3 Σεπ 2009

Απο μικρο...

Χθες βράδυ την ώρα που ντάντευα τα τρία μικρά που παίζανε (μην τυχόν και έχουμε καμιά τυχαία τρικλοποδιά ή πολυ σφιχτους εναγκαλισμους "αγάπης") είχα βάλει την τηλεόραση στις ειδήσεις περιμένοντας να ακουσω το διάγγελμα. Με το που ακούει ο μεγάλος ότι μιλάνε για εκλογές παρατάει το παιχνίδι και έρχεται και μου λέει:
- Μιλάνε για τις εκλογές.
- Ναι, του λέω
- Το μεσημέρι στην τηλεόραση λέγανε ότι θα γίνουν εκλογές, αλλά κάποιος έλεγε ότι δεν είναι καλό, γιατί έχουμε άλλα πραματα (μικρή παύση)... πιο σοβαρά πραματα. (όλα αυτά τα είπε κουνώντας τα χέρια και κάνοντας γκριμάτσες για να τονίσει την σοβαρότητα του θέματος, με τον κλασσικό χαρακτηριστικό του τρόπο, που όσοι τον έχουν δει ... ξέρουν)


- Και συ που τα ακουσες αυτά? Στην τηλεόραση?
- Ναι.
- Και ότι δεν πρεπει να γίνουν εκλογές μήπως στο είπε ο παππούς?
- Όχι... δεν μου το είπε ο παππούς, στην τηλεόραση
- Χμμμμ...
Και συνεχίζει:
- Τωρα τι λένε? Για τις εκλογές?
- Ναι θα γίνουν σε λίγες ημέρες.
- Γιατί? Δεν καταλαβαίνω... αφου είπανε ότι δεν ειναι καλο...
(Παύση εκ μέρους μου, μαζί με χαμόγελο και χάιδεμα στο κεφάλι του μικρού)
- Έλα μπαμπά, κλείσε την τηλεόραση τωρα... αφου σου είπα... και αποχώρησε για να ξαναπαίξει...

Δεν έκλεισα τελικά την τηλεόραση. Αλλά βυθίστηκα σε σκέψεις.
Ο μεγάλος στην ηλικία των 4,5 άρχισε να παρακολουθεί τον κόσμο των μεγάλων. Να αφομοιώνει συζητήσεις και να βγάζει συμπεράσματα μόνος του.
Με την βοήθεια της τηλεόρασης. Πρώτα πριν λίγες μέρες με την φωτιά και τον στίβο τώρα με τις εκλογές...
Λες να επηρρεαστεί και σε κανα μήνα να αρχίσει να βγάζει λόγους ή μήπως (χειρότερα) θέλει να πηγαίνουμε σε συγκεντρώσεις να κουνάει σημαίες?

7 σχόλια:

spdd είπε...

Όλα αυτά δεν είναι ανησυχητικά... αν σου πει ότι θέλει να μπει και υποψήφιος, τότε πανικοβλήσου! :D (A ρε Γιώργο, είσαι θεός!)

Unknown είπε...

συμφωνώ! και θα προσθέσω ότι αν τον δεις πιο πριν να προσπαθεί να ανέβει σε καρέκλες και τραπέζια για να του δώσει προσοχή το κοινό του...αυτά θα είναι και τα πρώτα δείγματα! :)

Freedom είπε...

Καλή σας μέρα...
Σας εντόπισα μέσω μιας ανάρτησής σας πριν 3 χρόνια για τον Roberto Saviano. Αλλά όλες αυτές οι αναρτήσεις σχετικά με τους μικρούς σας ήρωες είναι υπέροχες!
Στη θέση σας δε θα ανησυχούσα (ο μεγάλος σας γιος φαίνεται αστέρι ήδη) απλά θα αποσυντόνιζα συγκεκριμένο κανάλι. Όχι μόνο για τις εκπομπές πολιτικού περιεχομένου, αλλά (πιο πολύ) για τις υπόλοιπες... Δεν ξέρω αν με αντιλαμβάνεστε...lol
Να είστε καλά...

Σοφία είπε...

Εγώ πάντως την καλύτερη ατάκα την άκουσα από την 8χρονη ανηψιά μου που έπαιζε με τα 4χρονα δίδυμα οικογενειακών φίλων. Κάποια στιγμή σταμάτησαν το τρέξιμο στο πάρκο, έκατσαν σε ένα πεζούλι και μιλούσαν. Αργότερα τη ρώτησα τι λέγανε. Η απάντησή της; "Μιλούσαμε για το περιβάλλον"!!

philos είπε...

@spdd αν και μέχει ρωτήσει το τι είναι εκλογές απο παλιά, δε νομίζω ότι έχει πιάσει το νόημα ακόμη...

@chichipiru αυτό το κάνει από μικρός αλλά για να δώσει παράσταση θεατρική!!!

@freedom Καλή σου ημέρα (μιλάω στον ενικό αν δεν σε πειράζει, οπως άλλωστε με όλους εδώ μέσα ανεξάρτητα ηλικίας)
Σε ευχαριστώ πολύ και χαιρομαι που διασκεδάζεις τις αναρτήσεις αυτές. Και εγω θα διαβάσω λεπτομερώς τις αναρτήσεις για τον Saviano μιας και δεν αξιωθηκα να διαβασω το βιβλίο του ακομη και να ανακαλύψω το δικό σου blog. Παρεπιπτοντως ωραιες οικογενειακές αναρτήσεις έχει και ο φίλος μου ο spdd που σχολιάζει πιο πάνω!
Πάντως η τηλεόραση μένει κλειστή όλη μέρα, και σπάνια ο μικρος αναζητεί τηλεκοντρολ και αυτό για να δει κανα dvd δικό του ή κανα ντοκιμαντέρ που τρελαίνεται!
Και σεις να είστε καλύτερα :)))

Σοφία, 8 χρονών που είναι η ανιψιά σου κάνουνε και αναλύσεις! Εδω με τον μεγάλο και κάνουμε ολοκληρες κουβέντες. Προχθες αναλύσαμε το πως γεννιουνται τα παιδιά! Αυτο που εντυπωσιάζει είναι ότι εναλλάσουν το παιχνίδι με πολύ σοβαρές και ώριμες κουβέντες.. αλλα καμια φορά και με γκρίνιες και καπρίτσια. Ετσι ειναι τα παιδιά! :)

Σοφία είπε...

Μωρέ η 8χρονη με μένα κάνει αναλύσεις... το ερώτημα είναι τι αναλύσεις έκανε με τα δύο 4χρονα!

KitsosMitsos είπε...

Το θέμα είναι ότι καταλαβαίνει. Θα το ελέγξεις αν ισχύει αυτό αν τα πρώτα αναγνώσματα που θα σου ζητήσει θα είναι οι κυριακάτικες εφημερίδες! Ή αφημερίδες - κατά το αλέφαντας.