12 Μαΐ 2008

Με δελτίο την θέλουμε την βενζίνη!

Για να μάθουμε να μην παίρνουμε το αυτοκίνητο για ψύλλου πήδημα, να μάθουμε να πηγαίνουμε στην δουλειά δυο δυό ή και περισσότεροι στο ίδιο αυτοκίνητο ή πιο απλά για να μας γίνει συνήθειο η χρήση των ΜΜΜ πρέπει να μας κόψουν την βενζίνη.

Σήμερα ήρθα στη δουλειά χωρίς να κολλήσω ούτε σε ένα φανάρι, καίγοντας μόλις 1,3l βενζίνης για 16,8km μέσα σε χρόνο ρεκόρ 30 λεπτών και με στάση στον παιδικό σταθμό του μικρού. Η αλήθεια είναι ότι και γω και πολλοί ακόμη πηγαίναν στο ρελαντί τα αυτοκίνητά τους, χωρίς επιταχύνσεις. Είδα πολύ λιγότερα SUV στους δρόμους των Β. Προαστείων και πολύ κόσμο μές τα αυτοκίνητα.

Είμαι με 7 l ακόμη βενζίνης στο ντεπόζιτο και δεν αγχώνομαι. Ούτε πήγα να στηθώ σε καμία ουρά ακόμη. Γιατί ξέρω ότι αν γεμίσω και πάλι το ρεζερβουάρ θα παρσαυρθώ και πάλι θα πατάω γκάζι άσκοπα μες την πόλη. Εκεί που έχω Μ.Ο. 9,7l/100km μες την πόλη σήμερα κινήθηκα με 7,7l/100km. Στα 30000km που κάνω το χρόνο αυτό σημαίνει μία εξοικονόμηση 600l το χρόνο ή σχεδόν 700€ με σημερινές τιμές!

Και πραγματικά το γεγονός ότι μένω Θρακομακεδόνες και πρέπει να πηγαίνω εγώ στον Παιδικό Σταθμό στο Κεφαλλάρι τον μικρό κάνει την χρήση του αυτοκινήτου επιβεβλημένη αλλιώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ζηλέψει τη μετακίνηση με λεωφορεία και μετρό.

Για να μην μιλήσω για την μείωση σε εκπομπή ρύπων!

Σήμερα η Αθήνα έχει ένα εκπληκτικό καταγάλανο ουρανό!

15 σχόλια:

Klearchos είπε...

Και χωρίς ταξί!! Αυτό που το βάζεις;

Σοφία είπε...

Μια χαρά σας βρίσκω :-)

Και εις ανώτερα (με ακόμα λιγότερη βενζίνη και ακόμα λιγότερη ρύπανση)!

philos είπε...

Σωστό και αυτο Κλέαρχε!
Αλήθεια βρήκες βενζιναδικα στο δρόμο προς Βουλγαρία?

Σοφία, σήμερα έβλεπα το σκουριασμένο μου ποδήλατο μες το γκαράζ και κάτι με τσίγκλισε να πάω επειγόντως να το φτιάξω!

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν κάτι τύποι στην Ιαπωνία οι οποίοι λέγονται mileage enthusiasts και προσπαθουν να σπασουν τα ρεκορ χλμ με τα λιγοτερα λιτρα!

(Στην τηλεόραση το είχα δει)

Απο την άλλη προσωπικά προτιμώ τις μεγάλες ταχύτητες, τα γρήγορα και μεγάλα αυτ/τα, καθώς επίσης αυτά που δεν έχουν καταλύτη!!

Αλλα αυτά ειναι γούστα...:-Ρ

Unknown είπε...

πράγματι Χρίστο!!

J95 είπε...

επίσης 6-7.000 τέλη κυκλοφορίας για όποιον δεν έχει θέση γκαράζ και καμιά εικοσαριά ευρώ διόδια για το κέντρο θα έλυναν το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων της Αθήνας (και της Θεσσαλονίκης υποψιάζομαι).

Διότι λαός που δεν έχει φτάσει στο πολιτισμικό επίπεδο να παράγει αυτοκίνητα, δεν έχει φτάσει και στο πολιτισμικό επίπεδο να τα χρησιμοποιεί μαζικά χωρίς να βλάπτει τον εαυτό του και την πανανθρώπινη αισθητική. Ακριβώς όπως συμβαίνει και με τα πυροβόλα όπλα και τους Πέτσακες.

Εμένα η μέση κατανάλωσή μου είναι 7.2, είχα φάει τρελό κόλλημα να το πάω όσο πιο κάτω γίνεται. Δεν το ήξερα ότι υπάρχουν Γιαπωνέζοι που το κάνουν από χόμπι. Δεν εκπλήσσομαι.

Ανώνυμος είπε...

Δείτε και Εδώ

philos είπε...

dealsend και στην Ευρώπη είχα ακούσει για ράλλυ χαμηλότερης κατανάλωσης. Που να δεις κάτι Γερμανούς που ήξερα... όπου κατηφόρα και φανάρι κόκκινο βάζανε νεκρά ...
Το να ανεβάζω στροφές από φανάρι σε φανάρι το βρίσκω λίγο ανώριμο και προσπαθώ και γω να το περιορίσω. Στην Εθνική με μια σταθερά υψηλη ταχύτητα η κατανάλωση μπορεί να είναι και χαμηλότερη από μές την πόλη.
J95, ας όψεται το SW που έχω, που τρώει μπόλικη βενζίνη!
;)

Ελένη σε ευχαριστώ και πάλι για την χθεσινη υπέροχη βραδιά!

Klearchos είπε...

Τα μεγάλα βενζινάδικα στην διαδρομή, είχαν από την "ακριβή"... Ευτυχώς κατάφερα και πέρασα τα σύνορα...
Μετά την Θεσσαλονίκη πέτυχα πολλούς Θεσσαλονικιούς να ψάχνουν βενζινάδικο μέχρι τις Σέρρες...

Ανώνυμος είπε...

και εις ... κατώτερα

δηλαδή ακόμα χαμηλότερες καταναλώσεις / Km και ακόμα αραιότερη χρήση του ΙΧ αυτοκινήτου

ΓΑΪΔΑΡΑ είπε...

Επιστροφή στα απλά και όμορφα... άντε να δούμε και ποδήλατα σιγά σιγά...

philos είπε...

animats. Σωστόοοος, Και εις κατώτερα. Μόλις φτιάξω το μικρό μου αυτοκίνητο σίγουρα!
γαιδάρα, εχω μεγαλώσει με ποδήλατο και τώρα μου λείπει αφάνταστα!

Ανώνυμος είπε...

Αντε και με γαιδουράκια, αν και το σανό είναι δυσεύρετο.

Ακου φίλε μου phile, όταν υπάρχει αταξία η φύση θα πάρει πρωτοβουλίες και θα μας επαναφέρει σε ισορροπία.

Ωρα είναι να μάθουμε τι σημαίνει χρησιμότητα και μέτρο. Τα έχουμε ξεχάσει κι επικεντρωνόμαστε σε λάθος πράγματα.

Ασε που εχω απολαύσει μέχρι τρέλλας τους καβγάδες στους δρόμους. Το καλύτερο μου να παρακολουθώ ξεκατινιάσματα. Τρομερό "αφροδισιακό".

Την καλησπέρα μου

philos είπε...

Δηλαδή για να καταλάβω βρε freedula... όταν λειτουργεί ως αφροδιασιακό το να δεις ξεκατινιάσματα στο δρόμο πας κατευθείαν στο σπιτι σου να βρεις τον δικό σου?
;))

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσε να είναι κι έτσι αλλά τα εισαγωγικά τα παρέβλεψες. Η εκτόνωση έχει πολλές μορφές. Δεν φταίω εγώ αν εσύ έχεις πονηρό μυαλό.Ας είναι όμως. Θα σου κάνω τη χάρη. Πάρτο όπως θες :Ρ