20 Ιουν 2007

BLOGGER- We thank you!

Θυμόσαστε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σε όλα τα ελληνόφωνα blogs όταν απο την απλή έκδοση του blogger μας υποχρέωναν σταδιακά από τον Δεκέμβρη να μεταφερθούμε όλοι στον τότε blogger beta! (δείτε εδώ και εδώ δύο από τα ποστς που θυμήθηκα σήμερα).

Θυμάστε που αμέσως μετά την μεταφορά μας, όσα nicknames σχολιαστών ήταν γραμμένα με ελληνικούς χαρακτήρες φαινόντουσαν γραμμένα στα αρλαμπουρνέζικα και χωρίς να φαίνεται το avatar (η φωτογραφία που συνοδεύει το προφίλ μας) στο πλάι?
Ε, λοιπόν αυτό το πρόβλημα διορθώθηκε από σήμερα?!

Το άλλο πρόβλημα που είχαμε εντοπίσει όλοι μας τότε, σε κάποια σχόλια (που οι σχολιαστές είχαν καταγραφεί ως Others) και τα οποία δείχνανε να έχουν γίνει από ανώνυμους, δυστυχώς παραμένουν ακόμη ως σήμερα "ανώνυμα"!
Ευτυχώς που αυτά τα σχόλια ήταν πολύ λιγότερα από εκείνα της προηγουμενης κατηγορίας (αν και εγώ μέχρι τότε υπέγραφα κατά 99% ως other για λόγους google account!)

Πως το ανακάλυψα?
Σήμερα το πρωί μπαίνοντας στο Dashboard είδα όλο το περιβάλλον να είναι γραμμένο στα ελληνικά! Μου ήρθε κάπως απότομα και επειδή έχω ακόμη καινούριο υπολογιστή και ακόμη τον σετάρω, σκέφτηκα μπας και έκανα καμιά λάθος ρύθμιση χθες βράδυ, που πείραζα κάτι στο Control Panel.
Εντόπισα γρήγορα στα δεξιά, ότι μπορούσα να αλλάξω γλώσσα και από τα ελληνικά επανήλθα άμεσα στα Αγγλικά που είναι και η μητρική μου γλώσσα στους υπολογιστές.
Μετά από λίγο σκάει μύτη ο Κλέαρχος (ναι, ο γνωστός Κλέαρχος, ο οποίος βρίσκεται στα γραφεία μαζί μου εδώ και δυο μέρες) και με ρωτάει αν όντως μου βγαίνει και σε μένα στα ελληνικά το dashboard.
Του εξήγησα τα νέα και τότε του ήρθε η φαεινη ιδέα να δούμε αν η Google είχε διορθώσει αυτό το πρόβλημα που είχε εμφανιστεί παλαιότερα και ανέφερα και στην αρχή του ποστ! (Ναι ο Κλέαρχος τρώει κάτι τέτοια φλας που έχουν σχέση με την νοικοκυροσύνη και το layout του blog του!)

Και ναι διαπιστώσαμε και οι δύο αυτά που σας ανέφερα παραπάνω.
Εγώ μάλιστα που είχα μεταφέρει προ εικοσαήμερου το blog μου και στο wordpress, πηγαίνοντας από εκεί να τσεκάρω τα επίμαχα σχόλια διαπίστωσα πέρα από κάθε αμφισβήτηση την αλλαγή!















To πρίν (από μεταφορά στο wordpress) και... το σήμερα





Εγώ να ευχαριστήσω τα παιδιά στο blogger, που έστω και αργά επιληφθήκαν του θέματος και έστω και λίγο καθυστερημένα διορθώσαν σε ένα βαθμό το λάθος που είχαν κάνει τότε.

Αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα, πολύ ευχαρίστως να μοιραστεί τις γνώσεις του μαζί μας!

5 σχόλια:

Klearchos είπε...

Επιτέλους, σεβαστήκανε και τις άλλες "γραφές"... Παρόλα αυτά και εγώ θα διατηρήσω την Αγγλική γιατί έχω ανοίξει το μπλογκ στην Παγκόσμια Αγορά!! :)))))

Katerina ante portas είπε...

Έχουν κάνει μια αλλαγή που φαίνεται ασήμαντη αλλά μου ήταν πολύ χρήσιμη. Καταργήθηκε η έρευνα επάνω αριστερά και στα άλλα blog..Έτσι θέλω να βρώ που είχα διαβάσει κάτι και δυσκολεύομαι αν δεν το έχω κάπως αποθηκεύσει..

Δεν μπορώ να φανταστώ με τι σκεπτικό το κατήργησαν..

philos είπε...

Πρόσεχε Κλέαρχε μην πληρώσεις δασμούς με την παγκοσμιοποίηση σου!

Κατερίνα, εμένα φαίνεται! Και από όσο ξέρω αυτό είναι θέμα κώδικα. Το καθορίζεις εσυ αν θες να φαίνεται ή μη. Πες μου αν κατάλαβα λάθος να σε βοηθήσω.

Γενικά να δώσω μία συμβουλή.
Αφήστε τον explorer για τον firefox και θα διαπιστώσετε ότι τα blogs σας (και ειδικά το δικό μου!) φαίνεται χωρίς κανένα πρόβλημα!
Στον καινούριο μου υπολογιστή έχω αφήσει τον παλιό explorer 6 μόνο και μονο για να διαπιστώνω τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζετε! (στον 7 είναι λίγο καλύτερα κάποια πράγματα)

jojo είπε...

έτσι πες μας και νόμιζα οτι μόνο το δικό μου άλλαξε!

ωραία, τώρα πρέπει να συνηθίσω την ελληνική έκδοση...

ή να την αλλάξω και γω και να την βάλω πάλι στα αγγλικά γιατί κάπως μου φαίνεται.

τελικά, είμαστε μυστήριος λαός!
μας τα δίνουν όπως τα θέλουμε και μεις τα ξαναλλάζουμε πάλι!

"ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ" "ΠΡ"

αυτό το "ΠΡ" ... όλα τα λεφτά!

Σοφία είπε...

Εγώ έτσι κι αλλιώς στα αγγλικά το είχα και δεν είχα προσέξει διαφορά, αλλά έχεις δίκιο - μπορείς να αλλάξεις τις ρυθμίσεις και να τα κάνεις όλα ελληνικά :-)