11 Νοε 2008

Να παραιτηθεί ή να μην παραιτηθεί?

Αυτά είναι ερωτήματα σοβαρά.

Μην ασχολείστε ούτε με τον Ομπάμα anymore,

ούτε με τις εξελίξεις για την Παγκόσμια Οικονομική κρίση,

ούτε με δηλώσεις σαν αυτή του Γκ. Μπράουν ("Αυτή είναι η στιγμή για την οικοδόμηση μιας παγκόσμιας κοινωνίας"),

αλλά ούτε και με τους 3.390 κρατούμενους απεργούς πείνας στις φυλακές της χώρας
σήμερα το ερώτημα στην ελληνική επικαιρότητα είναι ένα:

Να παραιτηθεί ή να μην παραιτηθεί ο κ. Τατούλης και απο βουλευτής?



Στην Ελλάδα, την περιβόητη κοιτίδα της δημοκρατίας, όπως μας αρέσει να διαλαλούμε δεξια και αριστερά, εντός και εκτός συνόρων, σήμερα ακόμη μιλάμε για στοιχειώδη θέματα δημοκρατίας και ελευθερίας του λόγου, αντί να ασχολούμαστε με τα πραγματικά προβλήματα των ημερών.

Σε μια χώρα που οι βουλευτές με την κομματική πειθαρχία προδίδουν καθημερινά όλα αυτά για τα οποία τους ψηφίσαμε, η λέξη "αποστάτης" θεωρείται ότι χειρότερο. Τα καθημερινά μαθήματα Λαλιώτη και Αυριανής την δεκαετία του 80 και νωρίς το 90, πιάσανε τόπο.

Η αποστασία από το κόμμα και το ρίξιμο μιας κυβέρνησης είναι αδίκημα που επισύρει την ισόβια ποινή στην Ελλάδα: Το μόνιμο στίγμα!

Αντιθέτως η προδοσία της εμπιστοσύνης προς τον Έλληνα ψηφοφόρο διαγράφεται πιο εύκολα και απο κλήση για παράνομο παρκάρισμα.

Ποιος θυμάται όλα αυτά για τα οποία ψηφίσαν οι Έλληνες ΝΔ και Καραμανλή πριν 4,5 χρόνια? Λιγότερο κράτος, λιγότερη διαφθορά, λιγότερη ακρίβεια, καλύτερες υπηρεσίες.
Αντι αυτών όλων μας δώσανε μεγαλύτερο και πολύ πιο δαπανηρό και σπάταλο κράτος, μεγαλύτερη διαφθορά, μεγάλα και μικρά σκάνδαλα, περισσότερους φόρους, καμία βελτίωση σε υπηρεσίες.
Αλλά το χειρότερο είναι ότι κανένας εκλεγμένος βουλευτής της, δεν αισθάνεται ότι μας πρόδωσε.
Ο Τατούλης αισθάνθηκε ότι αυτή η κυβέρνηση πρόδωσε όλα αυτά για τα οποία ψηφίστηκε δύο φορές. Και είπε το αυτονόητο. Αυτό που σκέφτονται πλέον οι περισσότεροι απο εμάς. Μάλλον όλοι το σκέφτονται, αλλα οι έχοντες συμφέροντα από την παραμονή της κυβέρνησης δεν παραδέχονται να το πούνε.
Αυτό που λένε ξεκάθαρα τα γκάλοπ το τελευταίο διάστημα.

Πολλοί λένε ότι άργησε κιόλας να το πράξει. Ή ότι δεν έλεγε τίποτε όταν ήταν υπουργός. Το θέμα είναι ότι μιλούσε καιρό τώρα. Ξέροντας ότι δεν θα αργήσει η ώρα της διαγραφής. Και μαζί με αυτό να ξεσπάσει πάνω του όλη αυτή η χολή των οπαδών της ΝΔ, που βλέπουν ορατό τον κίνδυνο να μην εξαντλήσουν την δεύτερη τετραετία στις διάφορες κυβερνητικές θέσεις που έχουν διοριστεί ή να εξαργυρώσουν επαρκώς τους πολυετείς κομματικούς αγώνες τους για άνοδο στην εξουσία!
Και μάλιστα δεν δίστασε ο Τατούλης να ανοίξει Blog, και να αφήσει ακόμη και αυτούς που βρίζουν χειρότερα από ότι σε γήπεδο, να αφήνουν σχόλια και χυδαιολογίες εναντίον του.

Δεν ξέρω τι θα κάνει απο εδώ και εμπρός ο Τατούλης. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Εκανε ήδη αυτο που νομιζε σωστό για την Ελλάδα και τους ψηφοφόρους του. Ευχής έργο θα ήταν και οι υπόλοιποι βουλευτές να παραδειγματιστούν. Από κάθε κόμμα και όταν θα είναι και αυτά κυβέρνηση.

Πρέπει να αποσυνδεθεί ο Έλληνας βουλευτής από τις ασφυκτικές κομματικές γραμμές και να μπορεί να σχολιάζει ελεύθερα ότι θέλει, χωρίς τον κίνδυνο της διαγραφής. Αν ο Τατούλης δεν εξέφραζε μετά από όλες αυτές τις απόψεις του την ΝΔ και τον νομό Αρκαδίας, αυτό ας το κρίνανε οι ψηφοφόροι του νομού τις επόμενες εκλογές.

Στις ΗΠΑ όχι απλά δεν διαγράφουν τους γερουσιαστές και τους αντιπροσώπους τους τα κομματα για θέματα ιδεών και σκέψεων, αλλά εδώ νόμοι και ψηφίσματα που μπορεί να θέτει ο ίδιος ο Πρόεδρος καταψηφίζονται από τους "βουλευτές" του ιδίου κόμματος, όπως έγινε πολύ πρόσφατα με το σχέδιο "Πόλσον".

Εδώ απλά παρακαλάμε για έναν Έλληνα Ομπάμα, αλλά όπως πολύ σωστά καταγράφει και ο Πάσχος Μανδραβέλης:
"Βλέπετε, όλοι αυτοί που ελεεινολογούν το πολιτικό σύστημα επειδή δεν παράγει Ομπάμα, έχουν κάθε βράδυ στα παράθυρα εκείνους που βρίσκονται στον αντίποδα του Ομπάμα. Προτιμούν τη φασαρία των κενών σε περιεχόμενο πολιτικών, παρά τον μεστό πολιτικό λόγο που δεν κάνει «νούμερα» (αριθμητικά και μεταφορικά).

Αλλά ακόμη κι αν κάποιος αρθρώσει λόγο, το πιθανότερο είναι να περάσει απαρατήρητος και το χειρότερο να χλευαστεί: «τι λέει ο τύπος! Ξέρει πού ζει;» Γι' αυτό καλά κάνουν όσοι λουφάζουν. Υπάρχει η φριχτή υποψία ότι όλοι αυτοί που εναγωνίως ψάχνουν τον Ελληνα Ομπάμα, μάλλον θέλουν να τον κατασπαράξουν..."

7 σχόλια:

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

Βέβαια, "Η Αποστασία" δεν ήταν κατακριτέα επειδή απλά έριξε μία κυβέρνηση, αλλά διότι έβαλε την Ελλάδα σε μία περιπέτεια που χρειάστηκαν δεκαετίες για να βγει -και με πολύ μεγάλο κόστος...

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

Υποψιάζομαι ότι η πτώση της σημερινής κυβέρνησης θα μπορούσε να έχει εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση.

Στα άλλα που γράφεις βέβαια, συμφωνώ.

Simos είπε...

Νομίζω πρέπει να αμερικανοποιηθούμε λίγο, να γίνουν οι βουλευτές μας λίγο πιο ανεξάρτητοι, όχι πρόβατα σε μαντρί...

Τελικά θέλουμε αυτό που λένε αρκετοί "κυβέρνηση προσωπικοτήτων", μόνο αυτό μας σώζει.

philos είπε...

Παναγιώτη, περάσαν αυτές οι εποχές και ούτε θέλω να τις θυμάμαι.
Δεν μπορώ να κρίνω αν ήταν κατακριτέα ή μη, η Αποστασία του Μητσοτάκη, γιατί δεν έζησα τα γεγονότα και όσοι τα εξιστορούν από τότε είναι ακόμη υποκειμενικοί.
Μπορώ να κρίνω την πρωθυπουργία του αν θες ή τις άλλες πρωθυπουργίες που εγώ έζησα ως ενήλικας.
Και σήμερα βλέπω την Αυριανή και πάλι να μιλάει για αποστασία. Πάντως σκεφτόμενος την ιστορική ρήση του Αβέρωφ για το αρνί και το μαντρί, θεωρώ ότι οποιοσδήποτε στην Ελλάδα παίρνει την απόφαση να φύγει απο τα δυο μεγάλα κόμματα, παίρνει τον δύσκολο δρόμο, που συνήθως οδηγεί με βεβαιότητα μεσοπρόθεσμα στην προσωπική του αποτυχία.

Αυτο που πιστεύω είναι ότι μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να πετύχει τους στόχους της πρέπει να φεύγει. Ετσι απλά. όπως φεύγουν οι προπονητές σε μια ομάδα πριν καλά καλά ξεκινήσει το πρωτάθλημα αν οι αποτυχίες δείξουν ότι απομακρύνονται από τον στόχο.

Νομίζω ότι ο Πάσχος Μανδραβέλης στο άρθρο που κάνω λινκ τα λέει πολύ καλά. Εκατοντάδες συμπολίτες μας μπορούν να τα καταφέρουν πολύ καλύτερα από τους υπάρχοντες.
όπως αποδείχθηκε ότι εκατοντάδες bloggers τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα να αποτυπώσουν γνώμες και απόψεις από πολλούς από τους επαγγελματίες δημοσιογράφους και σχολιαστές!
;)

Σίμο, δεν ξέρω αν χρειαζόμαστε προσωπικότητες, αλλα χρειαζόμαστε πολιτικούς όχι επαγγελματίες αλλά με επαγγελματισμό!

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Οσο υπάρχουν Δρύδες και Δούκες θα υπάρχουν Τατούληδες και Παπλωματάδες. Τα πρόσωπα χρησιμοποιούνται και καίγονται.
Το μισθό σας έχουν στο μάτι, η Τιμή παραμένει και κάτι άλλο εκτός από μαρξιστική έκφραση υπεραξίας και το Κέρδος το πληρώσατε με τον Κλέαρχο περνώντας από τα διόδια της Αττικής οδού. :-)
Ο ένας πόλος του δικομματισμού συμπληρώνει και παραδίδει στον άλλο με την προυπόθεση να εξυπητερούνται τα ίδια ολιγαρχικά συμφέροντα, εις βάρος όλων και φυσικά καλύπτοντας της πομπές και τα σκάνδαλα. Είδατε πως έχει θαφτεί το μείζον της Siemens όπως τα μικρότερα παλιώτερα των εξοπλιστικών προγραμμάτων TOR M1κλπ. Το σύστημα χρειάζεται το Πασοκ τώρα για να ελέγχει σε περίοδο πείνας πήξης και ταχείας σφήξης ΤΟ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟ ΔΑΝΕΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΚΙΝΗΜΑ.
Εναλλακτική λύση των φωστήρων σεναρίων η σύμπραξη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κάτι σαν το 0-0 ΟΣΦΠ-ΠΑΟ την άλλη μέρα θα τόχουμε ξεχάσει.
Κάτι σαν σεξ χωρίς προ- και μεθεόρτια. Σκέτο σέξ χωρίς αίσθημα. .....
Πριν φύγει ο Καραμανλής άνευ Τατούλη θάχει δώσει την Ολυμπιακή, 28 δις σε ανεξέλεκτες τράπεζες,2,7 δις από το Γ' ΚΠΣ και μάλλον θα αφήσει μποναμά τα 9 δις του Δ' ΚΠΣ για την συγκυβέρνηση μετά Τατούλη έτσι να τσουλάει και ο δακτύλιος Αμαρουσίου. Φιλάκια.

ritsmas είπε...

καλησπέρα φιλε μου. Ωραία τα λες και χαιρομαι που επικαλείσαι τον Πασχο. εχει μια φοβερή προσέγγιση στα πράγματα. Ειστε ολοι καλα ;

fpboy είπε...

Καλησπέρα!
Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να φύγει κάποιος πολιτικός απο την κομματική γραμμή και να μην γίνει το μάυρο πρόβατο για το κόμμα του.
Οι κομματικοί μηχανισμοί γίνονται όλο και πιο απόλυτοι με τα πιόνια τους, χρόνο με τον χρόνο.
Δυστηχώς.