9 Μαρ 2007

Απαξιώστε (τους) και Αξιώστε (από αυτούς)!

Απαξιώστε το ελληνικό κράτος ...που είναι ανίκανο να προστατέψει τις περιουσίες μας, ιδιωτικές και δημόσιες.

Απαξιώστε όλες εκείνες τις κότες με τα κράνη, που το μόνο που κάνουν είναι να προστατεύουν τα συμφέροντα όλων εκείνων των κρατικοδίαιτων και όσων απολαμβάνουν προνόμια από το δημόσιο και οι οποίοι είναι οι μόνοι που δεν έχουν συμφέρον να αλλάξει το παραμικρό στην σημερινή ελληνική κοινωνία.

Απαξιώστε όλους αυτούς τους μέντορες των παραπάνω, που βγαίνουν στα κανάλια και συνηγορούν υπέρ της τρομοκρατίας των μολότωφ και της τυφλής βίας.

Απαξιώστε την ελληνική αστυνομία που βρίσκει και αυτή τον τσαμπουκά της, μόνο όταν πετύχει κάποιον διαδηλωτή (ή έστω κάποιον που μοιάζει με διαδηλωτή) μόνο του και μακριά από κάμερες.

Απαξιώστε τους δημοσιογράφους που διαμορφώνουν κοινές γνώμες απευθείας ανάλογες των συμφερόντων για τηλεθέαση και όλους εκείνους που υπηρετούν τα εκάστοτε οικονομικά συμφέροντα των αφεντικών τους.

Απαξιώστε τους εαυτούς σας, που κάθεστε απλά και παρακολουθείτε ως θεατής σε σύγχρονο Κολοσσαίο, τις μονομαχίες και το αίμα που σας προσφέρουν, αρνούμενοι να γυρίσετε το κεφάλι από την τηλεόραση, να σηκωθείτε από την πολυθρόνα και να καταδικάσετε με πράξεις τα όσα σκατά συμβαίνουν γύρω σας.


και....


Α ξ ι ώ σ τ ε!

Αξιώστε μια κοινωνία που κυριαρχεί η απλή λογική και που νόμος δεν είναι μόνο ο νόμος του εργάτη, του φοιτητή, του βιομήχανου, του δημοσιογράφου, του αγρότη, του δικαστή, του χουλιγκανου, του συνδικαλιστή, του δημοσίου υπαλλήλου, του σκουπιδιάρη, του κηπουρού ... κ.ο.κ. αλλά ο νόμος όλων των Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών και το κυριότερο να εφαρμόζεται σε όλους ανεξαιρέτως (άρση κάθε μορφής ασυλίας)

Αξιώστε από το κράτος διαφάνεια σε κάθε συναλλαγή, οικονομικούς ισολογισμούς και απολογισμούς,

Αξιώστε από το κράτος δωρεάν υγεία για όλους και πραγματική παιδεία (σε ενα κράτος που παρέχει πραγματική παιδεία, δεν νοείται ο μαθητής, ο σπουδαστής ή ο φοιτητής να καταστρέφει την δημόσια περιουσία που του προσφέρουν μέσω των φόρων του ο κάθε πολίτης από εμάς),

Αξιώστε από το κράτος προστασία από γνωστούς και αγνώστους....

Αξιώστε από αυτούς που ψηφίσατε συνέπεια και ταπεινότητα (υπάλληλοι σας είναι),

Αξιώστε την (πραγματική) άρση της μονιμότητας σε όλους τους Δημόσιους Υπαλλήλους.

και τέλος ... αξιώστε οικονομική αποζημίωση για κάθε ζημιά που τυχόν υποστήκατε. Σας έκαψαν το αυτοκίνητο δυο πιτσιρικάδες με κράνη?
Όχι μήνυση. Αξίωση. Ζητείστε οικονομική αποζημίωση από τους 1,2,3, ...65 που συλλήφθηκαν εκείνη την ημέρα. Την αξια της περιουσίας, και κάθε άλλο πρόσθετο έξοδο που σας προκάλεσε η απώλειά του. Βγάζει αρνητική απόφαση η δικαιοσύνη ή δεν έχει επαρκή στοιχεία?
Αξίωση. Από το κράτος που δεν είχε αποτελεσματική αστυνόμευση. Ζητείστε την αξία της περιουσίας και ηθική αποζημίωση για ότι ηθική βλάβη και ταλαιπωρία υποστήκατε.
Πάλι δεν βγάζετε αποτέλεσμα ή παίρνετε ψίχουλα? Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Πρέπει κάποτε να πάψει η ατιμωρησία και η "μη ύπαρξη" ή μη αποδοχή ευθυνών. Φτάνουν στα άκρα κουκουλοφόροι και κράτος? Και εσείς στα άκρα.

Χθες που οι συνήθεις γνωστοί κάψανε τον κουβούκλιο των τσολιάδων έξω από την Βουλή δεν ζημιωθήκαμε όλοι μας οικονομικά τουλάχιστον? Ξεχνάω την οργή που προκάλεσαν οι εικόνες αυτές στους περισσοτέρους.
Αλλά μόνο οικονομικά δεν ζημιωθήκαμε με την υπερωριακή απασχόληση εκατοντάδων αστυνομικών και πυροσβεστών, το κάψιμο δημόσιας περιουσίας, και ποιος ξέρει πόσο ακόμη από την αρνητική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό?
Γιατί θα πρέπει να πληρώσω εγώ μέσω των φόρων μου λεφτά για όλα αυτά? Έστω και αν μου αναλογεί 1 ευρώ ή κάτι λεπτά, από το χθεσινό ξεσηκωμό. Στο σύνολό του κάθε χρόνο έχετε ποτέ σκεφτεί ποσο μας κοστίζει όλο αυτό το πανηγύρι στους δρόμους της Αθήνας και εσχάτως και της Θεσσαλονίκης κάθε τρεις και λίγο?

Ακόμη και στην Αμερική έχουν το θάρρος της γνώμης και λένε "κύριοι χθες ο πόλεμος στο Ιράκ, μας στοιχισε τόσα λεφτά". Αν τώρα είναι μαλάκες ή μη τα Αμερικανάκια και τους στηρίζουν και πληρώνουν κάτι δις δολλάρια αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Αλλά ο κάθε φορολογούμενος έχει δικαίωμα να γνωρίζει πόσο του στοιχίζουν οι βλακείες και τα λάθη των κυβερνώντων. Και αν δεν συμφωνεί να αξιώσει.

Σας θυμίζω ακόμη μια φορά (εδώ) τι ζητάνε οι πολίτες της Νέας Ορλεάνης από τον Αμερικάνικο Στρατό για τις καταστροφές που υποστήκανε από το πέσιμο του φράγματος που φτιάξανε και στην πορεία φάνηκε να είναι ελαττωματικό με πολύ δυσάρεστες συνέπειες (και για μένα αυτοί οι πολίτες κάθε άλλο παρά σαν μαλάκες συμπεριφέρονται).

Πρέπει κάποτε όλα αυτά τα παιδιά που κρύβονται μες τα κράνη τους να μαθουν να πληρώνουν από την τσέπη τους την καταστροφή που προκαλέσαν όχι μόνο στην τυχόν ιδιωτική περιουσία μας, αλλά σε κάθε δημόσια περιουσία. Από το βιβλίο που καίνε στο τέλος της σχολικής περιοδου, μέχρι τα καθίσματα στα γήπεδα. Έτσι μόνο θα σεβαστούν όχι μόνο τους νόμους, αλλά όλους εμάς που τελικά πληρώνουμε τις διάφορες νεανικές τους μαγκιές και επιπολαιότητες.

Αξιώστε για να μάθουν να σας σέβονται!

13 σχόλια:

Katerina ante portas είπε...

Φόρτωσα και εγώ σήμερα..

Προσυπογράφω..

Κέλλυ Μπουσουλοπουλου είπε...

Kαλα τα λες...!Εχει καταντησει κουραστικο!Η μονη λυση ειναι η απαξιωση!

Καλησπερα!:)

Debby είπε...

Οσο και να αξιώνει κανείς όταν το απαξιώνουν τεχνιοτρόπως τι μπορεί να κάνει?
Οχι πολλά...

Α! Σου έχω δουλειά!

paraxeno είπε...

αχ φίλε, άντε καλά να τα απαξιώσουμε, και μήπως κάνουμε και τίποτε άλλο? αλλά φοβάμαι ότι, η απαξίωση δεν μοιάζει αρκετή αντιβίωση για τα μικρόβια που χουν σπαρεί στην κοινωνία μας....

Δεν θέλω να μαι απαισιόδοξη, ούτε να βλέπω καταστροφή παντού... αλλά δείξτε μου βρε παιδιά μια ελπίδα να έρθω στα ίσα μου το παράξενο...

δείξτε μου που είναι ο σεβασμός η ταπεινότητα, που είναι η ισονομία, και ποιος γνωρίζει να ασκεί και να σέβεται ταυτόχρονα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του?

μπορεί να είμαι αφελής αλλά τα παλεύω όλα αυτά, να τα εφαρμόζω στης κάθε μου μέρας τη ροή, αλλά είναι αυτό αρκετό?

Δεν ξέρω, όσο μεγαλώνω όλο λιγώτερα θεωρώ πως κατανοώ και δικαιολογώ...

Δεν ξέρω...

μαζί σου πάντως φίλε, με κερασάκια αμόλυντα από γιαούρτι ;)

Eleni63 είπε...

εγώ λίγο την ησυχία μου θα ήθελα. Που και αυτη όμως δεν την έχω....

bbchris είπε...

Εγώ που είμαι φορολογούμενος πολίτης και πάνω απ' όλα δημοκράτης θέλω όλους αυτούς που ψήφησαν το νομοσχέδιο χθες, μάζι με όλους αυτούς των ΜΑΤ από υπαστυνόμο και πάνω, στον Κορυδαλλό εφ όρου ζωής όπως έγινε με τους Χουντικούς...
Αυτό είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να ξεκινήσει ο διάλογος...

Τέτοιο νόμο για το άσυλο ούτε η Χούντα δεν τόλμησε να ψηφίσει. Σε μια εποχή που που η χώρα διανύει την μακρότερη δημοκρατική περίοδο στην Ιστορία της, να ψηφίζεται ένας νόμος που αν τον ανάγουμε στο Νοέμβρη του '74, νομιμοποιεί το τανκς και τιμωρεί τα μέλη της Συντονιστικής με 5ετή φυλάκιση!!!!!!!

Ειλικρινά πες μου. Βλέπεις κάποιο πεδίο για διαπραγμάτευσεις;

CyberEddie είπε...

ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ! ΕΥΓΕ! Με αρέσεις ολοένα και περισσότερο. Είναι σημαντικοί οι πολίτες μιας χώρας που έχουν το θάρρος της γνώμης τους. Μπράβο και πάλι και μακάρι διαβάζωντας αυτά τα άρθρα , να αφυπνιστεί ο κοσμάκης που κοιμάται [ή τον ωθούν να κοιμάται].

Ανώνυμος είπε...

@chris

Το άσυλο (το οποίο θεσπίσθηκε για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, για να μην ξεχνιόμαστε, όχι για να προστατεύει την καταστροφή της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας) δεν έχει νόημα σε μια δημοκρατική χώρα πολλώ δε μάλλον στην εποχή του internet, των blogs κ.λπ. όπου οι πληροφορίες μεταφέρονται παντού στο δευτερόλεπτο.

Να ήταν το άσυλο το μέγιστο πρόβλημα αυτής της χώρας...

philos είπε...

Κατερίνα διάβασα και γω την προσυπογραφή σου.

Ανατολή η απαξίωση για να γίνει πιο αισθητή πρέπει να λάβει την μορφή αξιώσεων. Αυτό θέλω να περάσω με το ποστ. Πρέπει να μάθουμε να είμαστε πιο αυστηροί. Να ζητάμε. Το να λέμε απλά ότι καταδικάζουμε κάτι έχει το ίδιο αποτέλεσμα που έχει στον γιο μου να του λέω ότι θα τον βάλω τιμωρία χωρίς να το πράττω. Μόνο όταν τον βάζω τιμωρία βλέπω αλλαγή στην συμπεριφορά του. Για ξύλο ούτε λόγος να γίνεται. Δεν πιστεύω ότι έχει αντίθετα αποτελεσματα.

Debby, πρέπει γενικότερα να πιστέψεις ότι τα πράγματα αλλάζουν, απλά εμείς μπορούμε να επιταχύνουμε ή να επιβραδύνουμε τις εξελίξεις.
Μήπως τελικά δεν είσαι εσύ πολύ απαισιόδοξη, αλλά εγώ πολύ αισιόδοξος?

Νομίζω παράξενο μου σε κάλυψα με αυτά που είπα και εγώ πιο πάνω. Αν εφαρμόζουμε στην καθημερινή μας ροή 5 πράγματα που πιστεύουμε κάτι αλλάζει... Απλά είμαστε πολύ λίγοι εμείς που εντάσσουμε στην καθημερινότητα μας αυτά τα 5 απλά πράγματα.
Για ρίχτε και οι υπόλοιποι στο ποστ της paraxeno, με το κεσεδάκι γιαούρτι... έχετε ποτέ νιωσει και εσείς έτσι? Εγώ πολλές φορές, άσχετα αν τελικά δεν θα το έκανα.

Χαράς στο κουράγιο σας, Eleni, σε όλους εσάς που ακόμη αντιστέκεστε και μένετε στο κέντρο.

Χρήστο, για το θέμα του ασύλου η άποψή μου είναι παρόμοια με αυτη του bizwriter. Γενικά μια πραγματικά δημοκρατική κοινωνία και κράτος δεν έχει ανάγκη από κανένα άσυλο. Αφενός γιατί οι ιδέες δεν έχουν φραγμούς και σύνορα και αφετέρου γιατί όλοι πρέπει να είναι ίσοι απέναντι στον νόμο. Για μένα είναι εξίσου απαράδεκτο το να υπάρχει άσυλο για τους κουκουλοφόρους τους όσο και για τους βουλευτές και για τα δικά τους αδικήματα. Το μέγιστο πρόβλημα αυτής της χώρας είναι η μη ισονομία και η ουσιαστική ατιμωρησία.
Θα συμφωνήσω ότι έτσι όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, το κράτος θα πρέπει για να δώσει το καλό παράδειγμα πρώτα να τιμωρήσει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ όλους εκείνους που διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα.
Τώρα στο θέμα των διαπραγματεύσεων πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένα πεδίο, όταν η πλευρά των φοιτητών αντί να στρώσει τον κώλο της κάτω και να σκεφτεί τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί η παιδεία, αντί να καταγγείλει τα κακώς κείμενα, παίζει άθελά τους το παιχνίδι των καθηγητών και απλά συνθηματολογούν, κάνουν καταλήψεις και πορείες. Πράγματα ξεπερασμένα και παρωχημένα. Οι δε νόμοι του κράτους είναι για γέλια. Για να βελτιωθεί η παιδεία στα ελληνικά πανεπιστήμια πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία όλοι οι εμπλεκόμενοι. ΟΛΟΙ.
Κερνάω καφέ στο Page, και τα συζηταμε και από κοντά όλα αυτά!
;)

Ανδρέα, ειναι δύσκολο να κρατηθείς ξύπνιος. Όλοι έχουμε τα δικά μας καθημερινά προβλήματα να σκεφτούμε πρώτα και εκεί πατάνε οι περισσότεροι ...

bizwriter, πολύ λιτά και απλά διατύπωσες όσα και εγώ πιστεύω. Σε ευχαριστώ για την παρέμβαση, όπως και όλους ανεξαιρέτως που ξεκλέψατε δυο λεπτά να πείτε την γνώμη σας εδώ σε αυτό το άσημο blog.

antvol είπε...

Τα πολύ σωστά που επισημαίνεις θα μας πάρει πολλά χρόνια να τα δούμε (κι αν τα δούμε εδώ).

Στη μοναδική χώρα της ΕΕ που η δημόσια περιουσία, αντί να θεωρείται ότι ανήκει σε όλους μας, θεωρείται ότι δεν ανήκει σε κανένα και συνεπώς μπορούμε να την κακομεταχειριζόμαστε όπως νομίζουμε.

Χώρα επίσης, στην οποία η αναζήτηση ευθυνών για τέτοια φαινόμενα γέλιο μόνο προκαλεί, κι αυτό ακόμη και από εκείνους, που έχουν ταχθεί ακριβώς για να προστατεύουν τους άλλους.

Πάντως, όπως σωστά λες, πλακώστε τους στις αγωγές, είναι μια λύση, και ήδη υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίων που δικαιώνουν συμπολίτες μας.

CyberEddie είπε...

έχεις μια πρόσκληση στο http://cybereddie.blogspot.com/search/label/5%20things%20about%20me

philos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
philos είπε...

Αντvol, μες στο μυαλό μου είσαι...
Πλακώστε τους στις αγωγές θα ήθελα να είναι το μήνυμα.

Ανδρέα να σε ευχαριστήσω και από εδώ για την πρόσκληση και το ότι με θυμήθηκες, αλλά είπα να παίξω μόνο μία φορά και από τότε έχω ήδη αρνηθεί δύο ακόμη αντίστοιχες προσκλήσεις.

Αν δε σε έχει προλάβει άλλος σύντομα θα λάβεις άλλη δική μου πρόσκληση...