27 Οκτ 2008

Γύρω γύρω κρίση...

στην μέση ο Έλληνας έχει Κυριακή (παραφράζοντας το σχετικό ανέκδοτο με τα θαύματα και τον ραβίνο)!



Χθες πρωί καθώς πήγαινα δουλειά, είχα κάποιες σκέψεις για την κρίση, αλλα λόγω του προσανατολισμού μου τις τελευταιές ημέρες οι περισσότερες δεν μπορούν καν να ολοκληρωθούν. Ούτε ειδήσεις πολυβλέπω, ούτε εφημερίδες προλαβαίνω να ανοίξω.
Ίσως καλύτερα έτσι για να μην προλάβω να πανικοβληθώ.
Πάντως η ιστορία δείχνει ότι τέτοιες κρίσεις δεν κρατάνε μια εβδομαδα ή ένα μήνα.

Και ούτε προβλέψεις ακουω και λαμβάνω υπόψη μου αυτές τις ημέρες.
Θέλει κοινη λογική τέτοιες ώρες.
Και να κοιτάς γύρω σου. Να μην κλείνεσαι στον μικροκοσμό σου.


Έπρεπε να πέσει το Χρηματιστήριο για να αφυπνιστούν Έλληνες και Τύπος για να συμειδητοποιήσουν την Παγκόσμια Κρίση και το κάτα πόσο η ελληνικη κυβέρνηση ζει σε νιρβάνα.

Θα κλείσω με ένα ενδιαφέρον άρθρο που διάβασα στο KHL.

The European Construction Industry Federation (FIEC) has called for increased investment in European infrastructure, despite the current difficulties in the global credit markets. The association has suggested the launch of bonds to finance the Trans European transport Network (TEN-T), and has highlighted the importance of infrastructure in securing long-term economic growth

"The European infrastructure network is one of the key conditions for long-term growth and jobs, as stated in the Lisbon Strategy, "said FIEC vice president Elco Brinkman. "Therefore, the current international financial crisis should not be seen as a threat for construction, but rather as an opportunity to re-launch investment in infrastructure. Many economic experts lend their support to the idea that such investment would play a major role in helping secure economic growth in the current circumstances."


Την ίδια άποψη έχουν αρκετοι μηχανικοί που συζητώ!
Και αν στην τελική δεν δώσουν οι κυβερνήσεις λεφτά για υποδομές, από ότι βλέπω και απο την αυξημένη κίνηση και ενδιαφέρον που προκαλεί το σχετικό μου ποστ για το dubai, μας βλέπω τους μηχανικούς και τους τεχνίτες να ξενιτευόμαστε για καινούρια εξωτικά μέρη... όχι μόνο σαν το Κατάρ και το Μπαχρέιν αλλά σαν το Μπακού και το Λάγος!

2 σχόλια:

AA είπε...

Νομίζω οτι το χρειάζεσαι τελικά το Γοριλόποδο :-D θα κρατάει τη κάμερα σε οτι "στάση" τι θές απο όπου θές μέσα στο αμάξι και δεν θα ακούγεται και αυτο το κάπ κάπ κάπ κάπ κάπ (το ποιό :-D ) όταν βρίσκει η camera στα πλαστικά. (Για παράδειγμα μπορείς να τη "δέσεις" στο προσκέφαλο του συνοδηγού, οπότε ο θεατής είναι σα να είναι μέσα στο αμάξι.

Η μουσική του πάει γάντι! :-)

philos είπε...

Ας ηρεμήσουν λίγο τα πράματα φίλε μου και βλέπουμε πως θα τα φτιάξουμε. Προς το παρόν έστω και ερασιτεχνικά εντελώς και πρόχειρα προσπαθώ να συντονιστώ στον ρυθμό που απαιτεί μία τέτοια προσπάθεια.
Αν δεν τα καταφέρνω ακόμη, τουλάχιστον βάζω λίγη όμορφη μουσική και αποζημιώνεται αυτός που διαθέτει 10 λεπτά χρόνου να με δει ή να με ακούσει.

Σε ευχαριστώ για κάθε παρατήρηση!