7 Δεκ 2007

Αφεντικόοοοο...

... θες να γίνουμε friends?

Αλήθεια όταν βρίσκεις ένα από τα αφεντικά της εταιρείας που εργάζεσαι να έχει ανοιχτό προφίλ στο facebook αλήθεια τι πρέπει να κάνεις?

Να του ζητήσεις να σε προσθέσει ως φίλο?
Να βγάλεις αθόρυβα την εταιρεία που εργάζεσαι από το προφίλ σου γιατί και αυτός θα σε εντοπίσει αργά ή γρήγορα?
Να περιμένεις αυτός να σου ζητήσει να γίνετε φίλοι (δίπλα σε μια ντουζίνα ονόματα γόνων επωνύμων εφοπλιστών και άλλων διάσημων επωνύμων)?
Να ανησυχείς που το χει ρίξει και αυτός στο facebook (που βαδίζουμε ως εταιρεία κύριοι?!?)

ή

απλά να συνειδητοποιήσεις ότι τα social media απλώνονται σε όλες τις κοινωνικές τάξεις. Χωρίς διακρίσεις ή ελιτισμούς.

17 σχόλια:

Manos S. είπε...

Εγώ θα άλλαζα στοιχεία...και θα περίμενα να "γινουμε φίλοι" και να μου λέει αργότερα ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!! :)

m00nchild είπε...

Ως πιο συνηρητική θα διαμόρφωνα πιο απρόσωπο το προφίλ αλλά θα τον πλεύριζα σιγά σιγά ;)

Cinderelen είπε...

Το πρώτο, το πρώτο με το προφίλ που έχεις :D :P

Καληνύχτα :)

Ανώνυμος είπε...

Καλημέραααα! Είδες είναι μικρός ο κόσμος το έχουμε πει. Σ' αυτή την ζωή για να επιβιώσεις πρέπει να είσαι ρεαλιστής και διπλωμάτης. Και λοιπόν, τι έχουν δηλ. παραπάνω από σενα οι εφοπλιστές;΄Επειδή έχουν μερικά ψωροδις παραπάνω και κάτι καραβάκια θα το κάνουμε θέμα; Από κοντά τα αφεντικό, από κοντά. :P

ritsmas είπε...

Τίποτα απ .ολα αυτά δεν χρειάζεται να κάνεις. Απλώς το αφεντικό θέλει να δείξει ότι μεσα στα πράγματα και συμμετέχει ενεργά στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Ενας τρόπος εξυπνακιάς αμερικανικής είναι που θα σου ελεγα να κρατας μικρό καλάθι.\Πάντως γενικώς εχει πλακα η ιστορία. Και εχει πλακα γιατί κατα λαθος μπορει να εκτεθείς ανεπανορθωτα
Διαβαζα χθες στη Φιγκαρό πώς την πατησε ενας γιαπης σε μεγαλη εταιρεία στις ΗΠΑ.Στις 29 Οκτωβρίου ειδοποιησε το γραφείο ότι δεν θα παει για λογους οικογενειακούς. Την 1η Νοεμβρίου ελαβε στο facebook ενα μηνυμα από το αφεντικό του που του έλεγε πόσο ωραίες ηταν η φωτο του από τη Νεα Υόρκη! Και φυσικά τον απέλυσε. Ο χαζός ειχε παει παρασκευατοσαββατοκυριακο ΝΥ και ανεβασε και φωτογραφίες του. Οποτε , τις ειδε ο αλλος, ο οποίος επισης ήταν στο facebook και τον τακτοποίησε κανονικά.


Φοβού το face book καιδώρα φεροντας !!!
ριτς

philos είπε...

Μάνο, αν έκανα φίλοτο αφεντικό μου δεν θα με ένοιαζε να μου έλεγε τα πάντα, αλλά να μου έδινε "Τα πάντα".
Τα δικά μου "τα πάντα" είναι για αυτόν "pocket money"!!!

Εσύ Αναστασία δεν είσαι πιο συντηρητική αλλά πιο κουλ!!!
ήρεμη δύναμη με σχέδιο και μεθοδικότητα! Αλήθεια έτσι έριξες τον ανδρα σου?
;p

Μπαααα, Ελένη. Δεν πιάνει. Ο εν λόγω μια φορά με πρόσεξε στο πάρκιγκ (παρκάρει 3 αυτοκίνητα πιο δίπλα από μένα)και αυτό όταν έτυχε να έχω κάποια ενδιαφέρουσα παρουσία δίπλα μου στο αυτοκίνητο!
Αλλά βλέπω ότι έψαξες το προφίλ μου στο facebook!
:p
Δεν μου λες? Έκλεισες εισητήρια την ανανεωμένη 3d έκδοση του "Nightmare before Christmas" του Burton στο village? Εγω δεν θα μπορέσω να παω. Αλλα φρόντισε να πας και να μου πεις εντυπώσεις!

philos είπε...

freedula, καλησπέρα!!!
Αν ήμουν διπλωμάτης δεν θα είχα αυτή την πορεία στη ζωή μου, αλλά θα φαινόμουν πιο συχνά και από την Ρίτσα στην εφημερίδα της!!! Πίστεψέ με!
;)

Ρίτσα ο σκοπός του ποστ ήταν καθαρά για να πω τις δύο τελευταίες γραμμές.
Το εν λόγω αφεντικό είναι πιο μικρό από μένα σε ηλικία (ανήκει στην νέα γενιά) και δεν είναι ότι προέβη σε μια τέτοια κίνηση λόγω "εξυπνακιάς αμερικανικής", αλλά μάλλον γιατί όντως είναι μες τα πράγματα. Αν μιλάγαμε για τον πατέρα του θα μου έκανε όντως εντύπωση.
Το θέμα είναι ότι τα social media είναι εδώ, και εξαπλώνονται ραγδαία. Προς πάσα κατεύθυνση.
Και προς το παρόν συμμετέχουμε και μεις προσπαθώντας να δουμε που βγάζει όλο αυτό το ρεύμα. Που οδηγούμαστε. Προσπαθούμε να παρατηρήσουμε το κάθε τι καινούριο, και ακούσια με την συμμετοχή μας το διαμορφώνουμε...

Τωρα για την ιστορία της Φιγκαρό, αν είσαι στην Αμερική και είσαι τόσο χαζός... τι να πω...καλά να πάθει και να απολυθεί!
:))

Cinderelen είπε...

Φίλε, μόλις με πήρε τηλέφωνο μια φίλη μου και μου λέει: "Σου δηλώνω ότι θα πάμε να δούμε τον Εφιάλτη Πριν Τα Χριστούγεννα, το έχω σε dvd αλλά δεν πειράζει, θα πάμε και στο σινεμά να το δούμε"
χαχαχ!
Ναι, και βέβαια θα πάω :D
I love that movie :D

Όσο για το Facebook ,όχι δεν το έψαξα αλλά τρέεεχωωωω να το δω :D hehehe..

Φιλιά, καλό απόγευμα :)

CyberEddie είπε...

Αμα καταλάβεις ότι όλοι 2 μέτρα γη θα πάρουν, απλοποιούνται τα πράγματα στο ένα και εξής: έχει αρκετό μυαλό να σταθεί δίπλα σου γιατί τα λεφτά δεν μπορούν να αγοράσουν νοημοσύνη...

Σοφία είπε...

Το θέμα δεν είναι τι κάνεις όταν δεις ότι έχει προφίλ στο Facebook, αλλά τι κάνεις όταν τον καλέσεις να σε προσθέσει ως φίλο και αρνηθεί την πρόσκληση ;-)

Άσε και το αντίστροφο, που έτυχε σε μια φίλη μου: την κάλεσε η αφεντικίνα της να την προσθέσει στη λίστα φίλων!

Αυτά είναι διλήμματα αγαπητέ μου, όχι το δικό σου χαχα :-p

Katerina ante portas είπε...

Ανταποκρίνονται τα παιδιά σε κάτι τέτοιο και -λίγο- ανησυχώ. Μήπως είναι ένα έξυπνο φακέλλωμα άραγε;

bbchris είπε...

Εξαρτάται πάντα απ' την εταιρία.

Εγώ π.χ. αν δεν ήξερα τι είναι το facebook ένα πρόβλημα θα το είχα. ;)

Niemandsrose είπε...

Μου αρέσει η αθωότητα στη ματιά σου... :)

philos είπε...

Ελένη, αν ψήσω και γω την γυναίκα μου να πάμε, θα είναι το τέλειο χριστουγεννιάτικο event!

Ανδρέα, στο μακάβριο μου το γύρισες!
;PP

Σοφία, αν όμως θελήσει να σε κάνει φίλο? Ε ε ε? Θα ψουφήσετε απού την ζήλια σας! Πέρα από την πλάκα, καθόμουν και σκεφτόμουν ότι το facebook κατόρθωσε κάτι που όλοι το θέλαμε πολλοί εδώ και χρόνια.
Να βρίσκει φίλους και γνωστούς, ξεχασμένους χρόνια. Και ίσως αυτός ο λόγος υπερισχύσει για την μακρόχρονη επιτυχία αυτού ή κάποιου άλλου social media αυτού του τύπου.

Κατερίνα, παρατηρώ ότι κόσμος απλός που δεν ήθελε να εκθέσει τις απόψεις του, ή τις προτιμήσεις του επώνυμα μέσα από τα blogs το κάνει πολύ χαλαρά μέσα από το facebook. Και να φωτογραφίες και να οι φίλοι, και να οι σπουδές και η εταιρεία που δουλευω, τα τραγουδια που ακουω κλπ, κλπ, κλπ... Όντως όπως δείχνουν και τα ολοένα αυξανόμενα δημοσιεύματα πολλοί αναρωτιούνται πως θα διαχειριστούν όλα αυτά τα ευαίσθητα δεδομένα οι διαφορες εταιρείες πίσω από το facebook. Ή κάποια κυβέρνηση... Δεν στο κρύβω ότι και μενα με προβληματίζει. Είμαστε όλοι τόσο ανυποψιάστοι? τόσο καλόπιστοι? τόσο αφελείς?

ή... όπως λέει και η Τασούλα Καραϊσκάκη στην χθεσινη Καθημερινή "Είναι μια «μούντζα» στο σύστημα περισυλλογής και εμπορίας δεδομένων, με την επίδειξη αυτών που αναζητεί;"
Μάλλον θα πάμε και σε νέο ποστ... για να συνεχίαουμε την ανάλυση!

philos είπε...

Χρήστο, το ότι ασχολούμαι και με το facebook και με πάμπολλες από τις εφαρμογές του το κάνω για να είμαι πιο κοντά στις εξελίξεις. Και απλά κατάφερε παρά τις αρχικές μου ενστάσεις να κερδίσει ένα μικρό κομμάτι της καθημερινής μου διαδικτυακής ενασχόλησης.

Niemandsrose, αθωότητα στην ματιά μου όπως την διατυπώνω εδώ δεν σημαίνει ότι έχω βγάλει αντίστοιχα αθώα τελικά συμπεράσματα... Το γυρίζω το θέμα από διάφορες οπτικές γωνίες.

Να κλείσω με μία απορία μου!
Μας πειράζει που το facebook διαχειρίζεται ένα σωρο προσωπικά δεδομένα χωρίς να γνωρίζουμε τους σκοπούς αυτής της διαχείρισης.
Η google τόσο καιρό που κάνει το ίδιο δεν αναρωτιέται κανένας?

Απλά φοβόμαστε το καινούριο? ή εξοικιωνόμαστε με το παλιό και δεν αναγνωρίζουμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν?

CyberEddie είπε...

γλώσσα να βγάλεις αλλού! ;-PP

Σοφία είπε...

Εμένα δεν με πειράζει να διαχειριστεί τα δεδομένα μου το Facebook - γιατί απλά ό,τι είναι σημαντικό δεν το δημοσιεύω πουθενά (ούτε στο Facebook). Τώρα αν ο άλλος γουστάρει να κοινοποιήσει τα πάντα από την ημερομηνία γεννήσεώς του μέχρι τον τραπεζικό του λογαριασμό, δεν του φταίει το Facebook (και το κάθε Facebook) για όσα τυχόν ακολουθήσουν.