17 Απρ 2007

Είμαι pro... πλέον!

Είναι ωραίο πράγμα να χρησιμοποιείς paypal και με μερικά κλικ να μπορείς να αγοράζεις ότι βλακεία σου κατέβει στο κεφάλι χωρίς χρονοτριβές.
Οι δύο τελευταίες μου αγορές είχαν να κάνουν με την ανανέωση της συνδρομής μου στο Neocounter, αυτό το widget που έχω στο πλάι χαμηλά με τις σημαιούλες, και το άλλο με την αναβάθμιση του λογαριασμού μου στο flickr σε pro- όπως λέμε προφεσιοναλ σε άπταιστα ελληνικά.

Η κάθε συνδρομή μου στοίχισε 20-25€ το χρόνο.

Αν σκεφτείς πόσο χρόνο περνάω στο δίκτυο το χρόνο, χρόνο που θα μπορούσε να είχε σπαταληθεί αλλού ή τα επόμενα χρόνια μπορεί να σπαταλείται για άλλους λιγότερο ή περισσότερο σημαντικούς σκοπούς, τα χρήματα αυτά είναι λίγα για κάτι το οποίο αποτελεί το χόμπι μου.
Και πραγματικά χάρηκα και με το νεο widget σε μορφή ipod της neocounter (πείτε μου ότι δεν το προσεξε κανένας ακόμη!) αλλά και πολύ περισσότερο με την δυνατότητα που μου δίνει η flickr να ανεβάσω και να ταξινομήσω τις χιλιάδες φωτογραφίες μου στο δίκτυο, και από εκεί να μπορούν να τις δούνε αυτοί που επιθυμώ εγώ.

Εύχομαι σε μερικά χρόνια όχι μόνο εγώ αλλά και ο γιος μου να διαβάζει αυτό εδώ το ποστ και να ανακαλύπτει πόσο πρωτόγονα ήταν ακόμη τα πράγματα εν έτει 2007. Ο κόσμος όχι απλά δυσκολεύεται ακόμη να εμπιστευτεί να βγάλει τα προσωπικά του αρχεία στο δίκτυο, αλλά πολύ περισσότερο φοβάται να βγάλει την πιστωτική του κάρτα από το πορτοφόλι και να αγοράσει με αυτή ηλεκτρονικά. Εν έτει 2007 και ούτε 10.000 bloggers δεν έχουμε μαζευτεί ακόμη. Ούτε 1 στους 1000!

Ουφ, αρκετά. Όσοι ακολουθούν τις εξελίξεις, αυτοί κερδίζουν. Ενσωματώνονται γρηγορότερα σε ένα πιο γρήγορο, πιο πολύπλοκο, αλλά και συνάμα πιο κοινωνικό, πιο δημοκρατικό, πιο ευέλικτο κόσμο. Το καινούριο προβληματίζει πάντα, αλλά και η συντήρησή μας σε πρακτικές και νοοτροπίες προηγούμενων δεκαετιών, μας κρατάει δέσμιους του παρελθόντος, δυσκολεύοντας την προσαρμογή μας στο μέλλον.

Και εγώ είμαι διατεθειμένος να ζήσω το μέλλον και το σήμερα. Όχι να κάνω revival του χθες!


Για αυτό και θα συνεχίσω να ψάχνω, να βρίσκω, να δοκιμάζω, να απορρίπτω αλλά και να επιβραβεύω κάθε τι καινούριο. Πίσω από κάθε καινούρια λειτουργία ή υπηρεσία στο δίκτυο και στους υπολογιστές βρίσκονται κάποια φρέσκα μυαλά που πρέπει να επιβραβευθούν. Μακάρι να πετύχουν οι ιδέες τους και να γίνουν δισεκατομμυριούχοι σε μια βραδιά.

Το ίδιο θα ήθελα και εγώ. Γιατί να μη θέλω να το πετύχουν και άλλοι.

Ειδικά αν το αξίζουν. Γιατί η αγορά, η απέραντη και απόλυτα φιλελεύθερη αγορά του διαδικτύου, αποδεικνύει ότι οι καλύτεροι επιβιώνουν και αν όχι οι καλύτερες ιδέες, τουλάχιστον οι καλύτερα προσαρμοσμένες ιδέες στις ανάγκες του χρήστη.

Και χρεώνοντας 50 € την κάρτα μου ένιωσα ότι επιβραβεύω τέτοιους ανθρώπους.

Αυτά. Πάω να παίξω και πάλι στο flickr!


Πριν εξαφανιστώ...

Latest technological issues:

  • To Snap Preview Anywhere έγινε snap shots! Παράλληλα δίνει την δυνατότητα για σειρά sites σαν το wikipedia, το imdb και το youtube να κάνει preview όχι ολόκληρο το site αλλά την συγκεκριμένη πληροφορία. Δοκιμάστε το σε μένα και αν δεν σας αρέσει κάνετε το disable και reload την σελίδα.
  • Από σήμερα μπορείτε να κάνετε και rate (βαθμολογήσετε) τα ποστ μου στην μπάρα από κάτω ή να δείτε τα toprated.

Και rate δεν σημαίνει 5ρια για κάτι που μας αρέσει, αλλά και 1 για κάτι που δεν μας αρέσει καθόλου. Με 4ρια και 5ρια δεν βελτιώνεται κανείς, απλά καβαλάμε το καλάμι!

8 σχόλια:

Φοίβος είπε...

Eκείνο που φχαριστιέμαι πιο πολύ είναι όταν δίνω 5-10$ για κάποιο donationware! Οταν βλέπεις ολόκληρους κολοσσούς να σού πασάρουν πανάκριβα προγράμματα, γεμάτα βλακείες και λάθη, δεν μπορείς να μην ενθουσιάζεσαι με τη δουλειά ενός παιδιού που μόνος του σού δίνει ένα τέλειο προγραμματάκι!

ci είπε...

Καλορίζικα! Σε παραδέχομαι γιατί δεν σού ξεφεύγει τίποτα τέτοιο!:)

bbchris είπε...

Σκεφτόμενος αυτό που έλεγες για τις εξελίξεις, πέρα απ' ότι σε κάθε νέο μέσο περιφέρουμε την μιζέρια μας, νοιώθω ότι σε 17 χρόνια στον γιό σου θα δείχνουν πολύ παρωχημένα.
Όπως έλεγε και ο «εφευρέτης» του ιστού, μόνο ένα μικρό ποσοστό των δυνατοτήτων του έχει ανακαλυφθεί ακόμα.

philos είπε...

Φοίβο, δεν μπορώ παρά να επικροτήσω τέτοιες κινήσεις. Έχω συνδράμει και εγώ σε 3 περιπτώσεις και σκέφτομαι και μία τέταρτη ελληνική που έχει πάρει το μάτι μου!

Ούτε το δικό σου ανανεωμένο blog μου έχει ξεφύγει, που μυρίζει θάλασσα!
Καλό καλοκαίρι να έχουμε!

Εγώ Chris, θα πω ότι μόνο ένα μικρό μέρος των ανθρώπων έχει αντιληφθεί τις δυνατότητες του διαδικτύου!

jojo είπε...

Για δες σύμπτωση!
και γω χθες έγινα Pro στο flickr!
είχα ήδη ξεπεράσει τις 200φωτογραφίες και δεν χωρούσαν άλλες!

μόνο που προτίμησα μια προπληρωμένη πιστωτική για να κάνω την αγορά, αντί της κανονικής.
Δεν μπορώ να πω οτι η εμπιστοσύνη μου στο ιντερνετ είναι αμέριστη...

philos είπε...

Κατ'αρχάς μπράβο σου Jojo γιατί είμαι σίγουρος ότι θα έχεις πολύ καλό πράμα να δούμε.

Κατά δεύτερο δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβάσαι τις συναλλαγές στο internet. Στα μαγαζιά που δινεις την κάρτα σου γιατί δεν φοβάσαι? Άσε που στο δίκτυο όλα καταγράφονται και όλοι φαίνονται από που έρχονται. Πάντως και οι προπληρωμένες κάρτες είναι μια καλή λύση.

jojo είπε...

α ναι, ξέχασα να σου πω οτι η πιστωτική μου δεν χρησιμοποιείται ούτε στα μαγαζιά... όχι απο έλλειψη εμπιστοσύνης αυτή τη φορά αλλά γιατί δεν μου αρέσει η χρήση επι πιστώση.

την έχω μόνο για να νοικιάζω αυτοκίνητα το καλοκαίρι στις διακοπές που την ζητούν για εγγύηση και για αυτό που λενε "ώρα ανάγκης"(αχρείαστη ναναι).

όσο για το οτι φαίνονται τα πάντα, συμφωνώ, αλλά εσύ μπορείς να τα δεις, που ξέρεις, εγώ ποτέ δεν θα την βρω την άκρη αν συμβεί κάτι...

philos είπε...

Jojo, μπράβο σου που αντιστέκεσαι!
Είδα και έπαθα προ ολίγης ώρας να πείσω και τον Κλέαρχο να βγάλει μία έστω και προπληρωμένη κάρτα για να μπορεί να κινηθεί και να αγοράσει από το διαδίκτυο κάποια πράγματα που έψαχνε.

Αλήθεια, είδες που σε έκανα contact as a friend στο flickr?