13 Μαρ 2007

Μάαϊ φέϊβουριτ μούβιζ!



Από ότι είδα αφορμή ψάχνουν όλοι για να μοιραστούν εμπειρίες, μυστικά, προτιμήσεις μες στην μπλογκόσφαιρα. Και δεν είναι κακό...
Άλλοστε το να γράφεις σε blog εκτός από προσωπική εκτόνωση και ψυχαναλυτική κούρα είναι και κοινωνική προσφορά. Γράφοντας κάτι προσφέρεις σε κάποιον άλλο μία γνώση που είτε την αναζητούσε είτε την μοιράστηκες μαζί του και γιατί όχι και να του άνοιξες τα μάτια για κάτι που αγνοούσε.

Για να μην με περάσετε για κανά ψώνιο επιπέδου Μπακογιαννόπουλου με τους ατελείωτους προλόγους, θα μπω στο θέμα και θα ανταποκριθω στις ευγενικές προσκλήσεις των Debby, Anatoli και Citronella (θένκ γιου μάϊ λέηντις) και θα γράψω για τις 7 αγαπημένες μου ταινίες, όπως επιτάσσει το καινούριο αυτό παιχνίδι - meme τα λένε οι αγγλόφωνοι bloggers - που εφήυρε ο κος Zouri μία ωραία πρωΐα!

Δυσκολεύτηκα πολύ να καταλήξω και είμαι σίγουρος ότι κάποια πολύ αγαπημένη μου ακόμη και τώρα και μετά από 3 ημέρες σκέψης, μου διαφέυγει. Μην σας πω ότι πέρασε και η σκεψη να γράψω για 21 ταινίες μιας και δέχτηκα 3 προσκλήσεις και έτσι να μειώσω τον πονοκέφαλο να μειώσω τις ταινίες από 50 που έχω γράψει πρόχειρα, σε 7 μόνο.

Φώτα!
Πάμε.

1. Πράσινο Μίλι. Το είδα μόνος Θεσσαλονίκη. Και δάκρυσα και ανατρίχιασα (αυτή την γλυκιά ανατριχίλα που νιώθεις όταν κάτι σου αρέσει σε ανυπέρβλητο βαθμό). Και βγαίνοντας έξω ένιωσα καλύτερος άνθρωπος.



2. La vita e bella! Αγνός, απλός, δυνατός και προπάντων ευρωπαϊκός κινηματογράφος. Μα κιε μπέλλααααα! Mπορεί να μην έχω άλλες ευρωπαϊκές ταινίες εδώ, αλλά πιστέψτε με στο βίντεοκλαμπ για καινούριες ευρωπαϊκές παραγωγές ψάχνω πρώτα!


3. Closer. Μια ταινία που μιλάει για πραγματικές σχέσεις. Δεν ωραιοποιεί, δεν εξυμνεί, αλλά σου δημιουργεί ανάμικτα συναισθήματα και ανακαλεί μνήμες. Το κομμάτι της ταινιας συντρόφευε στον ύπνο του τον γιο μου κάθε φορά που αισθανόταν ανήσυχος και δεν είχε ύπνο όταν ήταν ακόμη μωράκι μερικών μηνών... And so it is....


4. Goodfellas. Tαινιάρα. Τρελλαίνομαι για Ντε Νίρο, Σκορτσέζε και Ραίυ Λιότα! Χαίρομαι που πρόσφατα διάβασα ότι και ο επίσης πολύ αγαπημένος μου Dustin Hoffman έκανε πολύ θετικά σχόλια για αυτή.
5. Hook. Μην γελάσει κανένας. Την βλέπω άνετα δεκάδες φορές, παίζουν αγαπημένοι ηθοποιοί και μου θυμιζει την ηλικία που άφησαμε πίσω όλοι εμεις οι Peter Banning. Αγαπημένη μου φιγούρα ο κος Tootles!

6. Tim Burton και ... και.... και..... Mars Attacks! GROOOOOOOOVY! Αν και λατρεύω τις ατμοσφαιρικές του ταινίες, την συγκεκριμένη την θεωρώ ένα αριστούργημα! Και κιτς, και σατιρική, και φοβερό concept και Here is .... Jack the Nicholson!


Με αυτή την ταινία πάντως τον λάτρεψα:
via imdb

7. Και φτάνοντας στο τέλος θα κλείσω με τον μεγαλύτερο κωμικό ηθοποιό ΕΒΕΕΕΡ!

Ανοίγουν τα φώτα. Τελειώσαμε!

Μπορείτε να εκκενώσετε την αίθουσα...

(ίσως η ωραιότερη ταινία που είδα τα τελευταία χρόνια)

Εδώ βλέπετε σκηνές από τα προσεχώς, σε άλλα παιχνίδια.... Είπαμε το ποστ τέλειωσε, εκκενώστε την αίθουσα, το μπλογκ τέλος πάντων...

Και μια ακόμη κατηγορία μόνος του...


Τ Ε Λ Ο Σ






Παρακαλώ θερμά τις κυρίες Eleni και Χριστίνα, τους κκ. Ppsilos, Chris, Cybereddie, ipodcrates, τον Ανδρέα από τη Ναύπακτο και τον μικρό μου φίλο Βασίλη να προσέλθουν στα ταμεία και να βγάλουν εισιτήρια για τις 7 αγαπημένες τους ταινίες... και να δώσουν συνέχεια στο παιχνίδι ετούτο...

Φεύγοντας από την αίθουσα θα ήθελα να πάρετε μαζί σας και να πετάξετε τα κουτιά από τα ποπκορν που μασουλάγατε και τα αναψυκτικά που ρουφάγατε σαν τα ζώα όλη την ώρα. Νομίζετε δεν σας άκουγα?

12 σχόλια:

ci είπε...

Καλά και το Goodfellas φοβερό - της ιδίας σχολής κι εγώ, οπότε καταλαβαίνεις ότι μόνο εδώ πόσες ταινίες χωράνε!!
Όσο για το Hook, δεν γέλασα αλλά χαμογέλασα:)Γλυκιά και αγαπημένη ταινία.
(Ουφ όχι άλλο παγωτό , διάλειμμα!!)

CyberEddie είπε...

ετοιμάζομαι, ετοιμάσου!

CyberEddie είπε...

Να σου πώ επίσης ότι ένα βράδυ αργά, περπατώντας μόνος κοντά στο παλάτι, στην κέρκυρα, ήμουν αφηρημένος μετά από πολλές ώρες δουλεια. Έπεσα πρόσωπο με πρόσωπο με τον κ.Βεγγο! Γύριζε ένα επεισόδιο "Περι ανέμων" αλλά εκείνη την στιγμή ήταν μόνος, φορώντας το παλτό του. Αιφνιδιασμένος εγώ τον χαιρετάω και του λέω -"χαίρωμαι πάρα πολύ που σας γνωρίζω"
-"γιατί?" μου απαντά
-"γιατί μας έχετε χαρίσει πάρα πολύ γέλιο και ένας τέτοιος άνθρωπος δεν μπορεί να είναι κακός" του απαντώ.
-"ευχαριστώ πολύ, αλλά έχεις να μάθεις πολλά για τους ανθρώπους ακόμα και πρέπει να προσέχεις πολύ" μου απάντησε.
Τον ευχαρίστησα, τον καληνύχτισα και προχώρησα έχοντας μια αίσθηση ότι μόλις έζησα μια από τις σημαντικές στιγμές της ζωής μου.

Την άλλη που έκανα χειραψία με τον κ. Ανδρέα Παπανδρέου θα στην διηγηθώ μια άλλη φορά...

Κέλλυ Μπουσουλοπουλου είπε...

Δεν το περιμενα τοσο συντομα το ποστακι!!!!wOw!!!!
So dear...., πρασινο μιλι...δεν εχω καν λογια ακομα κλαιω οταν την βλεπω μετα απο τοσα χρονια!Το closer δεν μου αρεσε;P οπως και ο Θανασης Βεγγος:p Το της κακομοιρας εχει πολυ γελιο οπως οι περισσοτερες βεβαια της εποχης εκεινης!La vita e bella, ο Βeninni ειναι θεος ΚΑΙ η ταινια αριστουρημα!:) Για το κοινο μας στοιχειο δεν θα μιλησω καθολου:)

Λατρευω και εγω τον Nτε Νιρo!:)

Τις υπολοιπες ομολογω δεν τις εχω δει:p

Να σε ευχαριστησω πολυ για την αμεση ανταποκτιση:)

Πιθανοτατα θα αργησουμε να τα ξαναπουμε:p
Καλο Πασχα και φιλια στον διαδοχο και στην συζυγο:D

CyberEddie είπε...

οι επιλογές μου ... σε περιμένουν ...

Ανώνυμος είπε...

Dr Strangelove for ever!!!!! :D :D :D

Σοφία είπε...

To Hook μου άρεσε κι εμένα. Μου έχει μείνει εκείνο το Hook, Hook, Hook που έλεγαν συνέχεια :-)

paraxeno είπε...

μια καλημέρα είπα να αφήσω και σήμερα, απεδέχθην και συνέχισα το παιχνίδι των ταινιών ήδη... πολλά παιχνίδια...

έτσι μουρχεται να σου ξαναδώσω λέξεις... ή να σου ξαναζητήσω μερικές, δεν είναι αλυσίδα αυτό το λεξοπαίχνιδο, κατά βούλησιν πάει... χεχεχ

υποθέτω πως είσαι στη δουλειά οπότε καλή συνέχεια :)

Debby είπε...

25η ώρα! Πολύ αληθινή. Με ένα τέλος που με σόκαρε... εμένα που τρελαίνομαι για happy end.

Tim Burton! Απίστευτα αστείος μέσα από την κυνικότητα του!

Και το Πράσινο Μίλι... τι κλάμα έριξα σε αυτήν την ταινία!!

philos είπε...

Citronella, δεν είσαι απλά της ίδιας σχολής αλλά και των ίδιων γευστικών γούστων... ΤΡΕΛΛΑΙΝΟΜΑΙ για παγωτάκι στις ταινίες!

Ανδρεά, ο Βέγγος είναι μία από τις προσωπικότητες που πραγματικά θα ήθελα να μου δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσω. Και εγώ την ίδια αίσθηση με σένα θα είχα αν τον γνώριζα!

ανατολή, το είχα δει μέρες πριν το ποστ σου, αλλά στο σπίτι πολλές φορές έχω αφήσει ατελείωτα comments λόγω του μικρού. Να δεις και τις υπόλοιπες ταινίες που προτείνω και αν δεν της έχεις ή δεν μπορείς να της βρεις, πολύ ευχαρίστως να στις στείλω.

Foulianna, αυτός ο άνθρωπος, όπου και αν έπαιξε ήταν μοναδικός. Άξιος συνεχιστής του ο Robin Williams!

Σοφία, πιστεύω ότι το Hook σε εντυπωσιάζει μόνο αν νιώθεις ενοχές σαν μεγάλος... Έτσι νιώθω και εγώ!

Paraxeno, να σε λέω μάλλον καλύτερα Χριστίνα, μιας και είμαστε και συνωνόματοι (έμαθες το όνομα μου!) προς το παρόν χαίρομαι να διαβαζω τις διαταξεις και τα νοήματα που δίνεις εσύ στις λέξεις που σου στέλνουν. Δεν είμαι για πολύ σκέψη στην δουλειά. Να φανταστείς αυτό το ποστ μου έφαγε χθες 2 ώρες να το γράψω και μετά έτρεχα και δεν έφτανα να προλάβω να απαντήσω σε κάτι δουλειές που εκκρεμούσαν.

Debby...
25η ώρα. Νομίζω ότι αξίζει ένα ποστ για τους ηθοποιούς της, τον σκηνοθέτη, την μουσική, την ιστορία...
O Τim Burton είναι ένας παραμυθάς με διαφορετικό γούστο... Ένας γνήσιος καλλικάτζαρος σαν πολλούς από τους ήρωες που παρουσιάζει. Βλέπε Big Fish!

Vassilis GRUNDNIG είπε...

Αγαπητέ κ. Χρήστο,

Ευχαριστώ για το σχόλιό σας και σας ζητώ συγγνώμη που καθυστέρησα να απαντήσω στο σχόλιό σας.

Επίσης βρήκα χρόνο για να αναφέρω τις 7 αγαπημένες μου ταινίες:

Πιρατές της Καραϊβικής 1

Πιρατές της Καραϊβικής 2

Ice Age 1

Ice Age 2

Spider Man 1

Spider Man 2

Νάρνια – Το χρονικό




Με εκτίμηση
Βασίλης Γκρούντνιγκ

philos είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ Βασίλη, που ανταποκρίθηκες στην πρόσκλησή μου!

Μόνο το Ναρνια δεν έχω δει από τις ταινίες που ανέφερες, αν και το έχω ήδη πάρει να το δω. Και δικές μου αγαπημενες μου ταινίες ειναι και οι Πειρατές, αλλά και τα δύο Ice Ages με τις εκπληκτικές φωνές των Μπέζου - Φιλιππίδη (ει ο τι είναι αυτό, αλλό ένα μαμούθ νεκρό!)
;)