27 Φεβ 2008

Ουδέν κακόν...

Όλοι σιγά σιγά ξεπερνάνε το πρώτο σοκ από την υπόθεση Press-gr και σιγά σιγά ασχολούνται με το πραγματικό περιεχόμενο του Δούρειου Ίππου...
... το πιθανολογούμενο σχέδιο νόμου που ετοιμάζεται προς ψήφιση.

Και τα μηνύματα από πολλές μεριές είναι ενθαρρυντικά.

Ώριμες σκέψεις, όμορφες τοποθετήσεις από απλούς και τους πιο φρέσκους Bloggers (οι πιο παλαιοί και επώνυμοι κυρίως συνεισφέραν στο να γίνει ντόρος), γνωστους τηλεδημοσιογράφους (σήμερα το πρωί πέτυχα τον Κουίκ να αναφέρει διάφορα γνωστά ονόματα bloggers που έχουν αναφερθεί υβριστικά εναντίον του και θεώρησε ότι είναι λογικό και δεν θα τους κυνηγήσει μιας και υπάρχουν πολλοί περισσότεροι χιλιάδες απλοί άνθρωποι που κάνουν το ίδιο για το άτομο του στα σπίτια τους), πολιτικούς αλλά μέχρι και μουσικούς παραγωγούς.

Το απόγευμα χθες και ενώ άκουγα τέρμα το εκπληκτικό Electric Blue των Cicada και αναρωτιόμουν αν τυχόν θα αναφέρει τον τίτλο του η Μαρία Πετρίδη που κάνει εκεινη την ώρα πρόγραμμα στον Best, τελειώνοντας το κομμάτι την άκουσα να αναφέρεται στο θέμα των ημερών... στα blogs.

Μίλησε για τον "κώδικα ηθικής" των blogs που δημοσίευσε ο Νίκος του Nylon (αυτό που ο ίδιος ονόμασε με τον βαρύγδουπο τίτλο του Μανιφεστο των Blogs, αλλά που ασχέτως αν δεν συμφώνησα και γω με τον τίτλο, απεδείχθη οτι ακούστηκε αρκετά και διεδόθη ως μια λογική φωνή από τους bloggers) και αμέσως μετά σε αυτό που έδωσε ιδιαίτερη σημασία ήταν ο νόμος για τα Βlogs.

Είπε επίσης:
"Ότι είναι γνωστό ότι η ελευθερία έχει πολλά κουκούτσια, αλλά ένας νόμος ενάντια στην ελευθερία του λόγου είναι χειρότερος από το πιο δηλητηριώδες και κακόβουλο blog"


Φαίνεται ότι η φετινή χρονιά για την Ελλάδα θα είναι η χρονιά των blogs. Θα είναι σίγουρα και η χρονιά για πολλούς bloggers που θα αρπάξουν την ευκαιρία να βγούνε στο γυαλί.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι τώρα οι Έλληνες θα ανακαλύψουν πραγματικά τα blogs και το blogging εν γένει.
Φέτος θα ανακαλύψουν ΚΑΙ οι Έλληνες την δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου που προσφέρουν τα blogs και απομένει να μάθουν σιγά σιγά να φτύνουν και τα κουκούτσια...

4 σχόλια:

bbchris είπε...

Ας πάρουμε τα πράγματα ψύχραιμα.
Υπάρχει κοινοτική οδηγία για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο που πρέπει να ενσωματωθεί στο εθνικό δίκαιο.
Αμφισβητεί κάποιος αυτό το γεγονός;

Δύο τα θέμματα:
Α] . Αν η νέα διακυβέρνηση πατήσει πάνω σ' αυτό και κάνει τα δικά της, θα το πάρει πίσω από την Ε.Ε όπως έχει γίνει στο παρελθόν, βλέπε «βασικός μέτοχος». Οπότε πολύ βαβούρα για το τίποτα.

Β] Αν επιλεγεί να εφαρμόσουν την οδηγία κατά γράμμα [που για μένα είναι το πιο πιθανό γιατί δεν αντέχουν ένα ακόμα επεισόδιο τύπου «βασικός μέτοχος»] ποια είναι η θέση όλων αυτών των «τουπάκ αμάρου»;

Να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση;

Να ξαναγυρίσουμε στην εποχή του «Εοκ και νάτο, το ίδιο συνδικάτο»;

Αυτό είναι το βήμα προς τα εμπρός που ευαγγελίζονται;

Γκρινιάρης είπε...

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα! Δεν μπορεί η όποια κυβέρνηση να κάνει του κεφαλιού της σε αυτά τα θέματα όταν υπάρχει (αν και δεν το γνωρίζω σε λεπτομέρεια αυτό) κοινή γραμμή από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

paraxeno είπε...

σορρυ βρε παιδιά αλλά τοσο καιρό δημοσιεύονται τα μύρια όσα, και δεν μάτωσε ρουθούνι, τώρα ποιες ειναι οι συνθήκες οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ που επιβάλουν νέα νομοθεσία για να σταματήσουμε να γράφουμε???

τοσο ανώριμους θεωρούν δηλαδή ΌΛΟΥΣ οσους εχουν ηλεκτρονικό ημερολόγιο ώστε να χρειάζονται φόβητρο για να μην υπερβαίνουν κάποια όρια που ειναι σαφή (στα δικά μου μάτια τουλάχιστον)

ή απλά μετά τα περσινά αυθόρμητα καλέσματα και μεσω των μπλογκς στον κόσμο αρχισαν να φοβούνται ή απλά να συνειδητοποιούν την απαξίωση σε πολιτικούς και άλλους διαφόρους που μέχρι σήμερα πίστευαν πως θα είναι για πάντα κάτω από το προσωπικό βολικό "άπλετο φως" τους??? δηλαδή όλοι εμείς οι άλλοι είμαστε ηλίθιοι, και δεν μπορούμε να χωρίσουμε δυο γαιδάρων αχυρα??? και να πούμε εδώ σταματώ γιατί σφάλω ή διαπράτω έγκλημα???

Και πιστεύουν ότι μόνον μεσα από αντισυνταγματικά νομοθετήματα οχυρώνονται από τους πολλούς? από τους μπλογκερς τους θεατές, τους πολίτες, από τον κόσμο που τους καθιστά υπαρκτούς στην τελική....

δεν θέλω ούτε νόμο επιπλέον ούτε μανιφέστο για να ειμαι εντός ορίων και να σεβομαι τον διπλανό μου όπως επιθυμώ να με σεβαστεί, εκτός εάν οι κύριοι που σκούζουν θιγμένοι σε τηλεοράσεις και έντυπα εκτός από λερωμένη φωλιά, κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια... μόνο εκεί βλέπω λογική στις τόσο εντονες αντιδράσεις... και φυσικά καποιες καρέκλες τρίζουν όσο ο ανθρωπος/πολίτης εκφράζεται ελεύθερα, όλο και κατι δυσκολεύει, άλλο η πληρωμένη δημοσκόπηση των 1000 ατόμων, κι αλλο 40,000 τουλάχιστον, ανθρωποι να εκφράζουν δυσαρέσκεια με τον ένα ή τον άλλο τρόπο...

κύριοι, το διαδίκτυο σημαινει δουλειά και ανασκούμπωμα για πολιτικούς δημοσιογράφους και κάθε λογής εξουσία... για αυτό θαρρώ δεν το θέλουν ελεύθερο...

εγώ επιμένω... και ορθή κρίση εχουμε οι περισσότεροι και αισθηση του ποτε να σταματήσουμε ώστε να μην θίξουμε καποιον... αν καποιος υπερβαινει τα όρια με ενα μήνυμα σαν τούτο εδώ το δικό μου μπορεί καλλιστα οποιος θιγόμενος να βάλει τα πράγματα στη θέση τους αν μπορεί φυσικά... αλλως οσο πιο πολύ φωνάζει η χήρα τοσο πιο άπιστη ήταν στον μακαρίτη...

φιλιά φιλε μου και στον μικρό σου

philos είπε...

Σας ευχαριστώ για τα σχόλια, αλλά λόγω κάποιων πολύ έκτακτων υποχρεώσεων και καταστάσεων θα σας απαντήσω μέσα στο ΣΚ, γιατί το θέμα σηκώνει μεγάλη κουβέντα.
;)