14 Σεπ 2007

Oldboy έφη ...

στο ποστ του με τίτλο Μαζί:

"....
Τα δύο κόμματα αποκλείεται να συνεργαστούν τώρα που έχουν έρθει τόσο κοντά το ένα στο άλλο, ακριβώς επειδή οι πολιτικές τους διαφορές έχουν συρρικνωθεί. Αν δεν είχαν, αν το ένα από το άλλο κόμμα ήταν όντως εντελώς διακριτές πολιτικές δυνάμεις, τότε ενδεχομένως να υπήρχε ένα περιθώριο συνεργασίας. Τη στιγμή όμως που οι πολιτικές τους γίνονται ολοένα και πιο ίδιες, τυχόν συνεργασία τους θα κατέστρεφε και τα δύο, αφού θα κατέστρεφε το κοινό έδαφος που τους στηρίζει, το έδαφος του δικομματισμού.

Όσο πιο ίδιοι γινόμαστε, τόσο πιο απίθανο πρέπει να φαίνεται ότι θα μπορούσαμε ποτέ να συνεργαστούμε, γιατί αν συνεργαστούμε δεν θα μπορούμε να συνυπάρχουμε. Συνυπάρχουμε παριστάνοντας τους διαφορετικούς, συνυπάρχουμε στο πλαίσιο ενός αγώνα όπου ο ένας είναι ο αντίπαλος του άλλου. Αν ξαφνικά από αντίπαλοι μεταβληθούμε σε συνεργάτες, τότε μόνη αντιπολίτευση θα γίνουν οι άλλοι, εξ αριστερών και εκ δεξιών, αν ξαφνικά από αντίπαλοι μεταβληθούμε σε συνεργάτες, ένα ολόκληρο οικοδόμημα θα γκρεμιστεί σαν πύργος από τραπουλόχαρτα και τότε αναγκαστικά θα πρέπει η τράπουλα να ξαναμοιραστεί από την αρχή, το παιχνίδι να αποκτήσει νέους κανόνες, νέους παίκτες και τους παλιούς σε ενισχυμένες θέσεις.

Η μάχη μας είναι σικέ, όχι γιατί έχουμε συμφωνήσει το αποτέλεσμα, αλλά γιατί έχουμε συμφωνήσει να την διατηρούμε πάση θυσία, γιατί μόνο διατηρώντας την, μόνο βρισκόμενος ο ένας απέναντι στον άλλο, θα μπορούν οι δημοσιογράφοι να αναλύουν και ο κόσμος να πείθεται, πως μόνο εμείς οι δύο είμαστε οι ρεαλιστικές λύσεις εξουσίας.

Διάλεξε έναν από τους δυο μας. Θα είναι χάλια αν χάσουμε, αλλά όσο διαρκεί το παιχνίδι ξέρουμε ότι θα έρθει και η σειρά μας.

Μαζί: κοινές πολιτικές, κοινός τρόπος σκέψης, κοινά συνθήματα.
Μαζί στο ριγκ, μαζί στη νομή της εξουσίας, εναλλάξ, υπεύθυνα και σοβαρά.
...."

"....
Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μπορούσαν να αυτοπροσδιοριστούν παλιά, όταν και κυριάρχησαν στην πολιτική σκηνή του τόπου, πριν πάρει το πάνω χέρι η δύναμη της αδράνειας.
Σήμερα η βασικότερη συνιστώσα του αυτοπροσδιορισμού τους είναι ετεροπροσδιοριζόμενη:
είμαστε ο αντίπαλος της ΝΔ - ο αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ
."


και εγώ συνυπογράφω!
(Οι επισημάνσεις δικές μου)

4 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Σε αυτες τις εκλογες ψηφιζουμε...αριστερα!!!

bbchris είπε...

Ως φανατικός υποστηρικτής του Σουηδικού μοντέλου [και της Παπαρίζου μην ξεχνιώμαστε]...

cut...

Μόλις έβλεπα τα spot σας. Πήρατε πολύ καλό βαθμό. Μακράν η καλύτερη πολιτική καμπάνια που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή αποφάνθηκαν όσοι την είδαν εδώ μέσα. Ποιος την έφτιαξε;
Βγείτε και ξεκαθαρίστε η ΦΣ δεν είναι το κόμμα του Μάνου γιατί δεν με πιστεύουν.

Στο θέμα μας μετα το διαφημιστικό διάλειμμα.

Λοιπόν, σαν οπαδός του Σουηδικού μοντέλου, ρώτησα έναν φίλο που ζει στην Σουηδία για την αλλάγη απ' τους Σοσιαλιστές. Έβαλε τα γέλια. Δεν το έχουν πάρει καθόλου χαμπάρι. Η κεντρική πολιτική κατεύθυνση δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο. Πρακτικά δεν έχουν καταλλάβει ότι δεν είναι οι Σοσιαλιστές στην κυβέρνηση πλέον.
Δείγμα του πως λειτουργεί ένα κράτος που παίρνει άριστα στους περισσότερους τομείς.

Εδώ έχουμε τα «δικά μας παιδιά» να βολέψουμε κάθε φορά...

philos είπε...

Chris , ρωτησα και γω ποιοι τα έφτιαξαν και μου είπαν ένα όνομα κάποιου γραφίστα, που το έκανε εντελώς εθελοντικά!
Δεν το θυμάμαι το όνομα τώρα. Θα ρωτήσω και θα σου πω off the record!

Με τον Μάνο όχι απλα σχέση δεν υπάρχει, αλλά ούτε καν στις εκδηλώσεις μας δεν έρχεται. Το ίδιο και ο Ανδριανόπουλος και άλλοι παλαιοί πιο επώνυμοι φιλελεύθεροι.

Ας έρθουμε στο θέμα μας τώρα.
Αυτό πάλι είναι και δείγμα ότι όλα πάνε σκατά και κανένας δεν ελπίζει σε καλυτερευση!
;D

philos είπε...

πρέζα tv.
Ούτε δεξια, ούτε αριστερα...
Φιλελεύθερα μπροστα!
;)