10 Οκτ 2007

Το κοτόπουλο.

Οι μηχανικοί της airbus κατασκεύασαν ένα είδος ρουκετοσωλήνα που με υψηλή ταχύτητα εκτόξευε πεθαμένα κοτόπουλα πάνω στους υαλοπίνακες των πιλοτηρίων για να δούν αν αντέχουν σε σύγκρουση με πουλιά εν πτήσει.
Αμερικανοί μηχανικοί που κατασκεύαζαν ένα τρένο υψηλής ταχύτητας ζήτησαν τον
εκτοξευτή για να τον χρησιμοποιήσουν. Η airbus ανταποκρίθηκε αμέσως και τους έστειλε έναν, μαζί με λεπτομερείς οδηγίες χρήσης.

Στην πρώτη δοκιμή όμως, οι αμερικανοί με τρόμο είδαν το κοτόπουλο να κάνει χίλια κομμάτια το υποτίθεται άθραυστο τζάμι, να σπάει στα δύο την πλάτη του καθίσματος του μηχανοδηγού, και να καρφώνεται στον μεταλλικό πίσω τοίχο της καμπίνας κάνοντας μιά βαθιά γούβα. Αμέσως στέλνουν τα αποτελέσματα στην airbus μαζί με τα σχέδια κατασκευής του υαλοπίνακα παρακαλώντας απεγνωσμένα για βοήθεια.

Η απάντηση ήρθε την επόμενη μέρα με fax το οποίο περιείχε μόνο μιά φράση: "ξεπαγώστε το κοτόπουλο"


Παλιό καλό ανέκδοτο για μηχανολόγους μηχανικούς που μου το υπενθύμισε ο κύριος Τάκης!

8 σχόλια:

nikos10 είπε...

Το εν λόγω ανέκδοτο έχει κυκλοφορήσει ευρέως και ως πραγματική ιστορία. Αποτέλεσμα: να δοκιμαστεί από τους εξαιρετικούς Mythbusters (εκπομπή του Discovery Channel που πρόβαλε μέχρι πρόσφατα ο ΣΚΑΪ), με αποτελέσματα κωμικοτραγικά!

http://www.youtube.com/watch?v=yHfejwdrMVQ
http://who-are-the-mythbusters.net/index.php?type=episodes&eid=12
http://who-are-the-mythbusters.net/index.php?type=episodes&eid=17

Σοφία είπε...

Όλα τα άλλα μπορώ να τα πιστέψω, αλλά ότι Αμερικάνοι μηχανικοί ζήτησαν βοήθεια από την Airbus, αυτό δεν το πιστεύω με τίποτα. Άστα, φαίνεται από μακριά ότι είναι μούφα :-p

Ανώνυμος είπε...

Τραγικά αστείο. Καλημέρα!

philos είπε...

Νίκο, σε ευχαριστώ για τα λινκς. Το είχα δει και γω πριν κανα μήνα περίπου αλλά το έχω ακούσει από τα φοιτητικά μου χρόνια ακόμη αυτό τον αστικό μυθο.
Ως μηχανολόγος-αεροναυπηγός και επειδή έχω ασχοληθεί στο παρελθόν με τον αεροναυπηγικό τομέα, σε διαβεβαιώνω Σοφία, ότι η Airbus έχει πολύ δυνατους μηχανικούς και το ότι είναι ανέκδοτο φαίνεται ότι αποκλείεται και οι μηχανικοί της Airbus να δίνανε την παραμικρή βοήθεια σε μηχανικούς άλλης εταιρείας, πόσο μάλλον αμερικάνικης!

Καλή σου ημέρα, Άννα!

Σοφία είπε...

Εγώ δεν είπα τίποτα για τους μηχανικούς της Airbus. Το μόνο που είπα είναι ότι αποκλείεται μηχανικοί από την Αμερική να συνεργάζονταν μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και τούμπαλιν, για λόγους που προφανώς γνωρίζεις.

Cinderelen είπε...

Αχαχαχαχ! Πολύ αστείο χαχα :D

Cinderelen είπε...

Αχαχαχαχ! Πολύ αστείο χαχα :D

philos είπε...

Thanks.
You are welcome magic girl eleni!