28 Ιουλ 2008

Δεν μπορώ να γκρινιάξω...

Αυτή την Κυριακή και αφού προηγήθηκε ενα άκρως κουραστικό Σάββατο στα μαγαζιά, κατεβήκαμε Βραχάτι.

Η αλήθεια είναι ότι είχα ξεσυνηθίσει με τον πολύ κόσμο, με την αναμονή για να φάμε σε ένα αξιοπρεπές ταβερνάκι, με τους καπνούς από τα τσιγάρα των διπλανών τραπεζιών που από την μια ασχολιόντουσαν με τις γκριμάτσες που τους έκανε ο μπέμπης μας και από την άλλη αδιαφορούσαν παντελώς για τα συννεφα καπνού που του έστελναν, ενοχλώντας τον.

Σήμερα υπήρξε κάτι ακόμη το οποίο με εξόργισε και με έκανε να θέλω να γκρινιάξω.
Ο Προαστιακός.

Είχα την φαεινή ιδέα να δοκιμάσω την διαδρομή Κιάτο - Νερατζιώτισσα για να πάω σήμερα στην δουλειά.
Σηκώθηκα 05:30, ήρθε το ταξί στις 06:00 και 06:10 ήμουν στον σταθμό. 8 ευρώ το απλό εισητηριο, 14 με επιστροφή! 7 ευρώ θα μου στοιχιζαν μόνο τα διόδια στο πήγαινε. Ρώτησα την κοπέλα στο γκισέ πως να παω μιας και δεν υπήρχαν ταμπέλες και μου έδειξε προς τα που να κατευθυνθώ. Μόνο πλησιάζοντας κάτι σκάλες βρίσκεις ένα χαρτί Α4 που λέει προς Αθήνα-Πειραιά!
Πάνω στον σταθμό δεν υπάρχει ούτε περίπτερο,ούτε καφέ. Και φυσικά ούτε μες το τραίνο, μιας και μιλάμε για Προαστιακό και όχι τραίνο του ΟΣΕ! Υπομονή σκέφθηκα... σε 1:30 ωρίτσα θα είμαι Αθήνα σύμφωνα με τα δρομολόγια...


Ανοίξαν οι πόρτες (ή για να ακριβολογώ άνοιξα την πόρτα) και μπήκα σε ένα από τα πιο βρώμικα βαγόνια... Σκουπίδια δεν είχαν μαζεψει, πολλά καθίσματα λερωμένα και τα παράθυρα μες την μπίχλα!
Ξεκίνησε στην ώρα του, αλλά έφτασε Ανω Λιόσια που γίνεται η πρώτη μεταβίβαση με 25 λεπτά καθυστέρηση! Και στην μισή διαδρομή χωρίς a/c και με ένα βαγόνι γεμάτο με καθιστους και όρθιους! Κάποιος επιβάτης πήρε τηλέφωνο στον Προαστιακό για να ειδοποιήσουν τον μηχανοδηγό ότι ήταν κλειστός ο κλιματισμός στο βαγόνι μας . Του απαντήσε κάποια με την τρίτη προσπάθεια... αλλά του διεμήνυσε ότι μετά τις οχτώ μπορούσαν να ειδοποιήσουν τον μηχανοδηγό λόγω κάποιας υπηρεσίας που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν κλειστή! (Διαβάστε τον επιβάτη προαστιακού για χρήσιμες πληροφορίες, εμπειρίες αλλά και σημαντικές παρατηρήσεις και προτάσεις σχετικά με τον Προαστιακό)


Παράλληλα διάβαζα και στις εφημερίδες τον Κωστή να δηλώνει ότι σήμερα μόνο, ο ΟΣΕ έχασε 2 εκατομμύρια ευρώ... χώρια το κύκλωμα που πουλούσε βαγόνια, που έκανε λαθρεμπόριο και δεν ξέρω γω τι άλλο τα τελευταία 10 και χρόνια.
Ελπίζω ο Υπουργός να μην ένιψε απλά τας χείρας του καταγγέλοντας το γεγονός (αλλά ελπίζω να αποτελέσει μια αρχική θετική εξέλιξη) και πραγματικά εύχομαι να σταματήσει το συντομότερο δυνατό η διοικηση του ΟΣΕ να μας χρεώνει 2 εκατ. ημερησίως μέχρι τουλάχιστον να ετοιμαστεί το σχετικό νομοσχέδιο (που θα μας χρεώσει μεν μερικά εκατομμύρια ακόμη προκειμένου να μας κάνουν την τιμή να φύγουν κάποιοι από τον υπεράριθμο ΟΣΕ) και μακροπρόθεσμα να πάψει να μας ζημιώνει με 2 εκατ. την ημέρα, αλλά πχ .... να μας ζημιώνει μόνο με 1 εκατ. ευρώ την ημέρα!

Εφτασα στο γραφείο σχεδόν τρεις ώρες αφότου έφυγα από το σπίτι. Με το αυτοκίνητο θα έκανα το πολύ μιάμισι ώρα. Αλλά δεν θα χάζευα το μαγευτικό τοπίο στην Κακιά Σκάλα, όπως και ούτε και θα ανακάλυπτα την χωματερή που κρύβεται ακριβώς κάτω από την Αττική Οδό στο μεγαλύτερο μέρος του Ασπρoπύργου!

It's a kind of magic!

Εφτασα στο γραφείο, εφτιαξα εσπευσμένα ένα ristretto και άνοιξα υπολογιστή για να δω τις φωτογραφίες του Σαββατοκύριακου.
Και τότε μονομιάς φέρνοντας στο μυαλό μου τα χαμόγελα και τα γέλια των μικρών μου τα ξέχασα όλα.

Ανοίξτε αυτή την φωτογραφία σε μεγάλο μέγεθος
και δείτε τον ενθουσιασμό των μικρών


Πόσο μαγικό μου φάνηκε χθες το βράδυ το ΛουναΠάρκ στο Βραχάτι. Θυμάμαι ακόμη ότι την πρώτη φορά που το είδα μου είχε προκαλέσει μελαγχολία, με όλα αυτά τα παλιά παιχνίδια, τα εκατοντάδες χρωματιστά λαμπιόνια, την έντονη μουσική...


αλλά ξαφνικά χθες... λες και δανείστηκα τα μάτια του γιου μου που έλαμπαν όλη την ώρα και είδα ένα λουνα πάρκ μαγικό... σαν να πέρασα από φίλτρο όλα τα άσχημα και ενοχλητικά στοιχεία της χθεσινής ημέρας και διασκέδασα και γω μαζί του.


Και το ίδιο αυτό αίσθημα ευτυχίας με κατακλύζει και σήμερα που βλέπω τις φωτογραφίες που τράβηξα.
Δεν θέλω να γκρινιάζω, θέλω να νιώθω χαρούμενος και γω ταξιδεύοντας μες το ταλαιπωρημένο μου τρενάκι και ας στέκονται διπλα μου σκυθρωποί ανθρώποι, που διαβάζουν μόνο άσχημα και εξοργιστικά νέα και δηλώνοντας μονίμως ανύμποροι να αλλάξουν το παραμικρό, έστω και κάτι ...

Σε ευχαριστώ Γιωργάκη μου για τις όμορφες στιγμές που μου χάρισες χθες βράδυ!

ο Γιωργάκης εδώ έχει απορροφηθεί με τις εικονογραφήσεις διαφόρων περίεργων γυναικών από το γειτονικό "creep train"!


ps. Στον ύπνο του ο μικρός όμως από τα πολλά χρώματα και τις εικόνες είχε και εναν εφιάλτη ... και αναφιλητά μες τον ύπνο μιας και το "μαξιλάρι της μαμάς άλλαζε χρώματα!" Μάλλον το παρακάναμε και μεις!

Το παρόν ποστ, το αφιερώνω σε όσους μπαμπάδες νιώθουν όπως και γω! Διαπιστώνω με χαρά μου ότι κυκλοφορούν αρκετοι στα γύρω blogs!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο, είμαστε πολλοί τελικά! :D

Πώς μπορείς να είσαι θυμωμένος με τέτοιες εικόνες και τις εμπειρίες που σου χάρισαν τα παιδιά; Ό,τι και να λένε (κι εμείς καμιά φορά) το καλύτερο αγχολυτικό είναι να παίζεις με τα παιδιά σου (ή για να γίνω πιο σαφής, να γίνεσαι κι εσύ παιδί μαζί τους... τα παιδιά το νιώθουν αυτό και το φχαριστιούνται ακόμα περισσότερο, κι εμείς μαζί τους!)

acaliptos είπε...

Αρκετοι σαν και έμενα τα τραβάνε αυτά με τον προαστιακό καθημερινά

επιβατης προαστιακού

philos είπε...

spdd, εσύ ήσουν ο πρώτος που είχα στο μυαλό μου!
;)

acaliptos, παράλειψή μου που δεν σε έκανα Link στο κείμενο. Και γω τα επισημαίνω αυτά γιατί πιστεύω στα ΜΜΜ και πιστεύω ότι ο προαστιακός αξίζει πολύ καλύτερη τύχη!

Σπύρος Ντόβας είπε...

i am one! (μπαμπας σκέτο. τον προαστιακό μας τον κόψανε στο Ρουφ τον Μάιο για 1 μηνα δήθεν και δεν τον ξανάδαμε...)

Σοφία είπε...

Μια φορά μόνο έχω πάρει προαστιακό και ήταν μια χαρά. Ίσως είχα την τύχη του πρωτάρη!

philos είπε...

Σπύρο, μου αρέσει που οι μπαμπάδες που γνωρίζω εδώ είναι όλοι τόσο αν όχι με δύο αλλά αγκαζέ με το δεύτερο παιδί!
;)

Σοφία. Εκτός Αθηνών και γω πρώτη φορά τον πήρα. Και μάλιστα συναδερφος που τον παίρνει καθημερινά γιατί μένει μακρυά, μου λέει ότι τα δρομολόγια σπάνια έχουν καθυστέρηση... τι να πω...
;)))