30 Μαΐ 2006

Δεν έχεις παράπονο Κ.?

Περίμενα, περίμενα να μου στείλεις κάποιο κείμενο να βάλω κάτω από την παρακάτω φωτό που είχα βρει στην Καθημερινή, αλλά εις μάτην...

"Πολύ μακριά, στην πλούσια Ιαπωνία, τα εκκεντρικά παιδιά που έχουν κάνει τη μεταμφίεση σε χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων τρόπο ζωής, συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο ετήσιό τους «Πάρτι Ονείρων» - μια εκκεντρική και πολύχρωμη «επανάσταση» απέναντι στους αυστηρούς κανόνες της κοινωνίας τους..."

(προσέξτε τα pokemon που ποζάρουν στο βάθος!!!)


και όχι μόνο αυτό, αλλά αν ψάξει κανείς θα βρεί δεκάδες παρόμοια σαν το παρακάτω βίντεο. Τα reality δείχνουν κοπέλες να ξεφτιλίζονται μπροστά στις κάμερες με διαφορους απίθανους τρόπους, με αποκορύφωση δεκάδες κοπέλες σε στούντιο να επιδίδονται σε ομαδικές σεξουαλικές περιπτύξεις με 4-5 άντρες που προσέφερε το παιχνίδι!!!

Η Γιαπωνέζικη νεολαία, ή μέρος της σίγουρα, ζει μια άλλη πραγματικότητα.
Κάνει την επανάστασή της?
Απενοχοποιεί τις προηγούμενες γενιές?
Δείχνει το μέλλον ή δείχνει απόγνωση?



Και τέλος γιατί αυτό το school look που προωθούν τόσο στην Ιαπωνία (και όχι μόνο, ας θυμηθούμε το Killbill 1) εξιτάρει τόσους πολλούς άνδρες μεταξύ αυτών και εσένα Κ.?
Είσαι σίγουρος ότι βρήκες αυτό που έψαχνες ή θα το αναζητήσεις πολύ πιο ανατολικά σύντομα?

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντα θεωρούσα τους Ανατολικούς λαούς τυχερούς γιατί μπορούν και βλέπουν συνέχεια την ηδυπάθεια στο βλέμα των γυναικών, κάτι που ένας Δυτικός πρέπει να το προσπαθήσει πολύ για να το καταφέρει... Παράλληλα οι Ιάπωνες είναι είναι ένας λαός που οι σεξουαλικές του γεύσεις αγγίζουν ή ακόμα και ξεπερνούν τα όρια του ακραίου ερωτισμού. Παρόλα αυτά, στην Παγκόσμια Έρευνα για το Σεξ της Durex οι Ιάπωνες βρίσκονται στην τελευταία θέση με μόλις 46 ερωτικές επαφές τον χρόνο... Είναι χαρακτηριστικό ότι και ο πληθυσμός της Ιαπωνίας έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια... Ίσως και στον έρωτα οι Ιάπωνες να είναι τουρίστες: Πολύ απασχολημένοι να τραβούν φωτογραφίες από το να ζουν τις στιγμές... Ποιος ξέρει... Όσον αφορά εμένα, έγω βρήκα αυτό που ψάχνω πιο Δυτικά....

lemon είπε...

Ουφ, άλλος είναι ο Κ....κι εγω νόμισα οτι μιλάς σε μένα!
Την ξεδιάλεξα κι εγω αυτή τη φωτογραφία απο την Καθημερινή, και έψαξα να κάνω ενα ποστ σχετικό-διότι ψάχνω οτι σχετικό με την Ιαπωνία-του τότε και του σήμερα. Δεν έχω εγκαταλείψει ακόμη την ιδέα, οπότε ίσως τα ξαναπούμε!

triantara είπε...

πολύ σημαντικό αυτό σου το ποστ.
οι Ιάπωνες είναι ένας πολύ μπερδεμένος λαός. στιγματισμένος από την απόλυτη απομόνωση, την οποία οι ίδιοι είχαν επιβάλει στην χώρα τους, από τον κόσμο γύρω τους και το απότομο συναπάντημα που είχαν με τον δυτικό πολιτισμό, με αποτέλεσμα να μπερδέψουν οι ίδιοι "τα μπούτια τους" και να μην ξέρουν πλέον που πηγαίνουν. ξέρω ιάπωνες που φεύγουν από κει για να γλυτώσουν από το ψέμα που τους τυλίγει, άλλους που μένουν για πάντα πιστοί στο 'έθνος' τους και πολλούς "δυτικούς" σαν εμένα, που μας μαγεύει μια κουλτούρα και μια ιδεολογία που ανήκει πλέον στο παρελθόν και που αν την ζούσαμε στην πραγματικότητα, ίσως να μην μας άρεσε καθόλου.