9 Ιουν 2006

Work less, consume less, live more!

Work less Party!

Τελικά ο μόνος που θα έπρεπε να χαίρεται πρέπει να είναι ο ίδρυτής του κινήματος.
Εγώ ξέρω ότι τελικά όταν δουλεύεις λιγότερο έχεις μεγαλύτερο χρόνο για κατανάλωση, αλλά λιγότερα χρήματα να καταναλώσεις.

Βαρέθηκα τα συνθήματα και τα αυθαίρετα συμπεράσματα τους. Κάθε 10 χρόνια βγαίνει κάποιο σύνθημα που αντικαθιστά το προηγούμενο.
Κάνε ότι σε διατάζει η ψυχή σου, το σώμα σου, οι ανάγκες σου.
Εγω πιστεύω ότι όσο λιγότερο δουλεύεις τόσο χαλαρώνεις σε όλους τους τομείς, εκτός ίσως από το σεξ!
Είμαι σίγουρος ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι κάνουν πολύ περισσότερο σεξ από μένα που έχω δουλέψει για μήνες ολόκληρους από 90 εως 100 ωρες την εβδομάδα.

Πέρα από την πλάκα, όμως διάφορες έρευνες αποδεικνύουν ότι η υπερωριακή (πέρα από 40 ώρες την εβδομάδα) απασχόληση σε μακρόχρονη βάση φέρνει με μαθηματική ακρίβεια την μείωση της αποδοτικότητας. Σε μία έρευνα μάλιστα αναφέρεται ότι ακόμη και η 10ωρη απασχόληση επί 4 ημέρες την εβδομάδα έχει την ίδια απόδοση με την 8ωρη απασχόληση επί 5 ημέρες.

Η δική μου πρόταση.
Δουλεύω λιγότερες ημέρες επί 10 ώρες, η εταιρεία μου προσλαμβάνει περισσότερους υπαλλήλους, λιγότερη ανεργία, περισσότερο ρευστό στην αγορά και πολύ περισσότερος ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση αλλά και ... κατανάλωση, που σημαίνει και περισσότερα έσοδα για τις εταιρείες και περισσότερες επιχειρήσεις για να εξυπηρετήσουν τον αυξημένο ελεύθερο χρόνο των εργαζομένων.

Βρε λες να πάω με τις προτάσεις μου στον Γιωργάκη, που ψάχνει για ιδεολογική πλατφόρμα τώρα τελευταία? Εδώ πήγανε άλλοι και άλλοι...

6 σχόλια:

Katerina ante portas είπε...

Προσυπογράφω!!
Λογικά και επιχειρηματικά σωστή πρόταση!

guerriero_da_luz είπε...

Αστον Γιωργάκη... Κάνε και ένα δυο πλάνα για οικονομία και εξωτερική πολιτική και τρέχα πρωτοδικείο...Εδω κάνουν κόμμα άλλοι και αλλοι!

Unknown είπε...

Είσαι τρελόοοοοοοοοοοος;

Αν το αφεντικουλίνι κάνει προσλήψεις, πως θα πληρώνει τις γκόμενες που πηδάει; Πως θα ζει σκεπτόμενος πως οι εργαζόμενοι του δεν αποδίδουν στο 120% των δυνατοτήτων τους; Μήπως θέλεις να καταστραφούν όοοοοολα τα αφεντικά;

Πέρα από την πλάκα, το πρώην αφεντικό μου είχε το θράσος να λέει πως "οι εργαζόμενοι απομυζούν τα αφεντικά". Το ό,τι δεν ξέραμε αν και πόσα θα εισπράταμε ανα μήνα ήταν άλλη ιστορία.....

philos είπε...

Συγνώμη, που άργησα να απαντήσω, αλλά είχε μια ουρά στο Πρωτοδικείο, μέχρι την άλλη γωνία, απο επίδοξους σωτήρες του έθνους και των δήμων μας!
Το καλό με όλους αυτούς τους απίθανους υποψηφίους, είναι ότι αποτελούν καλό υλικό για τα blogs μας.
Για να ετοιμαζόμαστε!

Έπειτα πρέπει να ασχοληθούμε και με το φαινόμενο "Αφέντικος εν Ελλάδι", φίλε tolisbak! Εκεί πρέπει να υπάρχει αρκετό υλικό.

Το σωστό να λέγεται είπε...

-> philos said ...

"Είμαι σίγουρος ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι κάνουν πολύ περισσότερο σεξ από μένα που έχω δουλέψει για μήνες ολόκληρους από 90 εως 100 ώρες την εβδομάδα."

Ουκ εν το πολλώ το εύ.


"Πέρα από την πλάκα, όμως διάφορες έρευνες αποδεικνύουν ότι η υπερωριακή (πέρα από 40 ώρες την εβδομάδα) απασχόληση σε μακρόχρονη βάση φέρνει με μαθηματική ακρίβεια την μείωση της αποδοτικότητας. Σε μία έρευνα μάλιστα αναφέρεται ότι ακόμη και η 10ωρη απασχόληση επί 4 ημέρες την εβδομάδα έχει την ίδια απόδοση με την 8ωρη απασχόληση επί 5 ημέρες."

Δεν είναι 40ώρα και τα δύο;

Όταν υποχρεώνεις κάποιον να δουλεύει 10 ώρες κάθε μέρα, γιατί να μην τον έχεις να δουλεύει 5 μέρες ή και περισσότερο την εβδομάδα; Ίδιο μισθό θα του δίνεις...

Προσωπικά, έχω παρατηρήσει ότι η απόδοσή μου πέφτει μόνο απο την έλλειψη ύπνου.

Αν κοιμηθώ και είμαι ξεκούραστος δουλεύω παραγωγικά 16ώρα.

Όσοι έχουν την δική τους δουλειά και την αγαπάνε θα το επιβεβαιώσουν.

Δεν είναι workaholism. Αυτό είναι όταν δεν θέλεις να φας, να μιλήσεις σε ανθρώπους, να βγείς έξω λόγω δουλειάς.

philos είπε...

@το σωστό να λέγεται:
Μην κοιτάμε μόνο την δουλειά που μας έτυχε να κάνουμε, αλλά κάθε είδους δουλειά που υπάρχει:
Εργάτης οικοδομής,
εργατης σε βιομηχανία/βιοτεχνία,
αγροτική απασχόληση,
υπάλληλος σε κατάστημα,
σερβιτόρος,
λογιστής,
υπάλληλος σε τηλεφωνικό κέντρο,
οδηγός,
τεχνίτης,
δημοσιογράφος,
και άλλες χίλιες δουλειές που δεν χωράει να γράψω εδώ μέσα.
Εγώ ξέρω ότι σε καμία από τις παραπάνω δουλειές δεν θα άντεχα να δουλέψω το ίδιο αποδοτικά για πάνω από δέκα άντε έντεκα ώρες. Μετά αρχίζει η πτώση αποδοτικότητας. Σαν οικοδόμος ή αγρότης αυτό θα μου συνέβαινε μετά την πρώτη ώρα!
Όσο δε αυτό συμβαίνει σε βάθος χρόνου, τόσο λιγότερο αποτελεσματικός ή αποδοτικός γίνεται κάποιος κατά μεσο όρο ημέρας. Αυτό λένε οι έρευνες και το έχω δει και γω με τα μάτια μου να συμβαίνει στα εργοτάξια που έχω δουλέψει.
Και δυστυχώς η πλειοψηφία δεν έχει την δική της δουλειά. Δουλεύει υπό καθοδήγηση, χωρίς κίνητρα πολλές φορές και με απόδοση πολύ πιο μειωμενη από αυτή των επίσημων ερευνών...