11 Ιουλ 2006

Όταν με το καλό ξυπνήσουμε από το λήθαργο του Μουντιάλ...



... ας δούμε λίγο και να σκεφτούμε τι γίνεται μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά μας, σε αυτό τον καταραμένο τόπο που λέγεται Παλαιστίνη ...

... ήρθε η ώρα να μην αρκεστούμε σε μια απλή καταδίκη, αλλά να πιέσουμε με κάθε τρόπο να σταματήσει αυτός ο παραλογισμός, αυτός ο χρόνιος πόλεμος, αυτή η παγκόσμια πληγή και ντροπή!

Αν δεν μπορούμε να πείσουμε τα κυρίως θύματα του Ολοκαυτώματος να μην γίνουν θύτες, τότε έχει αποτύχει η ανθρωπότητα ολόκληρη. Πρέπει να έχουμε μαζικά χιλιάδες θύματα για να αντιδρασουμε? (σήμερα όλοι καταδικάσανε τις βομβιστικες ενέργειες στην Βομβάη).

Τι διαφορά έχει το κρεματόριο με τον βομβαρδισμό αμάχων? Πως μπορεί ένα 52% να πιστεύει σε κάτι τέτοιο? Πως δεχόμαστε άνθρωποι με τέτοια δολοφονικά ένστικτα να κυκλοφορούν ελεύθερα στις χώρες μας?

Γιατί πρέπει να ανέχεται η Ευρώπη, τον παραλογισμό των Εβραίων με τους Παλαιστινίους, των Αράβων ή των μουσουλμάνων που επιμένουν να κηρύττουν ιερούς πολέμους υπερ δικαίων και αδίκων και να φανατίζουν μαζικά εκατομύρια παιδιά ανά τον κόσμο προσφέροντας ως όραμα και επιβραβευση πιλάφια και παρθένες, και των Αμερικανών να θέλουν να τσαμπουκαλεύονται όποιον δικτάτορα δεν ελέγχουν (?), προκαλώντας παγκόσμια αναταραχή.

Οι Ευρωπαίοι δείξαμε τον δρόμο πως πρώην θανάσιμοι εχθροι μπορούν να ζουν συμφιλιωμένα, χωρίς σύνορα στην ουσία. Όσοι δεν μπορούν να δεχθούν αυτη την πραγματικότητα, ας μείνουν μακρυά μας.

Η ανοχή μας τους έκανε όλους αυτούς τόσο θρασείς!

Αρνούμαι να συμμετάσχω με τη σιωπή μου στα εγκλήματα τους...

Πρέπει να κάνω κάτι, να τα πω και ας με ακολουθήσουν και άλλοι.

Αργά ή γρήγορα να βγούμε από τον λήθαργο.





Όλα αυτά τα σκέφτομαι μέρες τωρα, τα έγραψα χθες, αλλά είπα να περιμένω λίγο να μου φύγει ο θυμός, αλλά ευτυχώς σήμερα το μεσημέρι άκουσα την πρώτη δημόσια φωνή να μιλάει για το ίδιο θέμα και μάλιστα με πολύ σκληρότερα λόγια από μένα και διαπιστώνοντας και ο ίδιος ότι μετά το μετα-μουντιαλικό hang-over, πρέπει να συνέλθουμε γρήγορα και να δούμε τι γίνεται με την πραγματικότητα γύρω μας. Μακάρι να μπορούσα να σας μεταφέρω όλα όσα είπε ο Γρηγόρης Ψαριανός σήμερα στον Best για μια ολόκληρη ώρα.

Ως Έλληνες δεν πρέπει να ξεχνάμε 30 τόσα χρόνια πριν, Ιούλιος μήνας ήταν πάλι, όταν ο Αττίλας έπαιρνε μπρος ξεριζώνοντας χιλιάδες Έλληνες Κύπριους από τα πατρικά τους εδάφη...

Ψάχνω εδώ και πολλή ώρα να βρω μια φωτογραφία από τα παιδιά που πεθάναν την τελευταία εβδομάδα στην Γάζα. Κανενα μεγάλο ειδησεογραφικό site δεν είχε "σκληρές" φωτογραφίες. Μόνο τάνκς, σαν να δείχνουν την δύναμη του ισχυρού, κρύβοντας επιμελώς όλοι τα θύματα αυτής της φοβερής πολεμικής μηχανής. Σαν κάποιοι να προσπαθούν να κρύψουν επιμελώς αυτή την πολεμική επιχείρηση.

Οι ειδήσεις στα κανάλια το είχαν τελευταία είδηση και χωρίς ίχνος αίματος, στο in.gr δεν ήταν καν στην κεντρική σελίδα, στα blogs ένα άρθρο μόνο.. (από την adespoti). Οι ισχυροί του κόσμου στέλνουν τα συλληπητηρια τους στην κυβέρνηση της Ινδίας, εθελοτυφλώντας για τα τεκταινόμενα στην Γάζα.

Οι υπεύθυνοι των ειδήσεων πρέπει να είδαν σαν θείο δώρο την κουτουλιά του Ζιζού, που γυρισε όλο τον κόσμο σαν πρώτη είδηση. Ναι συμφωνώ να ήταν πρώτη είδηση, αν είχαν τελειώσει οι πόλεμοι παντού και είχαμε λύσει όλα τα υπόλοιπα προβλήματα μας. Πιστεύω και ο ίδιος ο Ζιζού θα προτιμούσε να δει τα παιδάκια από την Παλαιστίνη πρώτη είδηση και μετά τις δηλώσεις του μαλάκα του Ματεράτσι...

Ζητώ συγγνώμη αν στενοχώρησα τους Εβραίους φίλους μου, αλλά το Ισραηλινό κράτος έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια. Είναι ένα κράτος που προωθεί το δόγμα οδόντα αντί οδόντος σε αναλογία γρατζουνια αντί θανάτου (Ισραήλ 9.000 - Παλαιστίνη 1). Και αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ.

Τέλος παραθέτω από την "Κυριακάτικη Ε":
Ταυτόχρονα, ο ευρωπαϊκός παράγοντας εμφανίζεται πλήρως αποστασιοποιημένος απ' όσα γίνονται στη Μέση Ανατολή, ενώ οι ΗΠΑ αρνούνται κάθε άμεση παρέμβαση...

Κολοσσιαίο λάθος της κυβέρνησης Ολμερτ είναι το γεγονός ότι ανάγει την εκτόξευση ρουκετών, που είναι ένα συγκυριακό φαινόμενο, σε κορυφαίο ζήτημα, εγκλωβιζόμενη έτσι στις εξίσου επώδυνες επιλογές, είτε να αποδεχθεί ανταλλαγή κρατουμένων, είτε να κλιμακώσει ακόμη περισσότερο την επίθεσή της, χωρίς καμιά ορατή πολιτική διέξοδο.

Η πηγή των δεινών

Είναι σαφές ότι όπως παλαιότερα οι επιθέσεις αυτοκτονίας έτσι και οι αυτοσχέδιες ρουκέτες των εξτρεμιστικών οργανώσεων δεν είναι παρά ένας τρόπος απάντησης στην ισραηλινή υπεροπλία. Το ζήτημα είναι να αναγνωρίσει η ισραηλινή κυβέρνηση ότι πηγή όλων των δεινών είναι η κατοχή των ξένων εδαφών και να διαπραγματευθεί με τον νόμιμο και έγκυρο εκπρόσωπο των Παλαιστινίων την αποχώρηση.

Μόνο κάτι τέτοιο θα αποτρέψει το χάος, το οποίο προκαλείται με την τυφλή κλιμάκωση της ισραηλινής επέμβασης στη Λωρίδα της Γάζας και με την καταστροφή των ζωτικών υποδομών της περιοχής αυτής, εφόσον οι συνέπειες της τυφλής στρατιωτικής βίας των Ισραηλινών αργά ή γρήγορα θα στραφούν εναντίον τους...
και Πόλεμος νέου τύπου ή Καλυμμένη βαρβαρότητα
Πρώτη φορά, τόσο σκληρά και απροκάλυπτα, ένα κράτος μετατρέπεται σε τρομοκράτη με στόχο όχι τόσο τη στρατιωτική μηχανή του αντιπάλου, αλλά τη συλλογική τιμωρία των αμάχων.

...

Στη Γάζα, οι Ισραηλινοί προσπάθησαν να αποφύγουν τη μαζική σφαγή, που θα ευαισθητοποιούσε την παγκόσμια κοινή γνώμη, θα έφερνε αποκρουστικές εικόνες στο σαλόνι μας μέσα από την τηλεόραση και θα προκαλούσε συμπάθεια για τα θύματα.

και τις απόψεις του Χόντερικ στην Καθημερινή

"...Aλλά από το 1967, στην ιστορική Παλαιστίνη έχουμε μια διαδικασία εθνοκάθαρσης. Λοιπόν, πείτε το άμυνα, αγώνα ανεξαρτησίας ή τρομοκρατίας, πείτε το όπως θέλετε, αλλά με δεδομένη αυτή την εθνοκάθαρση, οι Παλαιστίνιοι έχουν ηθικό δικαίωμα να καταφύγουν στην τρομοκρατία. Tο Iσραήλ εξάλλου είναι μια πυρηνική δύναμη, η τέταρτη ισχυρότερη στον κόσμο, και έχει να αντιμετωπίσει μερικές εκατοντάδες βομβιστές αυτοκτονίας. Tο να πεις ότι το Iσραήλ απειλείται είναι φτηνή και ύπουλη προπαγάνδα. Eίναι απλό: οι Iσραηλινοί πρέπει να αποσυρθούν από τα κατεχόμενα εδάφη. Δεν υπάρχει χώρος για διαπραγματεύσεις σε αυτήν την υπόθεση."

4 σχόλια:

Katerina ante portas είπε...

Eκφράζεις τις σκέψεις μου απόλυτα. Πως μπορεί οι .."μάρτυρες" του Ολοκαυτώματος να γίνονται θύτες, πως;

Katerina ante portas είπε...

Aντισταθείτε μουσικά (από την aspripetraxexaspri)!

philos είπε...

Μου φαίνεται και άλλος άκουγε Ψαριανό χθες!
Σε ευχαριστώ για την μουσική επένδυση!

triantara είπε...

αμ δίκιο έχεις, δεν έχεις;;;
στο West Wing, μία σειρά που με έκανε να ενδιαφερθώ για πρώτη φορά στην ζωή μου για την πολιτική (κι ας είναι αμερικάνικη), είχαν πει το εξής για την διαμάχη Ισραήλ-Παλαιστίνη (σε ένα από τα καλύτερα επεισόδια).
"Κρίμα που αυτοί οι λαοί είναι τόσο εχθρικοί μεταξύ τους όταν τους ενώνει κάτι μεγάλο."
"Τι;"
"Κανείς δεν τους θέλει."

καλημέρα