4 Οκτ 2007

Free Burma

Διεθνής Ημέρα των Bloggers για την Βιρμανία ορίστηκε η 4η Οκτωβρίου 2007.
Oι bloggers-υποστηρικτές της ειρηνικής επανάστασης στην Μιανμάρ, καλούνται να συμμετάσχουν στην διαδικτυακή διαδήλωση αναρτώντας posts υπό τον κοινό τίτλο “Free Burma”.
Παράλληλα, συλλέγονται υπογραφές υποστήριξης ΕΔΩ.


Παρόλη την υποστήριξή μου δεν παύω να πιστεύω πάνω κάτω αυτα που λέει και ο Glenn και να πιστεύω ότι το γεγονός ότι τώρα ανακαλύψαμε την αιμοσταγή δικτατορία της Βιρμανίας δεν είναι τυχαίο...
Αλλά επειδή και την δικιά μας την Χούντα κάπως έτσι την ανακαλύψανε οι ξένοι τότε και επειδή δεν έχει πάψει να χύνεται αίμα όλο αυτό το τελευταίο διάστημα στην μακρινή Βιρμανία και επειδή παγκοσμίως υπάρχει μία δυνατή κινητοποίηση από όλα τα ΜΜΕ και των blogs συμπεριλαμβανομένων και ΤΕΛΟΣ ....
....επειδή σε μια παρόμοια περίπτωση στην χώρα μου - ω μη γένοιτο - θα επιθυμούσα να δω να κινητοποιούνται με τον ίδιο τρόπο, χιλιάδες αν όχι εκατομύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο,
για αυτό και συμμετέχω σημερα σε αυτή την παγκόσμια διαδικτυακή διαμαρτυρία.

5 σχόλια:

Panagiotis Skouris είπε...

Φίλε νομίζω ότι θα συμφωνήσω μαζί σου. Θεωρώ δηλαδή και εγώ ότι δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια μπροστά σε τέτοιου είδους γεγονότα.

Είναι επίσης πράγματι λυπηρό ότι μας συγκλονίζει σήμερα κάτι, το οποίο συμβαίνει εδώ και δεκαετίες. Αυτό είναι το συγκλονιστικότερο όλων!

ritsmas είπε...

Κι εγω αδελφι μου που ασχολούμαι χρόνια με τη Μιανμάρ ( Μπουρμα-Βιρμανια) τί να κάνω ; Πώς αλλιώς να σπευσω;

Σοφία είπε...

Συμφωνώ με όσα γράφεις, αν και για την κατάσταση στη Βιρμανία το ήξερα εδώ και πολλά χρόνια και μάλιστα απορούσα που κανένας από τους "ενημερωμένους" Έλληνες δεν γνώριζε μία. Μάλιστα το χρησιμοποιούσα ως παράδειγμα κάθε φορά που άκουγα βλακείες του στυλ "οι Αμερικάνοι παιδί μου είναι ηλίθιοι, δεν ενδιαφέρονται για τίποτα εκτός της περιοχής τους, νομίζεις ότι ξέρουν για το Σκοπιανό / Αλβανικό / Παλαιστινιακό / άλλο πρόβλημα της ευρύτερης Μεσογείου, ενώ εμείς ενηρωνόμαστε / διαβάζουμε / ενδιαφερόμαστε / ευλογάμε τα γένια μας κ.λπ. κ.λπ. η ανωτερότητα των Ελλήνων αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά κ.λπ. κ.λπ.". Η στάνταρ απάντησή μου σε τέτοιες δηλώσεις ήταν πάντα "γιατί, ξέρεις εσύ τι γίνεται στη Βιρμανία?" (και ποτέ κανείς δεν είχε ιδέα για τι πράγμα μιλούσα).

Τώρα πρέπει να βρω άλλο παράδειγμα...

philos είπε...

Χαίρομαι που έχω αναγνώστες μες τα πράγματα και με ευρεία γνώση θεμάτων.
Εγώ Ρίτσα από εσας στην Καθημερινη ενημερώνομαι τόσα χρόνια παντως!

Εσύ Σοφία δεν χρειάζεται να αλλάξεις παράδειγμα...
Αν ρωτήσεις τι ξέρουν για την Μυανμάρ, πιο πιθανό είναι να σου πουνε για ένα καινούριο σκυλάδικο που άνοιξε στην Κηφισιά και το λένε ΜYRAMAR!!!!

Σοφία είπε...

Εδώ που τα λέμε, δεν έχεις κι άδικο!