23 Σεπ 2009

Ουδεν κακόν, αμιγές... χειρότερου!

Πριν πολλά χρόνια συνειδητοποίησα πόσο fake ήταν τα χτυπήματα στο wrestling.
Τεράστιοι πήδοι από ψηλά του ενός παλαιστή επάνω στα πλευρά του άλλου. Σπαρακτικές κραυγές από αυτόν που δέχτηκε το "απίστευτο" χτύπημα και που την μια στιγμή κείτεται σχεδόν μισοπεθαμενος στο ριγκ, και την επομενη στιγμή κάνει αντεπίθεση στον αντιπαλό του που πανηγυρίζει "αμεριμνος" λίγο πιο πέρα.
Ενίοτε εμφανίζεται και κανένα νοσοκομειακό, ή στάζει και καμια μύτη, για να μπορουν οι σπορκαστερ να προβάλλουν και αυτοι τον δραματικό τόνο της φωνής τους...

Μετά από ώρα ανακηρύσσεται ένας νικητής προκαλώντας την μήνυ και την οργή των οπαδών του ηττημένου και την ευφορία των οπαδών του νικητή, που φεύγουν με εκδηλο ενθουσιασμό από το γήπεδο εχοντας ξεχάσει για λίγο τα δικά τους προβλήματα και έννοιες.
Ενω από την πίσω πόρτα οι wrestlers, έχοντας καθαρίσει τα τρομαχτικά μακιγιαζ από το προσωπο τους ή έχοντας βγάλει τις μάσκες τους, φεύγουν έχοντας παρει ένα διολου ευκαταφρόνητο μεροκαματό να πάνε στις οικογενειες τους ή να πιουνε καμια μπύρα με τον αμακιγιάριστο (πλέον) "μισητό" τους αντίπαλο.

Μου πήρε λίγο παραπάνω να ανακαλύψω (ήταν κάποια εποχή που μπαινόβγαινα με άνεση στα ενδότερα ποικίλων πολιτικών γραφείων) και να συνειδητοποιήσω ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει με τους καυγάδες πολιτικών σε κανάλια, βουλή, προεκλογικά debates.

Σαν παρωδία...
Μα είναι δυνατόν να σε λέει κάποιος ψεύτη στα μούτρα έστω και με ήρεμο στυλ και αν όντως είναι ψέματα να μην οργιστείς, να μην αντιδράσεις κάπως?

Κοινώς... κάνετε που κάνετε debate, κάνετε το και σωστά...
Πλακωθείτε λίγο, κάνετε ότι δίνετε χτυπηματα κατω απο την μέση, "ανοιξτε" καμια μύτη....

τουλάχιστον να καταλάβουν και οι οπαδοί σας ξεκάθαρα αν κερδίσατε ή όχι την χθεσινη τηλεμαχία, να κερδίσετε λίγη τηλεθέαση παραπάνω, λίγη κουβέντα περισσότερη την επομενη μέρα στο γραφείο ή το καφενείο...

γιατι μην ξεχνάτε...
οι θέσεις στο Δημόσιο, και τα κοινοτικά χρήματα όπου να ναι εξαντλούνται...
και αν δεν έχεις να πληρώσεις να γεμίσεις το γήπεδο με θεατές για να παρακολουθούν τον "αγώνα" σας,
μπορεί και πάλι οι ψηφοφόροι να θυμηθούν ότι τους λείψανε οι ηγέτες, έστω αυτοι που θα δίνουν λίγο καλύτερο show από τους άλλους, και τέτοιους πλέον δεν βρίσκεις ευκολα στο κέντρο... αλλά έρχονται από τα άκρα... τα πραγματικά άκρα... και δεν βγάζουν τα τρομακτικά τους μακιγιάζ ούτε οταν τελειώσει ο "αγώνας"!

3 σχόλια:

Vassilis είπε...

Λες οι πολιτικοί μας να χρειάζονται μερικά ιδιαίτερα μαθήματα από τους Γεωργιανούς ;
http://www.youtube.com/watch?v=jwKxlilXgQ0

philos είπε...

Καθαρό δείγμα αυτών που περιγράφω με μασκες που δεν τις βγάζουνε ποτε...

Πριν λίγο ακουγα την εκφωνητρια στη ΝΕΤ να μιλάει για σφοδρό κατηγορώ του Καραμανλή στον Παπανδρέου και τουμπαλιν... και αναρωτιόμουν που ήταν η σφοδρότητα...
Κλασσικές, κλισε κουβέντες προεκλογικών ομιλιων, χωρίς αρχή και τέλος...

γιατί για αυτή την σφοδρότητα ψηφίζουν οι μισοί τους μεν και οι άλλοι μισοί τους δε. Αυτη την σφοδρότητα προσπαθουν να πουλήσουν τα κανάλια και τα κόμματα της Βουλής για να διατηρήσουν τον κορμό των ψηφοφόρων τους.

KitsosMitsos είπε...

Για κάτι τέτοια χρειάζεται το ένστικτο των παιδιών. Πιστεύω μπορούν να καταλάβουν αυτές τις διαφοροποιήσεις αρκετά καλύτερα από εμάς. Οπότε για πολιτικές τοποθετήσεις στον Γιώργο ;-)