22 Σεπ 2006

Διαφημιστικό της Nike με τον Materazzi - Ποιος έχει το μυστικό όπλο?

Βλέποντας κάποιος να βγάζει ένα τέτοιο διαφημιστικό η Nike στην Ιταλία, σημαίνει ότι ο Materazzi θεωρείται όχι μόνο αστέρι αλλά εθνικός ήρωας.
Δέστε το διαφημιστικό παρακάτω που αλίευσα από το Adfreak:




Διαβάζοντας όμως το σλόγκαν της διαφήμισης στην τελευταία σκηνή, που είναι γραμμένο στα Ιταλικά, και που λέει ότι "Ο κάθε αθλητής έχει το μυστικό του όπλο!", μπαίνεις σε προβληματισμούς...

Μήπως τα μπλέξανε εκεί στη Nike (και Pro μάλιστα) και προορίζανε την διαφήμιση για την Γαλλία, γιατί το μυστικό όπλο φαίνεται να το έχει ο Ζιντάν στην προκειμένη περίπτωση, μιας και κατάφερε αυτό που δεν καταφερε ένα Hammer!

Ή μήπως τελικά ο Materazzi και αυτοι στους οποίους απευθύνεται η διαφήμιση είναι απλά ηλίθιοι και δεν αναγνωρίζουν σε ποιον πραγματικά απευθύνεται το μήνυμα???

Η άποψή μου είναι ότι ο καθένας θα δει αυτό που θέλει στο μήνυμα.

Οι Ιταλοί θα δουν απλά εναν super ήρωα, μεθυσμένοι ακόμη από την μεγάλη επιτυχία του καλοκαιριού,

οι Γάλλοι τον δικό τους άντι-ήρωα που κατατρόπωσε τον αντιπαθή Ιταλό,

...και οι αμέτοχοι στην όλη υπόθεση, θα δούμε μια από τις πιο άσχημες και χοντροκομμένες διαφήμισεις της Nike ever!

Εγώ απλά θα πω μια φράση που μου έμαθε ο φίλος μου ο Luigi, κουνώντας παράλληλα το χέρι από το πηγούνι μου προς τα έξω, προς τους δημιουργούς της διαφήμισης:

VA CACARE!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

@philos,
Διάβασα το post σου και η γνώμη μου είναι η εξής (απάντησα και στο blog μου αλλά κάνω copy+paste για να μη χαθεί η κουβέντα):

Δεν έχει να κάνει με το "ποιος θα γελάσει τελευταίος" όπως υπονοεί (λανθασμένα) το adfreak. Το σλόγκαν της διαφήμισης, όπως σωστότατα αναφέρεις, είναι "Ο κάθε αθλητής έχει το μυστικό του όπλο!". Δεν βλέπω καμιά "κακία" προς τον Zidane. Κανέναν Materazzi να "βγαίνει από πάνω". Να σου θυμίσω πως από την αρχή για το συγκεκριμένο περιστατικό ήμουν με τον Zidane. Τώρα όμως μιλάμε για μια διαφήμιση και στη συγκεκριμένη εγώ βλέπω μόνο χιούμορ. Μου δίνει μια αίσθηση "Είμαι ο Materazzi και πήρα τα γαμάτα παπούτσια της Nike για να μη ξαναπέσω". Η Nike θέλει να προωθήσει την σταθερότητα των παπουτσιών της. Ε λοιπόν, μια χαρά δεν το κάνει; Ας μη το τραβάμε απ'τα μαλλιά.
Φιλικά,