7 Αυγ 2007

Ζητείται ρεαλισμός

Περνάω ανάμεσα από τα γραφεία και μέσα σε μια διαδρομή λίγων μέτρων που χωρίζει το γραφειο από το φωτοτυπικό, οι λιγοστοι συνάδερφοι που έχουν απομείνει, με χαιρετάνε, μου πιάνουν την κουβέντα, ανταλλασσουμε καμια φιλοφρόνηση και μου λένε ... για τα σκορ τους στα διάφορα παιχνίδια που παίζουν.
Αλλος flashο παίχνιδα, άλλοι παίζουν μεταξύ ορόφων στο zoo.gr, άλλες πολλές τσατάρουν και ψάχνουν να βρουν γκόμενο ή που θα πανε διακοπες με την κολλητή τους.

Και απο δουλεια ελάχιστη... εως καθόλου.

Αλλά παραμένουμε όλοι εδώ. Ερχόμαστε κανονικά, φεύγουμε κανονικά, σηκώνουμε τα τηλέφωνα, βγαζουμε καμια φωτοτυπία για να ξεσκουριάσουμε από τις καρέκλες μας.

Και η εταιρεία μας πληρώνει....

... αλλά δεν μας στέλνει σπίτια μας!

Προτιμά να μας έχει εδώ και να κωλοβαράμε, παρά να πάρει μία γενναία απόφαση και να μας στείλει όλους για 15 ημέρες τουλάχιστον να ξελαμπικάρουμε κανονικά και όχι κρυμμένοι πίσω από μία οθόνη.

Οι περισσότερες εταιρείες. Δεν καταλαβαίνουν πόσο αντιπαραγωγικό είναι αυτό που γίνεται. Οι διάφοροι μανατζερ που διοικουν, αδυνατουν να καταλαβουν τι είναι πιο σωστό, πιο παραγωγικό, πιο αποδοτικό και συνάμα πιο οικονομικό.
Διοικουν συντηρητικά, χωρίς όραμα, χωρίς στόχους και πλανα.
Αποφεύγοντας να παρουν ρίσκα και πρωτοπορες αποφάσεις.

Ζουμε σε μία χωρα που όλοι επείγονται, όλοι θέλουν λύσεις, απαντήσεις, υπογραφές (άλλων πάντα) χθες, αλλά χωρίς ποτέ να υπολογίζουν το πραγματικό κόστος των πράξεων και των τακτικών που ακολουθουν για την εταιρεία για την οποία νοιάζονται και τα συμφέροντα της οποίας καλούνται να υπηρετήσουν!

Προτιμάμε να υπολειτουργουμε για ένα δίμηνο και να σέρνουμε τους νωχελικους εαυτους μας δεξια και αριστερα, παρά να κλείνουμε όλοι ταυτόχρονα τους υπολογιστες μας, να κατεβαζουμε διακόπτες και να πηγαινουμε νωρίτερα στα σπίτια μας.


Εμένα παντως δεν με χαλάει...

Οργανώνομαι, συμμαζεύω, παίζω, διαβαζω, και προετοιμαζομαι πιο χαλαρά για τον Σεπτεμβρη.

Και δεν σταματω να κάνω σχέδια...

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον είστε χαλαροί, δε χρειάζεται να κρύβεστε μεταξύ σας, ανταλλάσσετε και απόψεις για το σκορ..
Είμαι από τους άτυχους που δεν θα πάρουν καθόλου άδεια φέτος το καλοκαίρι (ενώ όλοι οι υπόλοιποι στην εταιρία έφυγαν και γύρισαν με άμμο στα παπούτσια και πέτσες στους ώμους), και δε μου δίνουν ούτε καν ένα ρεπό γιατί τότε ποιος θα σηκώνει τα τηλέφωνα, ποιος θα βγάζει φωτοτυπίες, ποιος θα σερβίρει καφέ, ποιος θα, θα, θα... Γιατί, στη δική μου περίπτωση, μιλάμε για πίεση. Κανονικότατη.
Δώστε μου ένα καλοκαίρι αναδρομικό...

Saigon

CyberEddie είπε...

Αλλάζουμε θέσεις?? ;-)

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Δυστυχως καποια πραγματα δεν θα αλλαξουν ποτε...
Αν πεις κατι απο τα παραπανω στον εργοδοτη σου...τοτε θα καταλαβεις!!!!!
Καλες διακοπες να εχεις και καλο καλοκαιρι!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αίσχος!! ΝΤΡΟΠΗ!!

Τι λόγια είναι αυτα; Να μην δουλεύουμε; Να μην ξυπνάμε κάθε πρωί απο το χάραμα να διασχίζουμε την άδεια αθηνα (γουσταααααρω τρελά!), για να πάμε όπως πολυ σωστα λές να το παίξουμε λιγάκι;

Δύο μικρές μόνο σημειώσεις.

1, δεν ειναι παντα εφικτο να την κανεις απο το γραφειο, στο λεω εγω που οπως ξερεις τον σχεδον μισο μηνα δεν ειμαι καν στο γραφειο, κι ομως οταν γυρναω το τι βρισκω ειναι αλλο θεμα!
2, καθόμαστε για την γαμημένη την στραβη, μην σκασει κανενας πυραυλος και δεν ειναι κανεις εκει να τον αντικρουσει..

.....Ασχετο.........

Ευκαιρία είναι αυτες τις μέρες με το γλυκό αεράκι βόλτα στην παραλία. Αφήνεις αμάξι στον Φλοίσβο, παίρνεις καροτσάκι (εχει και υπαιθριο σκάκι) και ξεκινάς προς τα κάτω!!!

.liketobite είπε...

Πάντα ήθελα τις νεκρές μέρες του Αυγούστου να είμαι στην Αθήνα και φυσικά στη δουλειά. Ο λόγος; προφανής! Τα πάντα κυλάνε ήρεμα. Και αφού η εταιρία θέλει να είμαστε εκεί, ε... ας είμαστε τότε με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. είναι θέμα κουλτούρας της εταιρίας γιατί το ξέρει πολύ καλά τι συμβαίνει αυτές τις μέρες και δεν την ενδιαφέρει. Φτάνει να δείχνει ότι είναι "ζωντανή", ότι τα πάντα είναι υπό έλεγχο. Anyway, πάντα ήθελα να κάνω τις διακοπές μου αφού γύριζαν όλοι οι άλλοι. Απόλαυσέ το όσο μπορείς!

Σοφία είπε...

Μπορεί η εταιρία να κλείσει τελείως; Γιατί αν δεν μπορεί, δε γίνεται να σας διώξει, ακόμα κι αν στο γραφείο κυρίως χαζολογάτε. Συμφωνώ ότι είναι κρίμα σε εποχές που η τεχνολογία μας δίνει τόσες δυνατότητες ευελιξίας να επιμένουμε να πηγαίνουμε ντε και καλά στο γραφείο, αλλά τι άλλο να κάνεις; Μάλλον προσπάθησε να απολαύσεις την κατάσταση όσο μπορείς (τάβλι μπορείτε να παίξετε?) και του χρόνου ίσως να αλλάξουν τα πράγματα...

philos είπε...

παιδια, επειδη δεν προλαβαίνω τώρα, εύχομαι σε όλους καλες διακοπες, να περάσουμε καλά όλο το υπόλοιπο Αυγουστο και να σας ενημερωσω ότι θα χαθώ λίγο περισσότερο μαλλον τις 2 επόμενες εβδομαδες...