11 Σεπ 2007

Πετάει ο γάϊδαρος?

Πετάει, πετάει, που λέει και η σχετική διαφήμιση του ΟΠΑΠ και κάποιοι ακόμη στην ΝΔ που έχουν βαλθεί να τρελλάνουν κάθε άνθρωπο με στοιχειώδη λογική.

Διαβάστε για να καταλάβετε τι εννοώ:



Βγαίνει η επίτροπος της Κοινωνίας της Πληροφορίας και κατηγορεί την Ελλάδα ότι:

"η Ελλάδα «συγκαταλέγεται στις ευρωπαϊκές χώρες με τις χειρότερες επιδόσεις, με ενδείξεις διεύρυνσης του χάσματος που τη χωρίζει από τις άλλες χώρες της ΕΕ»"

"όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης «οι επιδόσεις της Ελλάδας βρίσκονται συνήθως κάτω από τον κοινοτικό μέσο όρο, τόσο για τις υπηρεσίες προς τους πολίτες, όσο και προς τις επιχειρήσεις, με σημαντική διαφορά όμως μεταξύ των δύο»."

"Καταλήγοντας η αρμόδια Επίτροπος κ. Ρέντινγκ διατυπώνει την καθόλου κολακευτική για την Ελλάδα άποψη «ότι η χαμηλή ευρυζωνική κάλυψη, η χαμηλού επιπέδου παροχή επιγραμμικών δημόσιων υπηρεσιών (ιδίως στους πολίτες) αφενός και η μη ικανοποιητική αφομοίωση των υπηρεσιών, το χαμηλό επίπεδο δεξιοτήτων ΤΠΕ και χρήσης προσωπικών υπολογιστών, ακόμη και μεταξύ των σπουδαστών και του διδακτικού προσωπικού αφετέρου, δημιουργούν ένα αυτοτροφοδοτούμενο φαύλο κύκλο. Είναι αναγκαίο να αναληφθεί σε όλα τα επίπεδα αποφασιστική κυβερνητική δράση, βάσει μιας ισόρροπης και ολοκληρωμένης προσέγγισης που να αποβλέπει στην ενίσχυση τόσο της προσφοράς, όσο και της ζήτησης, προκειμένου να συμβάλει στη διάρρηξη του απαξιωτικού αυτού κύκλου.»"

Όλα τα παραπάνω και κάποια ακόμη αποτελούν απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δ.Παπαδημούλη.

Και απαντάει η ΝΔ και θέλει να βγει και από πάνω στα στοιχεία που επικαλείται η Ε.Ε.... Πως? Διαβάστε την απάντηση της:
"Αδιαμφισβήτητη η τεχνολογική προόδος που έχει συντελεστεί στην Ελλάδα"

Το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, παραθέτει τα πλήρη και ολοκληρωμένα στοιχεία από την ίδια επίσημη αναφορά που επικαλέστηκε ο ευρωβουλευτής και τα οποία φαίνεται ότι δεν έτυχαν της προσοχής του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, υποστηρίζεται στην ανακοίνωση, η Ελλάδα μεταξύ 2003 και 2006:

  • ενίσχυσε σημαντικά τη θέση της στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες, βελτιώνοντας το δείκτη «Ψηφιακής Ολοκλήρωσης Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης» από 44% σε 55%, με μέσο όρο στην ΕΕ-25 το 68%.
  • ενίσχυσε σημαντικά τη θέση της στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις, με βελτίωση του αντίστοιχου δείκτη από 67% σε 73%, με μέσο όρο στην ΕΕ-25 το 86%
  • η αντίστοιχη εξέλιξη του δείκτη για το σύνολο των διαθέσιμων ψηφιακών υπηρεσιών στην Ελλάδα, παρουσιάζει σημαντική βελτίωση από 54% το 2003 σε 62% το 2006, με μέσο όρο στην ΕΕ-25 το 75%

Είμαστε δλδ σε όλα 13% κάτω από τον Μέσο Όρο των υπολοίπων εταίρων μας. Αλλά για την ΝΔ παρόλα αυτά έχουμε κάνει πρόοδο. Δεν την πειράζει που είμαστε χειρότεροι του Μ.Ο. από τους εταίρους μας, ότι γενικά είμαστε πίσω στην χρήση του υπολογιστή ακόμη και στα πανεπιστημια. Το μόνο που νοιάζει και ενδιαφέρει είναι ότι είναι η κατάσταση είναι καλύτερη από ότι ήταν με το ΠΑΣΟΚ!
Μόνο αυτό ενδιαφέρει.
Στην Νότιο Κορέα έχουν βάλει στόχο μέχρι του χρόνου να έχουν wifi με ταχύτητες των 10Μb σε όλη την χώρα και εμείς ακόμη εδώ και σερνόμαστε σε ταχύτητες και πληρώνουμε πανάκριβα τις άθλιες υπηρεσίες τους.

Και μια υπενθύμιση. Εταίροι μας δεν είναι μόνο η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Αγγλία.... αλλά και η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Πολωνία, η Λετονία, η Εσθονία κλπ κλπ....

Από τον Μέσο Όρο όλων αυτών μαζί των νέων και παλαιών μας εταίρων είμαστε 13% πιο κάτω.

Και έχουν το θράσος εκεί στην Ρηγίλλης και χαίρονται και να μας λένε ότι δεν διαβάζουμε σωστά τα στοιχεία...

Εδώ χάβουμε άλλα και άλλα, εκεί θα κολλάγανε?

Που θα πάει?
Κάποια στιγμή δεν θα μπεί τουλάχιστον ένας υπολογιστής και μία ευρυζωνική σύνδεση σε κάθε ελληνικό σπίτι, ακόμη και στην επαρχία?
Δεν θα μάθει ο Έλληνας τα blogs?
Δεν θα αρχίσει να ενημερώνεται και από άλλες μεριές για τις ειδήσεις που του σερβίρουν?

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, κάποτε κάτι θα αλλάξει σε αυτό τον τόπο.
Σε αυτό πιστεύουμε...
Για αυτό παλεύουμε και γράφουμε από έδω μέσα...

2 σχόλια:

arammos είπε...

Τα πες όλα philos. Αδιαμφισβήτητη η τεχνολογική πρόοδος ε; Που και εγώ δεν την βλέπω; Δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί αυτό γιατί πολύ απλά things happening αλλού όμως.

Σοφία είπε...

Αν πετάει λέει...