3 Σεπ 2007

Με πειράζει!

Γραφει ο Μιχαηλίδης στην "Ε"
  • 4.500 σπίτια καμένα
  • 20.025 αιτήσεις -δηλώσεις πυροπαθειας θα έπρεπε να ήταν πιο σωστός ο ορισμός - κατατεθήκαν τις 3 πρώτες ημέρες
  • 72.000.000€ διατεθήκαν ήδη από το κράτος τις 3 πρώτες ημέρες στους αιτούντες!

(Κοινώς για κάθε καμένο σπίτι κατατέθηκαν σχεδόν 5 αιτήσεις... και τουλάχιστον 12.000 αιτούντες ή 60% των αιτούντων πυροπαθών πήρανε 4 χιλιάρικα αντί για τρία, γιατί αιτηθήκαν ότι είναι ή πολύτεκνοι ή έχουν αναπηρο άτομο στην οικογένεια)

Δεν με πειράζει τόσο το γεγονός ότι μοιραστήκαν τόσα λεφτά (και ειδικά εξαιτίας της ανικανότητας μίας κυβέρνησης να μας σώσει από την επέκταση μίας τέτοιας καταστροφης για πρώτη φορά στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας).

Να μοιραστουν και 10 φορές περισσότερα σε όσους αποδειχθεί ότι πραγματικά τα χρειάζονται για να ορθοποδήσουν και πάλι. Οι πραγματικοί, οι άμεσα πυροπαθείς (γιατί εμμέσως και μεσοπρόθεσμα πυροπαθείς είναι το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού) έχουν την ανάγκη αυτών των χρημάτων και γενικότερης βοήθειας και σήμερα αλλά και στο μέλλον. Και στο κάτω κάτω της γραφής, το κράτος θα πρέπει να αποζημιώσει αυτους τους ανθρώπους για κάθε υλική και ηθική ζημία που υποστήκανε. (Αν δε, βρει ποτέ και τους εμπρηστές που επικαλείται, τότε να χρεώσει τον λογαριασμό σε αυτους)

Αλλά όσα λεφτά τελικά δοθούν από το κράτος -δλδ από κάθε Έλληνα φορολογούμενο, για να μην ξεχνιόμαστε - θα ήθελα να δω να πάνε μόνο σε αυτους που τεκμηριωμένα και πραγματικά είναι άμεσα πυροπαθείς. Έχουν υποστεί ζημιές τα σπίτια τους, τα χωράφια τους, τα ζώα τους ή τυχόν άλλες βιοποριστικές τους δραστηριότητες ή επιχειρήσεις τους.

Με πειράζει και με ενοχλεί αφάνταστα όμως που για κάθε άνθρωπο που έμεινε ανάπηρος ή με κάποιο χρόνιο πρόβλημα υγείας από αυτή την αναπάντεχη περιπέτεια - που κατ'εμέ οφείλεται 100% στην ανικανότητα του κράτους, τους δίνεται κατά άτομο και εφ'άπαξ βόηθημα 8.000 ευρώ και ΜΟΝΟ.

Το ίδιο κράτος που δεν διστάζει να δώσει στον Αρχιεπίσκοπο το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να πετάξει στο Μαϊάμι, μην τυχόν και ταλαιπωρηθεί ως κοινός θνητός, δίνει 8.000 για κάθε άνθρωπο που χρωστάει αυτή του την αναπηρία και για την συνεχόμενη για το υπόλοιπο της ζωής του ταλαιπωρία από την ανικανότητα της κυβέρνησης, από την ανικανότητα του κύριου Πολύδωρα, Κόη και Καραμανλή και πολλών ακόμη.

Αν μπορουσα να δώσω μία συμβουλή σε αυτους τους συνανθρώπους μας που ακόμη ταλαιπωρούνται σε νοσοκομεία με εγκαύματα, ακρωτηριασμούς ή άλλα αναπνευστικά προβλήματα, θα ήταν μόνο μία.
ΜΗΝΥΣΤΕ ΤΟΥΣ.
ΟΧΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ γενικότερα. Αλλά ονομαστικά έναν έναν, τους ανίκανους που ψηφίσαμε για να το στελεχώσουν.

Μηνυστε όχι μόνο όσους δεν κάνανε καλά την δουλειά τους στην φάση της πυρόσβεσης και της πρόληψης, αλλά και όσους δεν μπορουν να κάνουν στοιχειωδώς καλά την δουλειά τους και στην φάση της αποζημίωσης.
Μηνύστε τους και τουλάχιστον ταλαιπωρήστε τους και σείς... αν και μια τέτοια ταλαιπωρία σίγουρα δεν θα είναι η ίδια με την ταλαιπωρία του να μένεις για κανα χρόνο (τουλάχιστον) σε τροχοσπιτο και να μπαινοβγαίνεις στα νοσοκομεία για μεγάλα διαστήματα για το υπόλοιπο της ζωής σου.

Μηνύστε τους και διεκδικείστε μία αξιοπρεπή αποζημίωση και όχι το μισό μηνιάτικο ενός βουλευτή χωρίς τα εξτρά του, για το κακό ριζικό που σας προσφέρανε!

Όλοι στον κλάδο των κατασκευών γνωρίζουμε ότι το εργατικό ατύχημα που οδηγεί σε μόνιμη αναπηρία πληρώνεται ακριβά από τις εταιρείες (τουλάχιστον 20πλασια από το προαναφερθέν βοήθημα των 8.000 ευρώ) και μάλιστα τις περισσότερες φορές οι ίδιοι οι ασφαλιστές και οι δικηγόροι των μερών συνιστούν να διευθετηθεί το θέμα της αποζημίωσης εξωδικαστικά και τάχιστα προκειμένου να περιοριστεί το ποσό αυτό στα επίπεδα που σας ανέφερα!

Με πειράζει επίσης που δοθήκανε ΤΣΑΜΠΑ ΛΕΦΤΑ από την κυβέρνηση για να προσλάβει παραμονές εκλογών 850 αγροφύλακες (ηλικίας από 37 έως 47 ετών!) που ορκιστήκαν με τα πολιτικά τους ρούχα (!!!) στις 14 Αυγούστου και πιάσανε (?) δουλεια (έτσι όπως τους βλέπετε στην φωτογραφία) ελάχιστες ημέρες πριν τις πυρκαγιές με πρωτα καθήκοντα "την πρόληψή των δασικών πυρκαγιών". Τέλεια τα βγάλανε τα λεφτά τους!


Με πειράζει τέλος που κάποιοι σαν τον Σουφλιά και τον Μολυβιάτη, βρίσκονται ακόμη σε νιρβάνα (μιας και οι δημοσκοπήσεις τους προμηνύουν ότι θα βρίσκονται στις καρέκλες τους και μετά τις 17 Σεπτεμβρίου) και βρίσκουν το θράσος και γελάνε μπροστά στις κάμερες !

Με πειράζει η αλλαζονία της εξουσίας σε κάθε της μορφή

Μα ο λόγος είναι απλός:

Το κράτος, από όποιο κόμμα και αν αυτό στελεχωθεί μετά τις κάλπες, θα επανδρώσει άμεσα την αντίστοιχη υπηρεσία αποκατάστασης πυροπαθών, θα παρακάμψει διαδικασίες για να προσληφθεί άμεσα το απαραίτητο (και μη) προσωπικό προκειμένου να γίνουν οι "επι τόπου" αυτοψίες και να λάβουν χώρα οι "μακρόχρονες" διαδικασίες έγκρισης δανείων και χορηγιών, και οι οποίες με την σειρά τους αυτές οι "μακρόχρονες διαδικασίες" εν τέλει θα οδηγήσουν στο να στηθουν τα κλασσικά "μαγαζάκια με τα γρηγορόσημα" και τα λοιπά και τα λοιπά και τα λοιπα....


Αυτοί γελάνε...
Εμείς τι κάνουμε?

8 σχόλια:

Averell είπε...

Προσυπογράφοντας πλήρως το κείμενό σας, σας παραπέμπω σ' αυτή την άποψη για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.

Ανώνυμος είπε...

Βρε συ, αμα δεν θα δινανε θα λεγαμε δεν τα δωσανε. τα δινουνε, λεμε γιατί τα δωσανε... θα σε καθαρίσω με την αστάθεια του..χαρακτηρα σου.
Θελω να ρωτησω κατι..θα σου στειλω μειλ
φιλια '
ριτς

philos είπε...

Φίλε και σύμμαχε Averell, χαίρομαι που προσυπογράφεις το κείμενο μου. Τίποτε δεν είναι τυχαίο...
Για τον Κωστή να αναφέρω ότι δεν βρίσκεται στο φυσικό του χώρο.
Έχει απόψεις και καρδιά φιλελευθερη αλλά δεν έχει ακόμη απογαλακτιστεί από την Ντόρα και για αυτό τον βλέπω και θλίβομαι στις διαφορες προεκλογικές του εμφανίσεις είτε στην τηλεόραση (όπου συμφωνούσε με τις θεωρίες συνωμοσίας) είτε σαν κλασσικός χειροκροτητης του πρωθυπουργό σε εγκαίνια στην Β'Αθηνών.
Κρίμα.

philos είπε...

Ριτς η κυβέρνηση έκανε το αυτονόητο.
Όπως έχει κάνει η κάθε κυβέρνηση μετά από τέτοιες κρίσεις και καταστροφές εδώ και 10 χρόνια.
Εδωσε και στους πληγέντες του Πηλίου 500€, αλλά τώρα λόγω του ότι είναι παραμονές εκλογών δίνει 4000€ και μάλιστα ανεξέλεγκτα.

Διαθέτει ένα σοβαρό κεφάλαιο για αποζημιώσεις, αλλά προτιμάει να δώσει λίγα σε πολλούς παρά πολλά σε αυτους που πραγματικά επλήγησαν και τα χρειάζονται για να αποσβεσουν πλήρως την οικονομική ζημια που υπεστησαν.

Και μην μου πεις ότι με 4000 σώνονται οικονομικά όλοι αυτοι που χάσανε σπίτια, ελιές ή ζωντανά?
ή με 8000 και 20000 ευρώ όλοι αυτοι που μείνανε ανάπηροι?

Ασε που απο χθες άρχισε ο πλειστηριασμός.
Τρία εσείς, 5 εμείς.
Οχτώ εσείς, είκοσι εμείς!
κοκ...

Αυτό δεν είναι προεκλογική εκστρατεία κομμάτων αλλά διαφημίσεις τραπεζών!

όταν ζητάω ένα φιλελεύθερο κράτος θέλω ένα κράτος που θα λειτουργεί με λογικές πραγματικά φιλελεύθερες και όχι ντεμέκ.
Έκανε ζημια? Να καλεστεί να πληρώσει σαν να ήταν επιχείρηση. Και όλοι εμείς οι μέτοχοι του κράτους να το κρίνουμε το κράτος σαν να είμαστε στο ΔΣ του.
Οι ανίκανοι να φέυγουν.

Βρίθει η αγορά από ικανούς και ανίκανους managers.
Ας βρουμε τους ικανούς. Σε ποια σοβαρή ιδιωτική επιχείρηση θα ξημερώνανε στις θέσεις τους μετά από αντίστοιχη κρίση ο Καραμανλής, ο Πολύδωρας ή ο Κόης?
ή ποιος σοβαρός άνθρωπος θα έβγαινε στο ΔΣ της εταιρείας και θα επικαλόταν σαμποτάζ για να καλύψει τις ευθύνες του?

philos είπε...

Ριτς και επειδή το ξέχασα μιας και έχω πάρει φόρα με την προεκλογική περίοδο... παραμένω στην διάθεση σου για κάθε σου ερώτηση.
Περιμένω μειλ σου λοιπον!
Φιλιά!

bbchris είπε...

Υπάρχει προηγούμενο με την Ηλία επί κυβερνήσεως Ράλλη. Και τότε μοίραζαν λεφτά χάρην επιδόματος στους Αγρότες και στο τέλος έχασαν την Κυβέρνηση... :))))))

philos είπε...

Chris, τα λεφτά πολλοί αγάπησαν, τον κυβερνώντα ουδείς!
;D

Ανώνυμος είπε...