18 Απρ 2007

Κοράκια!

Να προσθέσω και γω μία ακόμη πιο μοντέρνα ερμηνεία της λέξης κοράκι στις ήδη υπάρχουσες ερμηνείες του Λεξικού Τριανταφυλλίδης online:

κοράκι το [korái] O44 : 1. σαρκοφάγο πουλί με μαύρο φτέρωμα. || ονομασία διάφορων πουλιών που ανήκουν στην ίδια οικογένεια. 2. (μτφ.) α. (μειωτ., οικ.) ο κατ΄ επάγγελμα νεκροπομπός· υπάλληλος γραφείου κηδειών, ο οποίος, ντυμένος με μαύρο κουστούμι, μεταφέρει το φέρετρο με το νεκρό. β. άνθρωπος αρπακτικός που με επιτηδειότητα εξαπατά τους αφελείς: Έπεσαν επάνω του (σαν) τα κοράκια. || έξυπνος και ικανός απατεώνας. γ. ως χαρακτηρισμός μαθητή πολύ μελετηρού και έξυπνου. [ελνστ. κοράκιον υποκορ. του αρχ. κόραξ (δες στο κόρακας)]

Προσθέτω:
δ. Κοράκια είναι εκείνοι οι επιτήδειοι άνθρωποι που εκμεταλλευόμενοι ένα δυσάρεστο γεγονός ή μία τραγωδία - όπως το μακελειό στο Πανεπιστήμιο της Virginia - σπεύδουν να κατοχυρώσουν domain names - γεμίζοντας τα με γουγλοδιαφημίσεις - με μοναδικό στόχο το κέρδος, εκείνη ακριβώς την στιγμή και συγκυρία που εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι ψάχνουν - σίγουρα κάποιοι και με αληθινή αγωνία για συγκεκριμένους λόγους - να μάθουν κάτι σχετικό για τα γεγονότα.

Δείτε τι εννοώ εδώ και δείτε μία πρώτη ένδειξη της σχετικής λίστας με domains που κατοχυρώθηκαν μες το πρώτο 24ωρο από το μακελειό στην Βιρτζίνια, στο σχετικό άρθρο του Wired, που μου υπέδειξε ο Jaywalker με το επίκαιρο ποστ του στην Blogopoly (που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε και να προβληματιστείτε).

Στο ποστ του Jaywalker με τίτλο "Η δύναμη της μπλογκόσφαιρας" φαίνεται ξεκάθαρα πως χιλιάδες κόσμου από μια φήμη που κυκλοφόρησε στο δίκτυο συνέρευσαν σε ένα άγνωστο μέχρι προχθές Blog για να κατακεραυνώσουν τον φερόμενο - από διαδικτυακές φήμες - δράστη που διατηρεί το εν λόγω blog!
Ο οποίος φερόμενος ως δράστης, δεν εμφανιζόταν στο blog του γιατί απλά περίμενε "ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός του στο adsense"!

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Τελευταία μoυ σκέψη:
Καλά αυτοί είναι κοράκια. Τα εκατομμύρια που πηγαίνουν να βρουν μια πληροφορία και πατάνε δεξιά και αριστερά στις διάφορες διαφημίσεις, πως πρέπει να χαρακτηριστούν? Σκουλήκια?

Γράφοντας την παραπάνω τελευταία παράγραφο και σκεφτόμενος και ενώ ήμουν έτοιμος να κλείσω το post και να το κάνω publish, είπα να ψάξω τι σόι διαφημίσεις μπορεί να δημοσιεύουν τέτοιου είδους sites. Γραφεία τελετών? Πωλήσεις όπλων?

Στα τρία που δοκίμασα, τα δύο μου έβγαλαν τα παρακάτω:

Στο πρώτο (vatechmassacre.net):


ΤΣΑΑΑΑΑΑΑΜΠΑΑΑΑΑΑ!!!! (250 χιλιάδες δολλάρια γράφει για όσους δεν βλέπουν καθαρά)

και στο δεύτερο (blacksburgshootings.com) ο τύπος διαλαλεί την πραμάτια του! Διαβάστε αυτό που σας κιτρίνισα!:



" These names will generate millions of hits over the next few years. And, there are no substitutes for them."

και πιο κάτω:

Τώρα σε πιστέψαμε!

Γράφει για gun control, για να μπορέσει να πάρει τις διαφημίσεις του google σχετικά με guns!

Τελείωσα. Δεν μπήκα σε άλλες διευθύνσεις να δω. Αρκέστηκα σε αυτές.

Τώρα μπορείτε να εξαγριωθείτε ελεύθερα!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν πήγες στο site αυτού του τύπου. Απέφυγα να βάλω το link, προφανώς. Αλλά αν πας, θα καταλάβεις ότι ο τύπος είναι τελείως καμένος.

Έδωσες μια ενδιαφέρουσα διάσταση στο ζήτημα πάντως! Εντυπωσιακά τα ευρήματά σου...

philos είπε...

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αν και αν δεν διάβαζα το δικό σου ποστ δεν θα ξεσηκωνόμουν να ψάξω.
Το ππρόβλημα είναι ότι εδώ στην δουλειά έχω firewall και πολλά sites όπως και κάθε ένα που έχει σχέση με την πολιτεία της Virginia (σκέψου γιατί!!!) κόβεται.
Ο τύπος ήταν στο livejournal?
Τωρα ξανακοίταζα στα σχόλια του ποστ που έχεις link και βρήκα το πρώτο έτοιμο site!
http://www.vatechshooting.org/
Όταν μιλάει το χρήμα, καμία αιδώς! Αντίθετα ο άλλος άφησε σχόλιο στο wired για να διαφημιστεί!

Ανώνυμος είπε...

Διάβαζα τώρα ένα ενδιαφέρον άρθρο για όλη αυτή την ιστορία και πως αναπτύχθηκαν γύρω από αυτή blogs, photoes και videos (http://www.ioltechnology.co.za/article_page.php?from=rss_IOLTechEntertainment&iSectionId=2883&iArticleId=3787373)

και αναφέρει ότι κάποιος έκανε register το chosenghui.com και το πουλούσε $1.000.000. Τώρα δεν υπάρχει (το τσέκαρα), φαντάζομαι τον κράξανε. Πάντως ωραίο άρθράκι.

Καλά σας κόψανε τα sites από τη Virginia? Πολύ αστείο :-)

philos είπε...

Μην γελάς, έχω ολόκληρη λίστα από τέτοιες παρόμοιες λέξεις. Είμαι μηχανολόγος και αν βάλω την λέξη pipe δεν κάνει access!!!