11 Απρ 2007

Και όμως .... αυτή την δήλωση την έκανε Μητροπολίτης!

Διαβάζω από την στήλη του Γιάννη Τριάντη, στη χθεσινή "Ε":
Αναστάσιος, Επίσκοπος Τιράνων
«Καλύτερα μια εκκλησία λιγότερη, παρά ένα υδραγωγείο ή ένας δρόμος, και πολύ περισσότερο ένα σχολείο»...

-«Ανοίξαμε δρόμους που δεν υπήρχαν. Ο δρόμος είναι πολιτισμός. Κάναμε και δέκα υδραγωγεία. Και τι θα κερδίζαμε αν κάναμε μια ακόμη εκκλησία; Οι δρόμοι, το νερό, τα σχολεία, είναι έργα ζωής. Και τα κάναμε αυτά χωρίς να εξετάσουμε αν στις περιοχές αυτές ζουν ορθόδοξοι ή μουσουλμάνοι».

Τελικά υπάρχουν και παπάδες και μάλιστα επίσκοποι που ζουν και συμπεριφέρονται ως αληθινοί Χριστιανοί.
Κληρικοί που ζούνε κοντά στον απλό κόσμο και έχουν ακόμη την ταπεινότητα και την ικανότητα να αφουγκράζονται την καθημερινότητά του και τα πραγματικά τους προβλήματα!!!

Όπως θα έπρεπε να κάνουν και οι χιλιάδες άλλοι συναδέλφοι τους ανά τον κόσμο.
Τόσο απλά, τόσο ταπεινά!

Πραγματικά ένα μήνυμα ελπίδας!

6 σχόλια:

Debby είπε...

Δεν θα σχολιάσω αυτά που είπε ο Επίσκοπος.
Θα αναφέρω μόνο κάτι που είπε ένα παιδί από την Αλβανία που ζει και δουλευει χρόνια εδώ στην Ελλάδα όταν τον ρώτούσα πως ήταν τα πράγματα εκεί όταν επικρατούσε ακόμα ο κουμουνισμός, και γενικότερα τι συνέβη με την κατάρευση.
Μου είπε ότι τους επέβαλαν να είναι άθεοι, και να αναγνωρίζουν την εξουσία του επικεφαλής Χότζα. Μου είπε ότι το να πιστευεις κάπου, σε ένα θεό, σου δίνει δύναμη,όραμα γενικότερα και αν και αυτοί είχαν κάποια θρησκεία ίσως να μην είχαν καταλήξει έτσι.

Οπως το καταλαβαίνω εγώ, αν υπήρχε η δυνατότητα να πιστευουν κάπου, θα ήταν σαν να υπήρχε η επιλογή, μια αέναη αντιπολιτευση στις ζωές αυτών των ανθρώπων. Δεν θα ήταν μονοπώλιο ο Χότζας. Οπως το βλέπω εγώ, το να σου επιβάλλουν μια θρησκεία είναι το ίδιο επιβλαβές με το να σου αφαιρούν το δικαίωμα σου να έχεις μία αν το θες.

philos είπε...

Εσύ έκανες post in a post με το σχόλιο σου!
Συμφωνώ απόλυτα!

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ είπε...

Ένα πραγματικό μήνυμα ελπίδας που αποδεικνύει πως πάντοτε θα υπάρχουν Άνθρωποι πρώτα απ΄όλα...! Ας ευχηθούμε ο υπέροχος αυτός άνθρωπος & ιερουργός να μεταλαμπαδεύσει με το παράδειγμά του & στους υπόλοιπους την πραγματική Αγάπη! Γιατί εξάλλου αυτή είναι η ουσία της θρησκείας.
Χρόνια Πολλά, Χρόνια Καλά!!!

philos είπε...

ηλιαχτίδα, χάρηκα για την επίσκεψή σου, τις απόψεις σου και ειδικά για τις ευχές σου!
Σου εύχομαι και εγώ Χρόνια πολλά και καλά γεμάτα υγεία, και να χαίρεσαι το μωράκι σου και την οικογένεια σου.

Σοφία είπε...

Του αξίζει ένα μεγάλο MΠΡΑΒΟ.

Σπύρος Ντόβας είπε...

Για τον Αναστάσιο, RESPECT!

Φαντάζομαι το υπόλοιπο ιερατείο, όταν τον συναντούν στις συνάξεις τους, πρέπει να νιώθουν πολύ άβολα μπροστά του. Το contrast είναι εκτυφλωτικό!