22 Φεβ 2008

Για Δικηγόρους !!!

Ας αρχίσουμε με κάτι εύθυμον!

Ποια η διαφορά ανάμεσα σε ένα δικηγόρο και μία βδέλλα;
Η βδέλλα σταματάει να ρουφά το αίμα σου όταν πεθάνεις.

Πώς καταλαβαίνεις ότι ένας δικηγόρος λέει ψέματα;
Κουνιούνται τα χείλη του.

Τι συμβαίνει όταν ένας δικηγόρος είναι θαμμένος μέχρι το λαιμό σε υγρό τσιμέντο;
Δεν υπήρχε αρκετό τσιμέντο.

Πόσοι δικηγόροι χρειάζονται για να βιδώσουν μία λάμπα;
Εσύ πόσους μπορείς να πληρώσεις;

Γιατί ο δικηγορικός σύλλογος απαγορεύει το σεξ ανάμεσα στους δικηγόρους και στους πελάτες τους;
Για να μη χρεώνουν τους πελάτες δύο φορές την ίδια υπηρεσία.

Τι διαφορά έχει ένας δικηγόρος από ένα λογιστή;
Οι λογιστές ξέρουν ότι είναι βαρετοί.

Ποια η διαφορά ανάμεσα σε μια γυναίκα δικηγόρο και ένα πιτ-μπουλ;
Το κραγιόν.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις αν χτυπήσεις ένα δικηγόρο;
Όπισθεν

Τι πετάς σε έναν δικηγόρο που πνίγεται;
Τους συνεταίρους του.

Ένας άχρηστος άνθρωπος λέγεται παράσιτο. Πώς λέγονται δύο άχρηστοι άνθρωποι;
Δικηγορική εταιρία.

Κανένας δεν γελάει με τα ανέκδοτα για δικηγόρους. Οι δικηγόροι δεν τα βρίσκουν αστεία και οι υπόλοιποι δεν τα θεωρούν ανέκδοτα.


Δύσκολο πράμα να είσαι δικηγόρος την σημερινή ημέρα. Δεν είναι τυχαία όλα αυτά τα ανέκδοτα. Αντικατοπτρίζουν την άποψη των περισσοτέρων απλών πολιτών για τους δικηγόρους.

Δεν είναι πάντα έτσι... ή αν είναι έτσι σε μεγάλο βαθμό, καιρός είναι να αλλάξουν τα πράματα...

Ο φίλος μου και δικηγόρος Παναγιώτης Σκουρής, όχι μόνο γελάει με αυτά τα ανέκδοτα, αλλά δεν θα διστάσει να τα πει στις παρέες του, οι οποίες δεν αποτελούνται μόνο από δικηγόρους.


Είναι νέος, είναι ωραίος - αλλά έχει ήδη βρει την γυναίκα της ζωής του φίλες μου - είναι πετυχημένος, πολυταξιδεμένος, Θεσσαλονικιός (και φανατικός μπασκετικός Αρειανός), έχει σπουδαίες δικηγορικες ρίζες και θέλει πραγματικά να ασχοληθεί με τα κοινά για να συνεισφέρει τις δικές του ιδέες και προοπτική για τα θέματα που αφορούν τον κλάδο των δικηγόρων στην Ελλάδα.

Εγώ σαν καλός του φίλος νιωθω την αναγκη να τον προβάλω εν όψει των μεθαυριανών εκλογών του Δικηγορικού Συλλόγου και ας μην το έχουμε καν συζητήσει μεταξύ μας.

Δεν γνωρίζω καθόλου τις παρατάξεις του ΔΣΑ, ή άλλες λεπτομέρειες και παρασκήνια.
Ξέρω τον Παναγιώτη.
Και πιστεύω ότι νέοι, άφθαρτοι, απλοί αλλά δυναμικοί άνθρωποι σαν τον Παναγιώτη χρειάζεται να ασχολούνται με τα κοινά για να φέρνουν φρέσκο αέρα και να ανανεώνουν την ελπίδα για κάτι καλύτερο.

Καλή σου επιτυχία εύχομαι Παναγιώτη!


Και δύο τελευταία ανέκδοτα - bonus!

Το αυτοκίνητο ενός δικηγόρου και ενός γιατρού συγκρούστηκαν σε έναν επαρχιακό δρόμο. Ο δικηγόρος, βλέποντας ότι ο γιατρός σοκαρίστηκε λίγο, τον βοήθησε να βγει από το αμάξι του και του έδωσε να πιει από το φλασκί του. Ο γιατρός το δέχτηκε και έδωσε πάλι το φλασκί στο δικηγόρο, ο οποίος το έκλεισε και το έβαλε στην τσέπη. «Εσύ δεν θα πιεις;» ρώτησε ο γιατρός. «Βέβαια, αφού φύγει η αστυνομία» απάντησε ο δικηγόρος.

Δύο συνεταίροι σε δικηγορικό γραφείο φεύγουν και πάνε για μεσημεριανό. Στη μέση του γεύματος, ο μικρότερος συνεταίρος χτυπάει το μέτωπό του. «Γαμώτο», είπε. «Ξέχασα ανοιχτό το χρηματοκιβώτιο του γραφείου πριν φύγουμε». Ο συνεταίρος του απάντησε «Τι ανησυχείς; Και οι δύο εδώ είμαστε».


Αγγλικά ανέκδοτα για δικηγόρους θα βρείτε και εδώ.

4 σχόλια:

DaNaH είπε...

Χαχαχα τα δύο τελευταία ήταν και τα καλύτερα κατά την γνώμη μου!

Μπράβο στον Παναγιώτη που είναι Άρης! Άξιο παλλικάρι, θα πάει μπροστά!! ;-)

Griz είπε...

axxaxa, τέλεια ήταν! Και μένα τα 2 τλευταία μου άρεσαν και εκείνο που λέει ότι κανείς δε γελάει με αυτά τα ανέκδοτα! :P A και εκείνο που λέει πώς καταλαβαίνεις ότι ένας δικηγόρος λέει ψέματα !
Καλή επιτυχία στο φίλο σου!
Καλησπέρα !

Unknown είπε...

Πανέμορφη ιδέα, έξυπνη και τρυφερή να πεις στο φίλο σου ότι τον σκέπτεσαι και ότι είσαι φίλος. Οσο για μένα βδομάδα παρά βδομάδα με κάνεις να βουρκώνω!
Τα ανέκδοτα απίθανα και ενδεικτικά της κατάστασης.
Εγώ θα τον ψηφίσω φυσικά αν και θάμαι μεταξύ των λίγων και εκλεκτών. Αλλά ο Παναγιώτης δεν έχει ανάγκη από κουκιά γιατί δεν είναι συνδικαλιστής ή εκλογομάγειρος. Εχει ανάγκη από φίλους γιατί έχει ψυχούλα και αγαπάει. Είναι πολύ τυχερός ως προς αυτό. Ευχαριστούμε Χρήστο.

Panagiotis Skouris είπε...

Αγαπητέ φίλε,

Οι εκλογές τέλειωσαν, οι ψήφοι καταμετρήθηκαν και τα αποτελέσματα είναι πλέον γεγονός. Μένει να διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος, για να μάθουμε και τον Πρόεδρο για την επόμενη τριετία.

Εγώ θέλω να σε ευχαριστήσω για τη βοήθεια και φυσικά για τούτο το post. Τελικά είναι συγκινητικό να διαπιστώνεις με ασήμαντες αφορμές ότι έχεις φίλους. Και αυτό είναι πιο σημαντικό από οποιαδήποτε εκλογή και διάκριση…

Σε ευχαριστώ λοιπόν πολύ και πάλι…