13 Σεπ 2007

Ελέω Λαού!

Μαθαίνω από Ρηγίλλης μεριά, ότι οι δημοσκοπήσεις μιλάνε για 3% διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Το λέει και το Press-gr. Τα κυλιόμενα γκάλοπ δεν δείχνουν μεγάλες διαφοροποιήσεις την τελευταία εβδομάδα.
Στην Ρηγίλλης ήδη θεωρουν ότι έχουν εξασφαλίσει την αυτοδυναμία. Αυτό λένε ότι είναι το μόνο σίγουρο. Γιατί κατα τα άλλα δεν μπορούν να γίνουν ακριβείς εκτιμήσεις για τα ποσοστά των κομμάτων. Μικρών και μεγάλων. Καλά για εμάς τους πολύ μικρούς σαν την Φιλελεύθερη Συμμαχία ή τους Οικολόγους, ούτε λόγος να γίνεται...

Αλλά και πάλι τι σημαίνει μία αυτοδυναμία με 1, 2 άντε 5 βουλευτές πάνω απο το μισό για τα μεγάλα κόμματα?

Δεν κατάφερε η ΝΔ να κάνεις τις μεταρρυθμίσεις που ευαγγελίστηκε εδώ και 3 χρόνια, θα της κάνει τώρα, που θα σκέφτεται μην την ρίξει κανένας βουλευτής που δεν του ικανοποίησε τα ρουσφετια?

Αφήστε που θα περνάνε όλα τα ρουσφέτια.

Και θα βγει μετά η επόμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και θα προσπαθεί να νοικοκυρέψει πάλι τα οικονομικά, να κάνει άλλες νέες μεταρρυθμίσεις στις μεταρρυθμίσεις των προηγουμένων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κοκ.

Και πάντα οι ίδιοι πρωταγωνιστές.

"Κάποτε μας κυβερνούσαν οι Βασιλικές Οικογένειες ελέω Θεού!
Τώρα μας κυβερνουν τα Πολιτικά Τζάκια ελέω Λαού!"

που λέει και ο συνάδερφος Σάββας...

Αυτά δεν έχω κάμια άλλη πρωτότυπη σκέψη να κάνω. Σας παραπέμπω αν έχετε λίγο χρόνο και διάθεση να διαβάσετε γιατί ο Arkoudos δεν θα ψηφίσει κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα και στον Ανδρέα Σταυρόπουλο για την πληθώρα ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΩΝ ερωτημάτων που προκύπτουν από την επαναστατική πρόταση του ΓΑΠ να πάρουν οι νοικοκυρές σύνταξη...


Αλήθεια...
"Με την συνταξιοδότηση, οι νοικοκυρές θα πρέπει να εγκαταλείπουν το σπίτι/ εργασιακό τους χώρο, ώστε να ανοίγει ο δρόμος σε νέες εργαζόμενες;"

Μεγάλο θέμα άνοιξες Ανδρέα...

4 σχόλια:

bbchris είπε...

Στην Ρηγίλλης έχουν πάθει το θάνατο της αλεπούς. Βλέπουν ότι το ματσάκι είναι ντέρμπι και δεν ξέρουν τι λένε. Μια λένε θα έχουμε αυτοδυναμία και μια ότι αν δεν την πάρουμε θα ξανακάνουμε εκλογές.

Όσο για τι νοικοκυρές όπως σχολίασα και στο blog του link είναι πολύ εύκολο να βρεθεί. Μέσω του taxis τσεκάρεις τις φορολογικές δηλώσεις υπόχρεου ή συζύγου και βρίσκεις ποια νοικοκυρά πρέπει να πάρει σύνταξη.
Όμως έχουμε μια καραμπινάτη περίπτωση διγλωσίας. Από την μία 550 ευρώ στις νοικοκυρές και από την άλλη κατώτατη εθνική σύνταξη πολλά περισσότερα. Αν θυμάμαι καλά, 950 ευρώ;
Από τη μία οι νοικοκυρές είναι εργαζόμενες και δικαιούνται σύνταξη από την άλλη δεν δικαιούνται την κατώτερη εθνική...
Θα μας τρελλάνουν!

philos είπε...

Εγω Chris μεταφέρω ότι λέει ένας μη κομματικός άνθρωπος που είναι όλη μέρα εκεί και γνωρίζει πολύ καλά πράγματα από πρώτο χέρι.
Μπορεί και να μην έχει δίκιο.
Υπομονη 2 μερούλες.

Το θέμα για τις νοικοκυρές είναι ποιος θα καλεστεί να πληρώσει και γιατί δεν θα πρέπει αυτό το ποσό να το πάρει το κάθε νοικοκυριό. Δηλαδή η γυναίκα μου που και δουλευει και πληρώνει ασφάλιστρα στο ΙΚΑ και κάνει και τις δουλειές στο σπίτι δεν θα αδικείται που δεν θα παίρνει αυτά τα 550 ευρώ?

Το ασφαλιστικό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα όχι μόνο ελληνικό αλλά πανευρωπαϊκό που αντί να το προσπαθήσουμε να το λύσουμε άμεσα, πάμε να το επιδεινώσουμε?
Παρεπιπτόντως εγώ από το ΤΣΜΕΔΕ έχω λαμβάνειν σύνταξη με σημερινά δεδομένα γύρω στα 600 €. Και πληρώνω, έχω δεν έχω δουλειά, μόνος μου τα ασφάλιστρα!

Ανώνυμος είπε...

Η πρόβλεψη που αναφέρεις είναι αυτή που ακούγεται απο έγκυρες πηγές. Η ΝΔ είναι καθαρά μπροστά ενώ το Πασοκ κινδυνεύει να είναι κάτω απο 40%, αλλά η αυτοδυναμία κυνδυνεύει από τον Καρατζαφέρη. Αν τελικά δεν μπει στην Βουλή η αυτοδυναμία θα είναι άνετη.
Για τα ποσοστά της ΦΣ δεν έχω ακούσει τίποτα αλλά έχω την αίσθηση ότι μάλλον δεν τα πάει και πολύ καλά. Ήταν πρόωρη και ανεδαφική η κάθοδος στις βουλευτικές εκλογές όταν μάλιστα έρχονται σχετικά σύντομα ευρωεκλογές. Βέβαια δεν μου πέφτει λόγος καθώς κόμματα ιδεολογικής καθαρότητας δεν τα θεωρώ χρήσιμα (βλέπε ΚΚΕ), αλλά η ζωή θα δείξει αν έχω δίκιο

philos είπε...

Φίλε ανώνυμε, μιας και ανέφερες το ΚΚΕ ως κόμματα ιδεολογικής καθαρότητας και αν είναι χρήσιμα, σκέψου μόνο το γεγονός να μην υπήρχε το ΚΚΕ. Δεν θα υπήρχαν ένα σωρό συνδικαλιστές στο Δημόσιο, δεν θα παίρνανε ένα σωρό λαικιστικά μέτρα τα δύο κόμματα εξουσίας και τα πανεπιστήμια θα λειτουργουσαν πολύ περισσότερες ημέρες το χρόνο.

Μήπως τελικά χρειάζεται ένα ακόμη κόμμα ιδεολογικής καθαρότητας να ακούγεται από την άλλη όχθη για να αρχίσουν να υιοθετούν και τα δύο κόμματα εξουσίας και άλλες ιδέες και πρακτικές?
Να υπάρχει ένα σοβαρό αντίβαρο στον κρατισμό?
;)