29 Δεκ 2006

5.000 χρόνια ιστορίας σε 90"To video είναι από το mapsofwar via Houtloust


Χιλιάδες χρόνια πολέμων, αυτοκρατοριών που αναπτύχθηκαν, ήκμασαν και παρήκμασαν.
Εκατοντάδες εκατομύρια νεκροί που καλύψαν τις ματαιοδοξίες μερικών εκατοντάδων μόνο ηγετών ανά τον κόσμο και ανά την ιστορία.
To video είναι από το mapsofwar (via Houtloust)


Πέντε χιλιάδες χρόνια θρησκειών, που μέχρι και σήμερα συνεισφέρουν μόνο στο να αποτελούν τις αφορμές για νέες αιματοχυσίες και πολέμους, ατελείωτα μίση που μεταφέρονται ανά τις γενιές σε όλα τα μήκη και πλάτη αυτού του πλανητάκου που ονομάζουμε Γη.

Μακάρι αυτά τα 5000 χρόνια να αποτελέσουν μια μικρή, μια αμελητέα χρονική περίοδο στην συνολική ιστορία του ανθρωπίνου γένους. Εύχομαι ο ιστορικός του πολύ μακρινού μέλλοντος να κρίνει αυτή την περίοδο σαν μία περίοδο που ήταν επιβεβλημένη για να περάσει από μόνο του το άνθρωπινο είδος από την νηπιακή του ηλικία, στην ηλικία της ωριμότητας και της πραγματικής προόδου και ανάπτυξης, όπως έχει ήδη συμβεί ή συμβαίνει και στα υπόλοιπα είδη αυτού του σύμπαντος.

Ελπίζω μόνο το ανθρώπινο είδος να μην αποτελέσει ποτέ ποσοστό σε εκείνο το στατιστικά ορισμένο (από τους νόμους του σύμπαντος) ποσοστό των ειδών που θα οδηγηθούν σε εξαφάνιση, στην νηπιακή τους περίοδο κατα την εξέλιξη τους στην πορεία του σύμπαντος.

Και αυτό το ελπίζω μόνο γιατί νιώθω ότι διαθέτω αυτό το λεγόμενο ένστικτο αυτοσυντήρησης και την αγάπη προς τους απογόνους μου. Η λογική μου και η φιλελεύθερη θεώρηση των πραγματων μου λέει ότι το καλύτερο για το σύμπαν που μας φιλοξενεί ίσως είναι να επικρατήσουν οι ωριμότεροι και οι πιο άξιοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: