28 Αυγ 2006

Θερίζει, θερίζει... ?

η αποτυχία!?!?!?!

και μαζί με αυτή και

η ανοησία,

η ακατάσχετη παπαρολογία,

ο λαϊκισμός,

η αγκύλωση της ελληνικής κοινωνίας,

και ο ευνουχισμός της λογικής και της σκέψης γενικότερα.

Κρίμα για όλα αυτά τα παιδιά που αντί η ελληνική κοινωνία να τα βοηθήσει στην πρώϊμη ηλικία των 18 τους να πάρουν σωστές αποφάσεις και να πιστέψουν στον εαυτό τους, δεν παύει στιγμή να τα πιέζει με την λογική του πτυχίου και το στίγμα της αποτυχίας!


Ερωτήσεις προς δημοσιογράφους:
Πόσοι από εσάς τελειώσατε ΑΕΙ ή ΤΕΙ σχετικό με το αντικείμενο σας και πόσοι μια απλή ιδιωτική σχολή δημοσιογραφίας, ίσως ... γιατί αποτύχατε να πετύχετε στις Πανελλήνιες? Και αν ισχύει το δεύτερο συνεχίζετε να νιώθετε αποτυχημένοι?


Ο υπεύθυνος μπαρ (*) και ο ιδιοκτήτης καφετέριας στην Κοζάνη ήταν επιτυχόντες στις Πανελλήνιες? Εκεί οφείλεται η επαγγελματική τους επιτυχία?

Ή μήπως αυτή η επιτυχία και τα σίγουρα κέρδη τους στηρίζεται στην "επιτυχία" (σε εισαγωγικά) κάποιων παιδιών να εισαχθούν σε ένα ΤΕΙ που ετυχε να είναι στην 20-στη και 50-στη θέση της λίστας προτίμησης τους και συνάμα στην αγκύλωση σε λογικές και ήθη του προηγούμενου αιώνα και στην αιώνια υπερπροστατευτικότητα των Ελλήνων γονέων για να μην "στερηθεί το παιδί ένα πτυχίο που μπορεί να τα βοηθήσει να βρουνε μια θέση στο Δημόσιο" ή στην χαλλλλαρή λογική των 18ρηδων του "απλά να περάσουμε μερικά χρόνια μακριά από τους γέρους"?





(*) Ο ιδιοκτήτης μπαρ που ντύνεται με το ένδυμα του απλού υπεύθυνου για φορολογικούς και άλλους ... δικονομικούς λόγους γιατί δεν αποτελεί προϊόν επώνυμου ρεπορτάζ?

Σημείωση μετα από υπενθύμιση του κου Τάκη:
O Πρετεντέρης είχε και πάλι ένα πολύ εύστοχο άρθρο στο Βήμα που με εκφράζει απόλυτα
Στο δε in.gr ο κόσμος σε ένα καλό δείγμα φαίνεται να θεωρεί σε συντριπτική πλειοψηφία (78%) ότι είναι σωστή η εφαρμογή της βάσης του 10 για την εισαγωγή στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Για βρείτε τα εκεί στο συγκρότημα και απελευθερωθείτε από τα διάφορα ξεπερασμένα μοτίβο πρωτοσέλιδων τίτλων για προσέλκυση αναγνωστών.

1 σχόλιο:

Klearchos είπε...

Στην Ινδία οι φοιτητές ξεσηκώθηκαν γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει το ποσοστό των φοιτητών από τις χαμηλότερες κάστες από περίπου 20 σε περίπου 40%. Θεωρούν, λοιπόν, οι φοιτητές ότι έτσι καταργείται η αξιοκρατία!!!!