17 Μαΐ 2008

Dilemma!

Η πολύμηνη αναζήτηση στο χώρο της κουζίνας έλαβε τέλος.
Ξεκινήσαμε για κάτι τέτοιο....

Προσγειωθήκαμε λίγο (όχι πολύ...) αλλά τελικά καταλήξαμε σε εταιρεία και σε μοντέλο.


Και πλέον έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ δύο σχεδίων.


Σχέδιο Αααα!


και...
Σχέδιο ΒΟΥ!


Την Δευτέρα, το αργότερο Τρίτη αποφασίζουμε.
Καμία γνώμη κανείς? Σχέδιο Ααα ή σχέδιο Βου?

18 σχόλια:

Σπύρος Ντόβας είπε...

Μεταξύ Α (εμφάνιση) και Β (άνεση), μάλλον θα διάλεγα το Β

Ανώνυμος είπε...

To Α επειδή τα βασικά στοιχεία (νεροχύτης - ψυγείο - κουζίνα) σχηματίζουν τρίγωνο.

Υποτείθεται ότι βολεύει η τριγωνική διάταξη.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ Β έτσι κι αλλιώς σιγά μην μας ακούσεις. Καλύτερα να μην μεταφέρονται φαγητά από την μια άκρη στην άλλη. Εκτός κι αν αναλάβεις εσύ το καθάρισμα :))

Καλό απόγευμα και καλά μαγειρέματα :))

Unknown είπε...

εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί αλλάζει το πάτωμα από σχέδιο σε σχέδιο. Και βιάζομαι διότι δεν έχω καιρό. Καταθέτω αγωγές κατά πάντων ακολουθώντας τη μόδα.

sitronella είπε...

Εγώ θα έλεγα το ΒΟΥ για ένα λόγο. Η κουζίνα στο άλφα είναι δίπλα στο ψυγείο, κάτι που είναι ασύμφορο, εκτός και αν υπάρχει εξαιρετική μόνωση. Επίσης στο ΒΟΥ βλέπω χώρο για δύο φούρνους που δεν υπάρχει στο Α. Είναι μικροκυμάτων ο δεύτερος;
To καλό του Α είναι ότι έχει μεγαλυτερο πάγκο και φαίνεται λίγο πιο "ανοιχτή" (αν με καταλαβαίνεις), αλλά γενικά δεν πάσχει η κουζίνα σας από χώρο, οπότε δεν το βλέπω μεγάλο πρόβλημα.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω στο σχέδιο είναι ο απορροφητήρας του Β. Κάπως περίεργος μου φαίνεται, αλλά μόδα είναι αυτή! Φροντίστε να μην είναι συρταρωτός γιατί δεν τραβάει ιδιαίτερα (κοιτάξτε γενικώς να πάρετε δυνατό απορροφητήρα).

Σοφία είπε...

Η δεύτερη μου φαίνεται πιο εργονομική (αρκεί να ρυθμίσετε το ψυγείο να ανοίγει ανάποδα ;-). Για τον απορροφητήρα θα συμφωνήσω με τη Stella, επίσης μπορεί να σας βολέψουν 1-2 ανοιχτά ράφια για βιβλία μαγειρικής και δίσκους/πρόχειρες πιατέλες, και κάποιο βαθύ συρτάρι με δίχτυ αντί ξύλου για τα λαχανικά σας.

Mara Lisha είπε...

Προφανώς και δεν έχω γνώμη για μια κουζίνα που θα μαγειρεύει άλλη νοικοκυρά (όλο μπρίο και χαρά!).
Είναι πολύ προσωπική υπόθεση η κουζίνα και δεν θέλω να με χαρακτηρίσεις "αδιάκριτη".

(Μου άρεσε πολύ η ΒΟΥ όμως :P )

philos είπε...

Με έχετε εξεπλήξει με την ανταποκρισή σας.
Θα επανέρθω αύριο με πολλά σχόλια και σκέψεις!
Σας ευχαριστώ όλους.
Όταν με το καλό ανακαινιστούμε με το καλό να σας δεχθούμε για φαγητό!

philos είπε...

Σπύρο, μάλλον προς το Β κλίνουμε και μεις.
esp0ir, διαβασμένο σε βλέπω! Από την άλλη είναι τόσοι πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο, που δεν μπορείς να πεις εύκολα το τι βολεύει και το τι όχι!

Εφόσον το ξέρεις βρε freedula, στο σπίτι είμαι δούλα και κυρά!
;)))

ελένη, το πάτωμα και οι συσκευές είναι typical δεν σημαίνει ότι θα μπουνε αυτές που φαίνονται.

stella, εσύ λόγω πρόσφατων χτισιμάτων και "ανακατέματος" με τα μαγειρέματα, είσαι και η πιο ειδική!
;)
Σοβαρός ο λόγος που λες, αλλά οι συσκευές της MIELE που χρησιμοποιούμε ήδη προσφέρουν όντως εξαιρετική μόνωση. Πιάνεις τα πλαινά ξύλα και δεν αισθάνεσαι καθόλου ζέστη! Και στον Α υπάρχει φουρνος μικροκυμάτων μόνο που θα ήταν κλειστός στο απανω από τον κανονικό φούρνο μιας και δεν τον χρησιμοποιούμε ιδιαίτερα.
Συμφωνώ ότι η Α είναι πιο ανοιχτή για πιο καλα και άνετα μαγειρέματα! Και γενικά δείχνει πιο όμορφα στο χώρο... αλλά εκεί στο τελείωμα υπάρχει ένα μεγάλο καλοριφέρ, το οποίο σκεφθήκαμε ότι δεν θα δείχνει τόσο παράταιρα αν υπάρχει ένα κλειστό στοιχείο εκεί. Σκεφθόμασταν μάλιστα να βάλουμε και τροφοθήκες εκεί και να μεταφέρουμε τις κουζίνες μαζί με το ψυγείο.
Ο απορροφητήρας στον Β είναι ίδιος με αυτόν που χρησιμοποιούμε στο διαμέρισμα που μένουμε και είναι απλά εξαιρετικός σε απορροφηση! Και έχει και ωραίο design. Δυο φορές που κατα λάθος τον ανοίξαμε ενώ έκαιγε το τζάκι και γεμισε κάπνα όλο το σπίτι!!!
Συρταρωτό είχε ήδη η μάνα μου στην υπάρχουσα κουζίνα, και δεν τράβαγε τίποτα!

Σοφία, σκεφθόμασταν για ράφια να βάλουμε στον απέναντι τοίχο. Ίσως με κάποια μικρή σύνθεση ή κάποιο πίνακα. Σκέφτομαι διάφορα... όπως κάτι που είχα δει σε αγγλικά περιοδικά. Και το ψυγείο εννοείται ότι θα ανοίγει από την άλλη.
;))

Πάντως έχεις δίκιο Mara. Είναι μία πολύ προσωπική υπόθεση, και ήθελα μέσω του ποστ να αλιεύσω προτιμήσεις και σκέψεις και όντως σας ευχαριστώ και πάλι όλους.

Τελικά, η κουζίνα είναι από τα πιο δύσκολα σημεία ενός σπιτιού για να αποφασίσεις. Πρέπει να ξέρεις καλά τις ανάγκες σου, το χώρο σου, τις ιδιορυθμίες του αλλά και τις δικές σου και τέλος να κρίνεις το πόσα θα έδινες για μία κουζίνα.

Ανώνυμος είπε...

Πριν λίγες μέρες παραγγείλαμε κουζίνα για το καινούριο μας σπίτι (αφού μας βγήκε η ψυχή στο ψάξιμο και στις αλλαγές των σχεδίων). Προσωπικά προτιμώ το Β.
Γενικά, πάντως, εάν ιδίως είσαι τρελός με την κουζίνα σαν εμένα την προτιμώ μεγάλη, ευρύχωρη, όμορφη και πρακτική. Ο φούρνος ψηλά είναι πολύ καλή επιλογή.

Σοφία είπε...

Οι μοντέρνες συσκευές σίγουρα δεν έχουν πρόβλημα μόνωσης. Για τις Miele ειδικά εγγυώμαι κι εγώ γιατί τις έχει η μητέρα μου και παρόλο που ο φούρνος της είναι δίπλα ακριβώς στο ψυγείο (μεσολαβεί μόνο ένα ντουλαπάκι 20 εκατοστών) 10 χρόνια τώρα δεν έχει υπάρξει πρόβλημα.

Προσωπικά δεν θα έβαζα φούρνο δίπλα στο ψυγείο γιατί είναι καλύτερα να έχεις διαφορετικούς χώρους για τα ζεστά και τα κρύα φαγητά, και να μην ακουμπάς στο ίδιο σημείο το ψητό που μόλις έβγαλες από το φούρνο και το φρέσκο κρέας που μόλις έβγαλες από το ψυγείο. Αυτό και για λόγους υγιεινής και για λόγους ασφάλειας και προστασίας των παιδιών σου (π.χ. μεγαλώνοντας θα τους πεις να μην ακουμπάνε ποτέ τον πάγκο δίπλα στον φούρνο, μιας και εκεί συνήθως θα είναι τα καυτά σκεύη).

Επίσης αν βάλεις φούρνο και ψυγείο μαζί, οι δύο συσκευές θα μοιράζονται τον ίδιο περιορισμένο χώρο στον πάγκο. Παρότι έχεις τον τετράγωνο πάγκο στη μέση, αν ο χώρος είναι σχετικά μεγάλος, θα υπάρχει απόσταση μεταξύ ψυγείου και πάγκου, ενώ όταν βγάζεις πολλά πράγματα μαζί από το ψυγείο, το καλύτερο είναι να μπορείς να τα ακουμπήσεις ακριβώς δίπλα, χωρίς περιστροφές (ανοίγω ψυγείο, παίρνω τυρί, περιστρέφομαι 180 μοίρες, αφήνω στο τραπέζι, επανέρχομαι 180 μοίρες, παίρνω αυγά κ.λπ.). Για τον λόγο αυτό θα έβαζα πολύ μικρό ντουλάπι δίπλα στο ψυγείο ή και καθόλου.

philos είπε...

drteddy, ωραίο πράμα το ψάξιμο κουζίνας, θα συμφωνήσω μαζί σου!
Αν και αυτή την φορά δεν το ευχαριστήθηκα τόσο όσο την πρώτη φορά, γιατί δεν είχαμε άπλετο χρόνο.
Ο φούρνος ψηλά ήταν από τις προτεραιότητες.
όπως και τα συρταρωτά χαμηλά ντουλάπια. Τέρμα τα ξεχασμένα πράματα στο βάθος!
Σοφία, αυτό που λες με το ψυγείο και το χώρο δίπλα είναι πολύ σωστό. Αλλά από την στιγμή που θα τα πας στο πάγκο εργασίας πιο πέρα ή στη νησίδα, θα κάνεις και πάλι αυτές τις κινήσεις. Και τώρα που έχουμε δίπλα από το ψυγείο χώρο και πάλι πιο πέρα πάμε τα πράματα που βγάζουμε, κατευθείαν εκεί που θα τα επεξεργαστούμε, δηλαδή κοντά στα μάτια, στην ψηστιέρα ή στον φούρνο. Αν και θα παίξουμε πολυ με τη νησίδα αυτή την φορά. Τώρα έχουμε ένα απλό τραπεζάκι60χ80.
Πάντως πραγματικά μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι Σοφία!
;)
Ασε που πλέον όλα τα υλικά είναι σε μία πλευρά!
Ίσως φέρουμε πιο κοντά σε εκείνη την πλευρά τη νησίδα!

Katerina ante portas είπε...

Ax πολύ μου αρέσει η συγκεκριμένη έρευνα αν και πόρρω απέχουμε από αυτό το στάδιο.
Να πιστέψω ότι κάνεις την εισαγωγή απευθείας από έξω;

Σοφία είπε...

Τις κινήσεις μπορεί να τις κάνεις όταν μεταφέρεις τα υλικά σου, αλλά τη στιγμή που τα βγάζεις από το ψυγείο δεν τα βγάζεις οργανωμένα, άλλα όπως τα βλέπεις (πρώτα το γάλα, μετά τα αυγά, α να τες και οι ντομάτες κ.λπ.) συνεπώς είναι βολικό να μπορείς να τα ακουμπήσεις κάπου κοντά σου μέχρι να τα μεταφέρεις στις επιφάνειες εργασίας. Μην σκέφτεσαι μόνο με γνώμονα τον εαυτό σου και τη γυναίκα σου - μεθαύριο θα πάει στο ψυγείο το 8χρονο παιδί σου, που δεν θα έχει τις ίδιες ικανότητες συντονισμού κινήσεων. Άσε που σε 20 χρόνια δεν θα τις έχεις ούτε εσύ γιατί το γήρας ουκ έρχεται μόνο! Επίσης υπολόγισε την περίπτωση να φεύγει η πόρτα του ψυγείου προς τα πίσω, και να πρέπει να συγκρατήσεις *και* την πόρτα την ώρα που βγάζεις πράγματα από το ψυγείο.

Γενικώς εφόσον την κουζίνα την φτιάχνεις "για μια ζωή" και εκ των πραγμάτων θα χρησιμοποιηθεί και από άλλους εκτός από εσένα και τη γυναίκα σου, καλό είναι να σχεδιάζεις με γνώμονα το μέλλον και όχι το τώρα :-)

philos είπε...

Όλα αυτά που λες τα έχουμε σκεφθεί Σοφία και ένα σωρό ακόμη που συμπυκνώνουν κουβέντες και αναλύσεις δεκαδων ωρών με πωλητές, φίλους και μεταξύ μας.
Χθες μόνο είμασταν και πάλι για κανα δίωρο στο μαγαζί.

Κατερίνα είχα αυτή την ιδέα γιατί πιστεύω ότι είναι εύκολο να παίρνεις απόψεις από φίλους για θέματα που πάντα έχεις κάτι καινούριο να ακούσεις.
Η εισαγωγή γίνεται από Γερμανία αλλά όχι απευθείας, αλλά μέσω του καταστήματος (Design Plaza).

Σοφία είπε...

Καλά, τι καθόσουν και συζητούσες τόσες ώρες; Δεν ερχόσουν να στα πω εγώ με τη μία;

philos είπε...

Αν είσαι εδώ το Σάββατο έλα προλαβαίνεις! Είναι και ωραίο παιδί ο σχεδιαστής! Θα τον έχουμε σπίτι για τα τελικά σχέδια!

Σοφία είπε...

Δυστυχώς μου πέφτεις λίγο μακριά. Κρίμα και θα μπορούσα να μιλήσω λίγο παραπάνω με τον σχεδιαστή ;-)