7 Μαρ 2007

Scribd “YouTube for Documents”

Σας φέρνω ωραία νέα.
Και εγώ σήμερα πρωί βρήκα την είδηση στον Paul Stamatiou, και πραγματικά ενθουσιάστηκα! Ο τίτλος δανεικός από το TechCrunch, ίσως το πιο διάσημο blog με νέα για το Internet.
Μία νέα υπηρεσία, λέγεται SCRIBD (δεν λέω web site, γιατί σιγά σιγά τείνουν τα πράγματα να φεύγουν από το παραδοσιακό software και να επικρατούν οι online υπηρεσίες) η οποία φιλοδοξεί να γίνει ότι είναι σήμερα το youtube για τα videos, αυτό για τα κείμενα!
Σοβαρά και μή. Σκαναρισμένα κείμενα, παπαρίτσες σε powerpoint, αλλά και απλά κείμενα σε word και excel, όλα έχουν το χώρο τους στo scribd! Δεν χρειάζεται εγγραφή για να ανεβάσεις τα κείμενά σου, αν και νομίζω ότι αυτό γρήγορα θα πρέπει να αλλάξει...

Και όπως βλέπετε και παρακάτω, μπορείς να βάλεις ατόφια κείμενα μες στο blog σου από σκαναρισμένα αρχεία.



Εγώ διάλεξα εδώ να παρουσιάσω ένα αρχείο για τον φίλο μου τον κ. Τάκη, που μαθαίνει τώρα JAVA!!! Περιμένετε λίγο να φορτώσει το κείμενο, όσοι έχετε (έχουμε) αργή dsl - δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία. Πατήστε πάνω στο αρχείο και κάνετε zoom ή πατηστε εκεί που λέει click here για να το δείτε σε κανονικό μέγεθος

Μπορείτε να σώσετε τα κείμενα που βλέπετε στο σκληρό σας (κάτι το οποίο δεν αφήνει να κάνετε το youtube) είτε ως αρχεια office, είτε ακόμη και σαν mp3!!! Κατεβάζετε δηλαδή ένα λογοτεχνικό κείμενο ή μια επιστημονική μελέτη και τα ακούτε μετά στο ipod ή στο αμάξι (εγώ) καθ'οδον προς τη δουλειά ή το σπίτι! Προς το παρόν αυτή η λειτουργία ισχύει μόνο για αγγλικά κείμενα και υποθέτω (γιατί στην δουλειά που είμαι δεν μπορώ να κατεβάσω mp3), ότι θα μοιάζει αρκετά με την αντιστοιχη λειτουργία του adobe.

Προτείνω λοιπόν από το να στέλνουμε ατελείωτα emails με χιουμοριστικά αρχεία που γεμίζουν τους σκληρούς και τους λογαριασμούς των email μας, να τα καταχωρούμε στο scribt (οι διψασμένοι για δημοφιλία bloggers, μπορούν να καταχωρούν και την διεύθυνση του blog τους) και να στέλνουμε ένα απλό λιτό mail ή ακόμη καλύτερα να χρησιμοποιούμε τα mail μας, για άλλους πιο σοβαρούς και πιο κοινωνικούς σκοπούς (βλέπε προηγούμενο post)!

Τέλος, αν πιάσει το όλο θέμα, αυτός ο "άγγελος" που επένδυσε τα 300 χιλιαρικάκια του, πόσα λέτε να πιάσει? Θυμηθείτε ότι το YouTube πουλήθηκε στην Google για 1,65 δις δολλαρια!

Σας σφήνω, πάω να ψάξω να βρω και εγώ έναν άγγελο για μένα! έχω κάτι ιδέες μούρλια!!!


Τέλος δείτε και στον CyberEddie δύο ακόμη νέες και πολύ καλές εφαρμογές για διαχείριση αρχείων! Το DoPdf, και το TribalWeb! To πρώτο το εγκατέστησα ήδη και λειτουργεί άψογα!

Μην φοβάστε, πειραματιστείτε και οργανώστε αποδοτικότερα και ... οικονομικότερα τις δουλειές σας.

6 σχόλια:

Klearchos είπε...

Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα πνευματικά δικαιώματα;

CyberEddie είπε...

Σου άρεσαν ε? και μένα γι αυτό και τα "έδωσα" ...

philos είπε...

Και εγώ το ίδιο αναρωτήθηκα, Κλέαρχε. Και για αυτό λέω ότι κανονικά δεν θα έπρεπε να κάνεις upload, χωρίς καν την ύπαρξη ενός λογαριασμού! Μπορεί ο καθένας φεύγοντας από μια εταιρεία να ανεβάσει ευαίσθητα δεδομένα σε αυτό το site... Φαντάζεσαι τι σημαίνει αυτό!
Αλλά από την άλλη στα torrents και στο emule, μπορείς να βρεις ότι βιβλίο θες. Από το πιο χαλαρό μέχρι και τα FIDIC!!!
Αν αυτά τα εργαλεία μπουν πιο μαζικά στην ζωή μας, και αλλάξουν τα σημερινά νούμερα των πωλήσεων προς τα κάτω, καλή ώρα όπως έγινε αρχικά και με την μουσική, πιστεύω ότι θα αρχίσουν και οι διαμαρτυρίες για τα πνευματικά δικαιώματα.

Cybereddie, να σαι καλά που με γλίτωσες από ένα -τουλάχιστον - ακόμη ποστ! Εκπληκτικές εφαρμογές, που ο πολύς κόσμος δυστυχώς αγνοεί ακόμη παντελώς!
Αντί να ψάχνουν να βρουν πως θα βελτιώσουν την παραγωγικότητά τους στην δουλειά, και στην οργάνωση των προσωπικών τους αρχείων, ο κόσμος ψάχνει να βρει ποια είναι η Σκυθόπολις και ποια γλώσσα βγήκε πρώτη στον κόσμο! Μα τον Τουτατίς!
;))

antvol είπε...

Αμάν βρε παιδί μου, πού τα βρίσκεις όλα αυτά τα καλούδια ...

Και δεν μας αφήνεις να συγκεντρωθούμε στη δουλειά μας ...

Πάντως, αν δεν υπάρχει σωστό ευρετήριο, ό,τι και ν' ανέβει εκεί χαμένο θα πάει, ελπίζω οι δημιουργοί του να το προσέξουν αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό...
Καλημέρα ανοιξιάτικη.

philos είπε...

Antvol, βαράτε με και ας κλαίω είμαστε όλοι μας! Είναι ωραίο να βλέπεις ότι ακόμη το internet είναι κάτι ζωντανό που εξελίσσεται μέρα με την μέρα!
Πάντως ακόμη είναι σε πειραματική φάση το εν λόγω site, μιας και εδώ και 2 ημέρες λειτουργεί έτσι! έχει πολύ εξέλιξη μπροστά του. Μένει να το στηρίξουμε και να το δουλέψουμε για να εντοπίσουμε τα προβλήματα και να κάνουμε παρατηρήσεις για βελτιώσεις, έτσι ώστε να αποτελέσει ένα δυνατό εργαλείο.

Πραγματικα είναι όμορφη ανοιξιάτικη ημέρα σήμερα, Αργυρένια!
Πολύ καλημέρα σου και σένα.