27 Μαΐ 2008

Το πιο πετυχημένο (και ομορφότερο) ελληνικό Blog.

Καιρό ήθελα να αναφερθώ σε ένα από τα ομορφότερα blogs που παρακολουθώ ανελλιπώς τον τελευταίο χρόνο.
Και λίγο να σου αρέσει το design, η αρχιτεκτονική ή οι τέχνες δεν υπάρχει περίπτωση να μην κολλήσεις στο www.yatzer.com. (παλαιότερη διεύθυνση σε περίπτωση ...overused εδώ)

Design is to share


Είναι δημιούργημα του Κώστα Βογιατζή ενός από τους 4-5 στυλίστες (interior trend scouter είναι ένας άλλος όρος που διάβασα σε ένα άλλο blog που τον αγαπάει πολύ) του περιοδικού Maison et Decoration στην Ελλάδα. Ο Βογιατζής είναι ένας νέος με αστείρευτη διάθεση και πάθος για τη δουλειά του.
Αυτό αντικατοπτρίζεται με τον ομορφότερο και δημιουργικότερο τρόπο μέσα από τα εκατοντάδες ποστς που έχει ήδη αναρτήσει με εκπληκτικά και ποικίλα θέματα.
Σε πολύ συχνή βάση το blog τροφοδοτεί με εικόνες δημιουργικότητας, έκφρασης, ελπίδας, καινοτομίας και ενέργειας από δημιουργούς από όλο τον κόσμο. Με αναλυτικές πληροφορίες και αρκετά συχνά με ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις.
Ένας άγνωστος κόσμος δημιουργίας μόλις ένα κλικ μακρυά από εμάς.

Χθες ο Κώστας Βογιατζής έστειλε στο facebook ένα λιτό μήνυμα που ευχαριστούσε τους fans για το γεγονός ότι το χθεσινό του ποστ "Design with life¨είχε 130.000 μοναδικές επισκέψεις!

Μπήκα και γω να δω στο blog και βρέθηκα μπροστά σε μία έκπληξη!

Για τέτοια επιτυχία μιλάμε! Να μην μπορεί να σε "σηκώσει" ο server σου.

Πριν λίγο καιρό είχα διαπιστώσει από τον google reader ότι το blog του στο wordpress τότε είχε πάνω από 250 feeds (σήμερα 299) όταν o πιτσιρίκος σήμερα έχει 317.
Και όμως ο Κώστας Βογιατζής είναι σχεδόν άγνωστος ακόμη στην Ελλάδα, ενώ τον Πιτσιρίκο τον ξέρουν οι περισσότεροι Έλληνες με πρόσβαση στο ιντερνετ.
Η διαφορά είναι ότι ο Κώστας Βογιατζής απευθύνεται σε ένα παγκόσμιο κοινό, που διαβάζει στα αγγλικά και αν ακόμη κάποιος δεν είναι εξοικιωμένος με τα αγγλικά, μπορεί να "χαθεί" με τις ώρες με τις δεκάδες υπέροχες φωτογραφίες που επιλέγει για κάθε του ποστ.

Και πέτυχε.
Σε ένα τομέα όπως είναι το design, που όπως και τα θέματα για το web2.0 πλέον δεν έχει συνορα.
Φτάνει να επικοινωνήσεις στα αγγλικά
.
Αργά αλλά σταθερά.
Μόνος του και από την Ελλάδα...αλλά όχι ακόμη στην Ελλάδα.

Γιατί στην Ελλάδα επιμένουμε ακόμη μόνο ελληνικά ... και σε γλώσσα και σε θέματα (*).

Κώστα, σου εύχομαι ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο blog σου.
Το αξίζει(ς) με τα χίλια.




(*) Η χθεσινή πετυχημένη προσγείωση του Φοίνιξ στον Άρη ήταν πρώτη είδηση μονο σε Mega (αυτό και αν ήταν είδηση!!!) και ΣΚΑΙ (as usual).

7 σχόλια:

yannis είπε...

Thanks! Πολύ ωραίο blog!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε φίλε:

Έχεις απολυτο δικιο για τον περιορισμό της γλωσσας. Μαλιστα νομίζω οτι ο δρανδακης καποτε ειχε πει μια πολυ σωστη κουβέντα, δεν είναι μονο σε τι γλωσσα γραφεις αλλα κυριως ποια σφαίρα παρακολουθεις.

Δλδ αν παρακολουθεις την αγγλική, ή την γαλλική ή την αυστριακή κλπ, οποτε ναι μεν ενα μπλογκ με αγγλικα μπορει να εχει μεγαλυτερο αναγνωστικο κοινό αλλα δεν σημαινει οτι ειναι και επιτυχημένο..(δεν αναφερομαι στο yatzer, για μένα θα πω) πχ Οταν στις αρχες του ετους ξεκινησα ενα μπλογκ στα αγγλικά προς εκπληξη μου τα χιτς ηταν πιο ψηλα απο οτι στο κανονικο μου μπλογκ.

Παρολαυτα δεν πηγε το ολο προτζεκτ!!

Τεσπα αυτο που θελω να πω ειναι οτι η γλωσσα ειναι σημαντικη αλλα και η σφαιρα επισης!!

Klearchos είπε...

Δεν έχω τον χρόνο να σκεφτώ τι θα γράψω στα αγγλικά ή να μεταφράσω αυτό που θέλω να γράψω... Στην αρχή είχα δοκιμάσει να είναι ταυτόχρονα και στις δύο γλώσσες, δηλαδή στο ίδιο ποστ και στα ελληνικά και η αγγλική μετάφραση, ήθελε όμως πολύ χρόνο... Εδώ και πάνω από ένα χρόνο η βασική γλώσσα είναι Ελληνικά, αλλά πάντα υπάρχει ένα κειμενάκι στα Αγγλικά, συνοπτικό, χωρίς απαραίτητα να είναι πιστή μετάφραση του Ελληνικού, αρκεί να δίνει το νόημα του ποστ...

Ανώνυμος είπε...

Πέρα από την ουσία του θέματος περί γλώσσας, η οποία αναλύθηκε ικανοποιητικά από τους φίλους σχολιαστές, να σου πω ενα μπράβο, γιατί είναι σημαντικό να δίνουμε δύναμη σε κάθε προσπάθεια που τείνει να ξεφεύγει από τα κοινότυπα και συνηθισμένα.

(Τα ποσοστά μου οκ?)

diva είπε...

Δεν γνώριζα το μπλογκ αλλά θα το επισκεφθώ οπωσδήποτε.
Μπράβο στα δημιουργικά μυαλά με μεράκι πάντως!
[Για τη γλώσσα έχεις δίκιο αλλά πιστεύω πως οι περισσότεροι αναγνώστες των μπλογκ δεν θέλουν να παιδεύονται. Πιστεύω πως ένα από τα δυνατά χαρακτηριστικά των μπλογκ είναι η ιδέα "είδηση σφηνάκι" ή "άποψη σφηνάκι". Με την ίδια λογική είναι ανάρπαστα τα free press. Ο κόσμος δεν θέλει να παιδεύεται με βαριά κείμενα. Τα υπόλοιπα έντυπα είναι για όσους έχουν αντοχές και ελεύθερο χρόνο - ή απαιτήσεις πνεματικές. Οπότε..γιατί να ζοριστεί κάποιος να γράψει ή να διαβάσει στα αγγλικά;
Πριν αρκετές ημέρες είδα στο statcounter μου και στο visitors activity πως κάποιος ξένος με "έβαλε" στη μετάφραση του altavista..ε λοιπόν ένοιωσα πολύ περήφανη που εκείνος προσπάθησε να καταλάβει τα ελληνικά μου..
Σε εξειδικευμένα μπλογκ απαιτείται ίσως μά διεθνής γλώσσα..στα άλλα όμως γιατί;]

Καλημέρα με πολυλογία

philos είπε...

ήμουν σίγουρος ότι θα σου άρεσε... νόμιζα ότι θα το είχες ανακαλύψει ήδη jaywalker.
Περιμένω ακόμη την προτιμησή σου στο itunes.

dealsend, ακριβώς θυμάμαι εκείνο το ποστ του Νίκου. Και συμφωνώ για το θέμα επίσης. Αλλά η μεγάλη επιτυχία είναι και θέμα συνέπειας.
Αν βγεις μεθαύριο και κάνεις ένα εβδομαδιαίο podcast στα αγγλικά, μην παραξενευτείς αν σε κατεβάζουν 10.000 άνθρωποι για να ακούσουν τι γίνεται στην Ελλάδα και που έχει ωραία μέρη να πάνε.

Κλέαρχε, εσύ είσαι ο πιο προνομιούχος στο όλο θέμα (λόγω συζύγου) και αν το επιθυμείς (που ξέρω ότι το επιθυμείς) μπορείς να γράφεις μόνο στα αγγλικά. Ούτως ή άλλως το blog σου έχει αποκτήσει πιο πολύ το χαρακτήρα του ενημερωτικού ταξιδιωτικού blog.
Εκεί που χάνεις είναι που επιμένεις να γράφεις σλάβικους χαρακτήρες τα τοπωνύμια (γράφε τα αγγλικά και σε παρένθεση τα τοπικά) Ο πύργος της Βαβέλ να σου θυμίσω ότι τελικά γκρεμιστηκε!
;)

Freedula, σχεδόν κάθε φορά που διαβάζω νέα ποστς στον yatzer μου ερχόταν να γράψω κάτι.
Τα ποσοστά σου από τον yatzer... εδω μοιράζουμε μόνο κανα cd!
:p

diva, το χεις φιλοσοφήσει απόλυτα σωστα!
Ετσι είναι.
Για αυτό και δεν περιορίζομαι σε μικρά κείμενα. Γιατί θέλω να προσελκύω αυτους που έχουν χρόνο να διαβάσουν κάτι πιο αυθεντικό και διαφορετικό. Όσο μου βγει. Ουκ εν τω πολλώ το ευ, αλλά δεν θέλω να κάθομαι να βάζω όρια.
Εγώ πάντως από τον πρώτο καιρό έβαλα και λινκ για μεταφράσεις. Είναι ωραίο αίσθημα να νιώθεις ότι σε παρακολουθούν από μακρυά.

Εστω και μια στο τόσο...
Είδες και γω πολυλόγησα!
;)

philos είπε...

Και τώρα που το θυμήθηκα...
Εχουμε και poll δίπλα...

Δεν βλέπω να ψηφίζουμε!!!

;)