2 Απρ 2007

Κύριοι ... παραιτηθείτε, γιατί έτσι απλά προτάσσει ο νόμος!

Διαβάζω στην Καθημερινή του Σαββάτου:

"Ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Στ. Μάνος άσκησε χθες κριτική στη Ν. Δ. και προσωπικώς στον πρωθυπουργό. Με αφορμή ένα non paper που έστειλε η Ρηγίλλης στους βουλευτές της Ν. Δ. γνωστοποιώντας τους τη «γραμμή» που πρέπει να ακολουθήσουν, όταν ερωτώνται για την υπόθεση των ομολόγων, ο κ. Μάνος σημειώνει: «Η Ν. Δ. υποδεικνύει στους βουλευτές της να λένε ότι για πρώτη φορά υποχρεώθηκαν τα Ταμεία να υποβάλλουν ισολογισμούς με διάταξη που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2006, ενώ τούτο προβλεπόταν ήδη από το νόμο 2084 του 1992». Ο ανεξάρτητος βουλευτής μάλιστα αποστέλλοντας στα ΜΜΕ το απόσπασμα του συγκεκριμένου νόμου, καταλογίζει σκόπιμη παραπλάνηση της κοινής γνώμης εκ μέρους της κυβέρνησης και καλεί ευθέως τον πρωθυπουργό «να τιμωρήσει παραδειγματικά οποιονδήποτε δεν τήρησε μέχρι σήμερα την κείμενη νομοθεσία» επαναλαμβάνοντας την πάγια άποψή του «ότι η προαιρετική εφαρμογή των νόμων είναι η βασική αιτία ανάπτυξης της διαφθοράς»


H Καθημερινή όμως εδώ αποφεύγει να τονίσει ότι στον ίδιο νόμο που ο Μάνος κατήρτισε το 1992, αναφέρονται παράλληλα και τα παρακάτω ιδιατέρως σημαντικά:
«Η παράγραφος 4 του άρθρου 85 του ν. 2084/92 προβλέπει ότι όλοι οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης καταρτίζουν μέχρι τέλους Απριλίου του επόμενου έτους ισολογισμό... Η μη κατάρτιση και υποβολή του ισολογισμού συνεπάγεται, σύμφωνα με τον νόμο, την αυτοδίκαιη λήξη της θητείας του Δ. Σ. του φορέα»

Αυτό μας το υπενθυμίζει το άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη στην ίδια εφημερίδα, λίγες σελίδες παρακάτω.

και συνεχίζει το εξαιρετικό άρθρο του κ. Μανδραβέλη:
"Tο γεγονός ότι σήμερα μένουν στις θέσεις τους οι διοικήσεις εκείνων των ταμείων που δεν έχουν δημοσιεύσει ισολογισμό, σημαίνει ότι η παρανομία συνεχίζει να συντελείται."

Έτσι απλά.
Και άντε το ΠΑΣΟΚ δεν μιλάει γιατί τα ίδια και χειρότερα έχει πράξει επί σειρά ετών, και ξέρει ότι δεν τους παίρνει να μιλήσουν για ένα τέτοιο θέμα.

Δεν σας κάνει εντύπωση ότι δεν μιλάνε ούτε ΣΥΝ, ούτε ΚΚΕ?
Και αυτό έχει την εξήγησή του. Όσοι διαβάσατε ολόκληρο το άρθρο του Μανδραβέλη, θα προσέξατε ότι αναφέρει:
"Δεν είναι η μόνη παρανομία που γίνεται τα τελευταία χρόνια στα Ταμεία. Πριν από μερικές μέρες ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Στέφανος Μάνος ρώτησε κάτι απλό: «Το άρθρο 42 του ν. 2676/99 προβλέπει τη σύσταση εννεαμελούς Ειδικής Επιτροπής και Εποπτείας της Διαχείρισης της Περιουσίας των Ασφαλιστικών Φορέων αρμοδιότητας του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Στην επιτροπή μετέχουν ένας εκπρόσωπος της Τραπέζης της Ελλάδος, ανά τρεις εκπρόσωποι υπουργείων και ασφαλιστικών φορέων και ένας εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ και τέλος ένας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Το έργο της επιτροπής συνίσταται σε έλεγχο και αξιολόγηση της επενδυτικής συμπεριφοράς των ασφαλιστικών φορέων. Η επιτροπή, αν διαπιστώσει παράβαση της κειμένης νομοθεσίας, εισηγείται... την επιβολή χρηματικών προστίμων και διοικητικών ποινών στα μέλη των οργάνων διοίκησης και ιδίως των Διοικητικών Συμβουλίων των ασφαλιστικών φορέων που μπορούν να φθάσουν έως και την οριστική τους παύση.»"


Ακούσατε ποτέ καμία τέτοια εισήγηση? Ξέρετε πολύ καλά ποιοι ελέγχουν την ΓΣΕΕ... Αυτό και αν είναι αφορμή για απεργία! Αλλά μην ανησυχείτε δεν πρόκειται κάποιοι ποτε να υποκινήσουν απεργία, γιατί απλά θα χάσουν τις θεσούλες τους στις δεκάδες τέτοιου τύπου επιτροπές που υπάρχουν.

Θα έπρεπε η καθε τέτοια επιτροπή για το καθένα από τα δεκάδες Ταμεία μας να έχει εισηγηθεί από το 1999 και κάθε χρόνο τουλάχιστον την επιβολή χρηματικών προστίμων, και επειδή αποτελεί ένα επαναλαμβανόμενο γεγονός, και καποια στιγμή να εισηγηθεί και την οριστική τους παύση!

Αντ' αυτού όλα τα κόμματα στην Βουλή τηρούν σιγή ιχθύος. Σημαίνει κάτι αυτό? Σίγουρα και πολλά. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ!
Ειστε έξυπνοι άνθρωποι...
Γιατί συνεχίζετε να τους στηρίζετε όλους αυτούς? Γιατί γίνεστε συνένοχοι στα συμφέροντα τους. Εφόσον τα δικά τους συμφέροντα δεν έχουν καμια σχέση με τα δικά σας και γενικότερα με αυτά της Ελλάδας, και εξ'αυτού πρέπει να θεωρούνται ως παραβάτες!

Γιατί ένας ... αλλά μόνος Μάνος έχει το θάρρος να μας δείξει την αλήθεια?

Γιατί - θα απαντήσω εγώ - οι γνήσιοι φιλελεύθεροι δεν θέλουν απλά ένα μικρό κράτος, αλλά το κυριοτερο για να καρποφορήσουν οι ιδέες τους απαιτούν ένα δίκαιο κράτος!
Και τέτοιο δεν έχουμε.

Μας το λένε και κάποιοι Παγκόσμιοι Δείκτες. Αλλά εμείς κωφεύουμε....

3 σχόλια:

antvol είπε...

Απειρες φορές έχω υποστηρίξει ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι (λαϊκή σοφία χιλιάδων ετών). Ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που ξορκίζει την παρανομία με τη ψήφιση ενός καινούργιου νόμου. Τον οποίο, βέβαια, δεν θα εφαρμόσει. Κι ότι οι εμπλεκόμενοι και ωφελούμενοι από το τραγικό αυτό καθεστώς ατιμωρησίας είναι τόσοι πολλοί και τόσο ισχυροί, που τίποτε δεν φαίνεται ν' αλλάζει στο ορατό μέλλον.

Η ανακάλυψη, συνεπώς, κάθε τόσο, του ότι η γη κινείται, ας μην μας εντυπωσιάζει πια. Αντίθετα, ας σκεφτούμε αν θα πρέπει, ο καθένας μας χωριστά, να αντιδράσουμε. Κι οι εκλογές είναι μια καλή ευκαιρία.

Unknown είπε...

Σε όσα είπες δεν θα διαφωνήσω καθόλου.
Στο συμπέρασμά σου όμως θα γελάσω γιατί δεν υπάρχει καμία σύνδεση

Το γεγονός ότι δεν θέλουμε να υπάρχει κατάχρηση, οποιοδήποτε παράπτωμα καν, δεν σχετίζεται με το κρράτος..

Άλλωστε τί να κάνομε; Να αφήσουμε τους ασύδωτους "φιλελεύθερους" να αλλωνίζουν ακόμα χειρότερα;

Σεβασμός κύριοι. Περισσότερος σεβασμός στο κοινό όφελος από όλους.

Και από το κοινό όφελος πρέπει να απουσιάζει κάθε μορφή πελατειακής σχέσης...

Μην χαλάς λοιπόν μια εκπληκτική σκέψη με ένα ανακόλουθο συμπέρασμα.

philos είπε...

Για να δούμε φίλε Antvol.
Οι εκλογές έρχονται...

Αγαπητέ Darthiir the Abban χαίρομαι που σε βρίσκει σύμφωνο το κείμενο μου, αλλά ως φιλελεύθερος ο ίδιος, δεν βρίσκω ότι είμαστε όλοι ασύδοτοι.
Και να στο πω και διαφορετικά.

Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη ένα συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα. Φιλελεύθερους, σοσιαλιστές, κρατικιστές, αριστερούς ή οικολόγους.
Η Ελλάδα έχει ανάγκη απο τίμιους πολιτικούς, οι οποίοι θα τηρήσουν τους νόμους και δεν θα συμμαχήσουν με καμία συντεχνία ή σύστημα.

Μπορει στην Γερμανία να είναι οι Αριστεροί, στην Γαλλία οι δεξιοι, στην Ιαπωνία οι κρατιστές (υποθετικά όλα αυτά) αυτοί οι οποίοι είναι πιο τίμιοι και πιο άξιοι. Εμένα με νοιάζει στην Ελλάδα να βρεθούν τέτοιες προσωπικότητες, ανεξαρτήτως κόμματος.

Και θέλω να ελπίζω ότι ο Μάνος (για τον Ανδριανόπουλο έχω άλλη ... άποψη) αλλα και κάποια άλλα φιλελεύθερα στελέχη (βλέπε Φιλελέυθερη Συμμαχία) έχουν τις ίδιες απόψεις με μένα και θέλουν όπως και συ σωστά αναφέρεις από το κοινό όφελος να απουσιάζει κάθε μορφή πελατειακής σχέσης.

Απλά το κοινό όφελος δεν ξέρω αν γίνεται εύκολα αγαπητό και δημοφιλές!
Τώρα αν θεωρείς την Νεα Δημοκρατία φιλελεύθερους, θα μου επιτρέψεις να έχω εντελώς διαφορετική άποψη...
Δυσφημίζουν το φιλελευθερισμό και τις βασικές του αρχές, όπως το ΠΑΣΟΚ επι χρόνια δυσφήμισε τον Σοσιαλισμό.