2 Απρ 2007

Δημοσκόπηση για τη Νηστεία!

Για να λύσω την απορία ανώνυμου αναγνώστη προηγούμενου ποστ μου σχετικά με το πόσο σωστό ή μη ήταν εκ μέρους μου που έγραψα ότι "οι περισσότεροι" νηστεύουν την Μεγάλη Εβδομάδα, καλώ όσους θέλουν να ψηφίσουν από κάτω σχετικά με το αν νηστεύουν την Μεγάλη Εβδομάδα!


Νηστεύετε την Μεγάλη Εβδομάδα?
Όχι ποτέ δεν νηστεύω!
Νηστεύω ενίοτε και χωρίς να ακολουθώ όλους τους κανόνες!
Ναι, νηστεύω από παράδοση και μόνο!
Ναι, νηστεύω λόγω θρησκείας!
Εγώ, νηστεύω από την Καθαρά Δευτέρα!
Μου τη σπάνε οι δημοσκοπήσεις!

Free polls from Pollhost.com



Αναλόγως του αποτελέσματος που θα έχει διαμορφωθεί μέχρι και την άλλη Τρίτη, εγώ δεσμεύομαι ότι θα διαμορφώσω ανάλογα και το κείμενο του επίμαχου ποστ μου!

Τέλος να σε ευχαριστήσω φίλε ανώνυμε για την ιδέα που μου έδωσες και ελπίζω έτσι να μας δοθεί μία ευκαιρία να μάθουμε και οι δυό μας, τι πράττει ο περισσότερος κόσμος - εκτός από τις παρέες μας - στο θέμα της νηστείας!

3 σχόλια:

bbchris είπε...

Δεν νηστεύω και ψήφησα σχετικά. Το γιατί είναι απλό. Δεν πιστεύω σ' αυτά τα πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Η Νηστεία είναι απαραίτητη πριν το Μεγάλο Πασχα, (όπου πασχα = περασμα).

Περασμα λοιπον στην ζωη μετα τον θανατο. Τον θανατο πρεπει να τον φοβομαστε. Ο φοβος αυτος ειναι απαραιτητος για να καταλαβουμε την μεταθανατο ζωη. Ο θανατος ειναι κατι το αφυσικο και οχι το φυσικο,η εγκρατεια που διδασκεται μεσα απο την νηστεια, δυναμωνει τον ανθρωπο να ανταπεξελθει στο Περασμα, να κατανοησει δηλαδη το αφυσικο του θανατου και να "διεκδικησει" την μεταθανατο ζωη του.

Ο Χριστος φανερωνει στους ανθρωπου οτι αυτο συμβαινει και επανεμφανιζεται 3 ημερες μετα τον Θανατο του, ζωντανος μπροστα τους!

-----
ΟΚ! Πάμε τωρα στα σοβαρα!

Η νηστεια ειναι απαραιτητη αν θες να απολαυσεις την μαγειριτσα και το σουβλιστο αρνακι. Νηστευω λοιπον καθε χρονο, απεχω δηλαδη απο την κρεατοφαγια και τις 3 τελευταιες εβδομαδες απο τα γαλακτομικα. Ετσι την αναστασιμη νυχτα! τρωω σαν να μην υπαρχει αυριο!! (I eat like there's no tomorrow).

philos είπε...

Chris, απόλυτα λογικό σε βρίσκω!

Όπως και σένα Dealsend, να θες να θες να φας σαν μην υπάρχει αύριο!!!
Έλιωσα από τα γέλια!
Χαράς στο κουράγιο σου!

Εγώ πάλι τελευταία χρόνια νηστεύω για 5 ημέρες στο τέλος για να μπαίνω λίγο στο κλίμα των ημερών.

όπως λέει και ο φίλος κ. Τάκης

"και η πουτάνα στα γεράματα κανδηλανάφτης γίνεται"...

;)))