28 Νοε 2006

Βγήκαν τα αποτελέσματα!

Η "καινοτόμος" διαδικασία της ηλεκτρονικής καταμέτρησης της ψηφοφορίας του ΤΕΕ έλαβε τέλος, και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν μόλις πριν λίγες ώρες.
Δηλαδή δύο (2) ημέρες παρά κάτι ώρες από το κλείσιμο των καλπών... (No further comments, αν και μέτα βίας κρατιέμαι...)

Συγχαρητήρια σε όλους τους υπεύθυνους του προγράμματος της ηλεκτρονικής καταμέτρησης, για τον σεβασμό που δείχνουνε στα λεφτά των φορολογουμένων και των μελών του ΤΕΕ (ανεξαρτήτως αν ψηφίσαν ή όχι), μιας και το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής καταμέτρησης χρηματοδοτήθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας και είχε προϋπολογισμό 900.000 €. (Βλέπε για του λόγου το αληθές και την προκήρυξη του διαγωνισμού εδώ).

Συγχαρητήρια σε όλους μας, που καταφέραμε και εκλέξαμε τους ίδιους υπεύθυνους και πάλι για να διευθύνουν, με την γνωστή τους σύνεση και αποτελεσματικότητα, το ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ και για τα επόμενα 3 χρόνια.

Μέχρι τότε ελπίζω να έχουν βγει και οι ψήφοι των υποψηφίων... για να μάθουμε και εμείς τα "κορόιδα" αν μας στηρίξανε όλοι αυτοί που μας υποσχεθήκαν ότι θα έρθουν να μας ψηφίσουν.

5 σχόλια:

Stelios Frang είπε...

Πολύ προτιμότερο από το συγκεκριμένο έργο αυτόματης καταμέτρησης ψήφων και σταυρών προτίμησης θα ήταν ένα σύστημα με ηλεκτρονικές κάρτες μέλους και τερματικές συσκευές για ψηφοφορία με πάτημα κουμπιών. Και μόνο οι τεράστιες ποσότητες χαρτιού για τα ψηφοδέλτια να είχαν εξοικονομηθεί, θα είχε προκύψει κέρδος...

Αλλά ήδη πρέπει να θεωρείται κέρδος το γεγονός ότι έπαψε το αίσχος της σταυροδότησης με την εκ των υστέρων συμπλήρωση των σταυρών προτίμησης που διεκπεραίωναν οι μηχανισμοί των παρατάξεων με αμοιβαία ανοχή. Έτσι, ίσως για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια, θα εκλεγούν αυτοί που επελέγησαν από τα μέλη και όχι οι εκλεκτοί των μηχανισμών. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό βήμα κι αυτό!

philos είπε...

Θα με βρεις απόλυτα σύμφωνο στο πρώτο σκέλος. Είναι καθήκον μας να δείχνουμε το δρόμο προς την πρόοδο.
Και από τα τηλεφωνήματα που μου γίνανε, κατάλαβα ότι πολλοί είναι αυτοί που θα εμπιστευόντουσαν αυτό το σύστημα σε σχέση με το υπάρχον.
Για το θέμα της σταυροδοσίας, αν υπάρχει πάλι αμοιβαία ανοχή, ... πάλι θα βρουν τον τρόπο! Γιατί κάτι έπιασε το αυτί μου για καταμέτρηση με τον παραδοσιακό τρόπο ...
Δεν θα έπρεπε ήδη να είχαν ανακοινωθεί και αυτά?

Stelios Frang είπε...

Αν δέχτηκε η εφορευτική επιτροπή (με δικαστικούς) άλλο τρόπο από εκείνον που προαναγγέλθηκε, τότε αυτό είναι λόγος προσφυγής στα δικαστήρια και ακυρώσεως. Το ΤΕΕ είναι ΝΠΔΔ, δεν είναι απλό σωματείο.

philos είπε...

Θέλω να ελπίζω πως όχι, γιατί αν έχει γίνει κάτι τέτοιο δεν μπορείς να το επιβεβαιώσεις αν δεν είσαι μέσα στα πράγματα. Κανονικά όμως θα έπρεπε το ΤΕΕ για λόγους ηθικής τάξης να δημοσιεύσει άμεσα και τους σταυρούς των υποψηφίων ή έστω να το κάνει στην νέα έκδοση του Δελτίου.

philos είπε...

Τελικά μόλις ενημερώθηκα ότι βγήκαν τα αποτελέσματα των σταυρών, τουλάχιστον για τα εκλογικά τμήματα του νομού Αττικής.

Όλα τα αποτελέσματα θα τα βρείτε εδώ.

Τσάμπα κατηγορήσαμε λοιπόν και εδώ θα πρέπει και γω να ζητησω συγγνωμη και να συγχαρώ τελικά για την όλη διαδικασία, που για πρώτη φορά στην ιστορία των εκλογών γενικότερα, έδωσε αποτελέσματα για τους υποψηφίους τόσο γρήγορα, δηλαδή σε 2-3 ημέρες. Αν και πιστεύω ότι τις επόμενες φορές θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ακόμη πιο γρήγορα, μιας και όλα είναι αυτοματοποιημένα.