19 Απρ 2007

Κουίζ!

Πως αυτοπροσδιορίζεται η Ελληνική Πυροσβεστική Ακαδημία στα Αγγλικά?

Firemen Academy of Greece
ή σε συντομογραφία

FAG

Δείτε το αποδεικτικό ντοκουμέντο!

Η εικόνα είναι capture από έναν counter μου τον περασμένο Δεκέμβρη και η είσοδος προέκυψε από το Google για κάποιο σχετικό θέμα που είχα γράψει για τις πυρκαγιές. Το θυμήθηκα ψάχνοντας κάτι για τον φίλο από την Blogopoly (δυστυχώς δεν το βρήκα!).


Δεν καταλάβατε ακόμη γιατί το κάνω θέμα?
E, ανοίχτε και κανα λεξικό ή την Wikipedia (δείτε και την σχετική φωτό, για να καταλάβετε γιατί θεωρώ και ρατσιστική αυτή την λέξη!)

Και επειδή ξέρω ότι βαριόσαστε να ακολουθήσετε τα λινκ που σας απευθύνω, διαβάστε παρακάτω:

Ένας απαξιωτικός -ρατσιστικός θα προσθέσω εγώ - προσδιορισμός για έναν ομοφυλόφυλο άνδρα.
Την λέξη αυτή την συναντάει κανείς πολύ συχνά σε αμερικάνικες ταινίες και όντως δείχνει να αποτελεί έναν ιδιαιτέρως βαρύ και άσχημο χαρακτηρισμό για τους ομοφυλόφυλους άνδρες.

Θέλω να ελπίζω ότι δεν εμφανίζεται αυτή η συντομογραφία και στα επίσημα έγγραφα της Ακαδημίας στα αγγλικά γιατί προφανώς θα γελάνε μαζί μας σε όλο τον κόσμο.
Κάντε το ρε παιδιά Hellenic Firemen Academy (HFA). Μανία όλοι με το Greece!

p.s. Εμένα πάντως το μυαλό μου πήγε κατευθείαν σε εικόνες των village people. Αφήστε που οι φωτογραφίες καλογυμνασμένων ημίγυμνων πυροσβέστων αποτελούν από τις πλέον δημοφιλείς φωτογραφίες στους κύκλους των ομοφυλόφυλων ανδρών (αλλά και γυναικών)!

Και όχι άδικα...
Δείτε εδώ σχετικά ημερολόγια που κυκλοφορούν στην Νέα Υόρκη.

Αφιερώνω σε κάθε υπεύθυνο εκεί στην Πυροσβεστική Ακαδημία, τις δύο παρακατω πολύ έξυπνες αφίσες από μια διαφημιστική εκστρατεία φροντιστηρίων Αγγλικών γλωσσών από το Βέλγιο.




via

10 σχόλια:

cyrus είπε...

Υποδεέστερον, μα συναφές:

Το ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι Blue Sky (όπου εμφανίζεται και ο γνωστός ελληναράς Άδωνης) άλλαξε το logo του και εμφανίζεται πλέον ως ...BS.

Τα εν λόγω γράμματα αποτελούν (ω! της ειρωνείας!) γνωστή και ευρέως διαδεδομένη συντομογραφία της εξίσου γνωστής και εξίσου διαδεδομένης λέξης "bullshit"...

philos είπε...

Συναφέστατο!

Μπράβο αυτογνωσία εκεί στο BS!

Δεν το έχω πετύχει, γιατί το προσπερνάω με μεγάλη ταχύτητα ψάχνοντας για το καναλι 0-6 για το γιο μου ενίοτε!

Ανώνυμος είπε...

Στην Αγγλία πάντως το fag θα το ακούσεις συχνά οταν θέλουν κανα τσιγάρο τράκα.

Η αγαπημένη τους φράση μάλιστα είναι "Can I borrow you a fag?"

Tην πρωτη φορά που μου το ακουσα λοιπον ηταν σε ενα κλαμπ απο μια κοπελα. Καταλαβαινεις ποσο ωραια ένιωσα;

Φυσικά ειχα ακούσει fuck αντι για fag, οπου και εντελει καταλαβα οτι ειναι το τσιγαρο!!

ΥΓ
Η ιστορία ειναι αληθινή, η ντροπη που ενιωσα δεν περιγραφεται...γιατι ενω εγω ειπα με βαρια ελληνικη προφορα Of courrrrrse και πηγα να την αγκαλιασω, αυτη ανοιξε το πακετο μου!!!

ci είπε...

Ε, μα!!!! Λίγος σεβασμός!:Ρ
(Την λέξη την ήξερα κι εγώ με την έννοια που γράφεις οπότε μόνο το screenshot μόλις είδα, έμεινα χαχα)

Σοφία είπε...

Εμένα πάντως μου πήρε χρόνο να καταλάβω γιατί ήταν τόσο κακό που λέγονται FAG, γιατί δεν πήγε αμέσως το μυαλό μου στο Αμερικάνικο σλανγκ. Αντιθέτως μου φάνηκε αστείο που τα αρχικά των Πυροσβεστών ήταν η λέξη "τσιγάρο" ;-)

Στην τελική ας παραποιήσουν λίγο την προφορά για να μην προσβάλονται. Εμείς δηλαδή γιατί λέμε τον ηθοποιό Charlton Heston, Ίστον και όχι Χέστον που είναι το σωστό?

Ανώνυμος είπε...

Γέλασα πολύ με αυτό το ποστ! Πολύ εμπνευσμένη η συσχέτηση των πυροσβεστών με τις φαντασιώσεις των gay. Όσο για το poll που έψαχνες, δεν πειράζει που δεν το βρήκες. Χαλάλι :-)

philos είπε...

dealsend, sofia, είναι εμφανές ότι εγώ έχω μάθει αγγλικά από αμερικάνικες ταινίες, γιατί πρώτη φορά από το λεξικό και από εσάς έμαθα και αυτή την έννοια της λέξης.

Dealsend, μου αρέσει που μοιράζεσαι έτσι απλόχερα τέτοιες προσωπικές στιγμές με τους αναγνώστες μου!
;PP

Citronella, να και άλλη που παρακολουθεί αμερικανικες ταινίες!

Σοφία, και το τσιγάρο είναι πολύ αστείο! Ομολογώ δεν το είχα σκεφτεί έτσι!

Και τέλος για να απαντήσω και στον Jaywalker, ποιος/ποια είναι ο τρίτος/η που πάτησε στο link με τα ημερολόγια των πυροσβεστών? Τις δύο της βρήκαμε!
Για πέτε μου!
;DDDDDD

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχα, πάτησα, πάτησα. Ψέματα να πω? Μας κατασκοπεύεις? ε? Είχες στήσει παγίδα!

Το όλο σκηνικό με το ημερολόγιο μου θύμισε συνεργείο αυτοκινήτων. Που έχουν τα ημερολόγια με τις γκόμενες σε περίοπτη θέση. Δεν ξέρω ήταν κάτι σαν must κάποτε για συνεργεία. Φυσικά δεν φαντάζομαι να είχαν και με πυροσβέστες, αλλά έκανα τον συνειρμό και το λέω.

Και μένα μου άρεσε πολύ το σχόλιο του Dealsend. :-)

philos είπε...

Ωραία έχω μία ομολογία. Ποιοι είναι οι άλλοι/άλλες δύο?
;DDDDDD

Φαντάζεσαι Jaywalker, να πας σε κανα γραφείο με γυναίκες σε ΔΥ και να δεις τέτοιο ημερολόγιο στον τοίχο!

Σοφία είπε...

Δεν πειράζει μεγάλε, τουλάχιστον αν πας Αμερική θα μπορείς να συνεννοηθείς, ενώ όταν πήγα εγώ ήταν σα να μιλούσα άλλη γλώσσα...

Dealsend, πρόσεξε μην σου συμβεί και το αντίθετο, δηλαδή να σου προτείνουν ντίρι-ντίρι κι εσύ αντ' αυτού να τους δείξεις το πακέτο σου (των τσιγάρων εννοώ ;-)