27 Ιουν 2007

The future is green... Get wind of it!


Ένα site με οδηγίες DIY (do it yourself) για να φτιάξεις τις δικές σου ανεμογεννήτριες και όχι μόνο και έτσι να παράγεις ρεύμα για το κινητό σου ή για να ανάψεις μία λάμπα 100w!


Δεν είναι κάτι τόσο σημαντικό, αλλά είναι ένα βήμα ακόμη στην προσπάθεια όλων μας να μειώσουμε την δική μας συμβολή στην παραγωγή διοξειδίου του ανθρακα!
Και το σημαντικό είναι ότι και οι εταιρείες ξεκινάνε δειλά δειλά να επενδύουν σε τέτοιες λύσεις!

via

6 σχόλια:

Debby είπε...

Καλά!! Πιστεύεις πραγματικά, ότι όλοι εμείς που βαριόμαστε να φορτίσουμε το κινητό μας, που ακόμα περισσότερο βαριόμαστε να βγάλουμε τον φορτιστή από την πρίζα, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να καταναλώνει ρεύμα, πιστεύεις όντως ότι θα μπορούσε κάποιος να στήσει τέτοια ανεμογεννήτρια για αυτόν τον λόγο???

Μπορεί κανείς φανατικός του κάμπινγκ! Πέραν τούτου ουδέν!!

philos είπε...

Και έλεγα, δεν θα βρεθεί κανένας άνθρωπος να μου γράψει ένα τέτοιο σχόλιο!
Η αλήθεια είναι πως ναι, εκ πρώτης όψεως το να κάνεις μία τέτοια προσπάθεια απλά και μόνο για να φορτίζεις ένα κινητό, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από γραφική έως εντελώς υπερβολική.
Και θα πρέπει να έχουν προηγηθεί ένα σωρό αλλες κινήσεις εκ μέρους μας.
Να αλλάξουμε τις λάμπες πυρακτωσης με λάμπες φθορίου στους χώρους μας, να κλείνουμε όλες τις συσκευές και όχι να τις αφήνουμε stand by, να μετακινούμαστε λιγότερο με το αμάξι μας, να χρησιμοποιούμε περισσότερο ανεμιστήρα και λιγότερο κλιματισμο κ.ο.κ.
ΑΛΛΛΑΑΑ.....
όλα τα παραπάνω πολλές φορές τα ξεχνάμε, τα βαριόμαστε, τα υποτιμάμε!
με το να ξεκινήσεις με μία μικρή γεννήτρια, θα εξοικιωθείς σιγά σιγά με τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας και θα αρχίσεις να οριοθετείς σιγά σιγά μία άλλη στάση ζωής.
Εγώ ήδη σκέφτομαι σοβαρά, μόλις κοπάσει αυτός ο ντόρος με τα φωτοβολταϊκά, να εγκαταστήσω στο σπίτι μου, για να καλύχω τις δικές μου ανάγκες, και γιατί όχι να τσεκάρω και την δυνατότητα εγκατάστασης μίας μικρής και κατά το δυνατό αθόρυβης ανεμογεννήτριας στην ταράτσα.
Κάθε βήμα είναι προς την σωστή κατεύθυνση, για να ελπίζουμε ότι μία δύο γενιές μετά από εμάς, θα μάθουν να σέβονται σε πολυ μεγαλύτερο βαθμό το περιβάλλον, που κληρονομεί η κάθε γενιά από τους απογόνους της!

S G είπε...

ενδιαφερον. Προσφατα στο αεροπλανο εβλεπα οτι παιζουν και φορτιστες με μανιβελα (χωρις πλακα). Πρεπει να ειναι πιο αποδοτικοι βασικα απο την ανεμογεννητρια :-)

philos είπε...

και δυναμώνεις και μπράτσα!
;-)

jjohn είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον philos, κατά τα άλλα είναι επιπλέον κι ένα εντυπωσιακό gadget για τους φανατικούς του είδους, αλλά και χρήσιμο για καμιά ώρα ανάγκης... Να κι ένα ελληνικό site για να φτιάξει κανείς μόνος του μια ανεμογεννητρια και άλλες σχετικές κατασκευές με αιολική ενέργεια...

philos είπε...

Σε ευχαριστώ πολυ jjohn για το σχόλιό σου και τα links!