7 Απρ 2006

Η μεγάλη έξοδος των μαύρων

Αυτό που μου προκαλεί εντύπωση είναι ότι δεν αναφέρεται το ποσοστό του γενικού πληθυσμού, που μετακομίζει προς τα έξω και απο εκεί να εξαχθούν συμπεράσματα για το ποσοστό και των μαύρων που μετακομίζουν, αλλά μόνο των μαύρων, λες και αποτελούν μειονότητα, ή κάποια ειδική κατηγορία. Εγώ βλέπω ότι αυτοί που θα πηραν μια τέτοια απόφαση, μόνο από εξυπνάδα θα μπορούσαν να χαρακηρισθούν, τόλμη και πρωτοπορία, και σίγουρα θα είναι πολλοί ακόμη που θα πήραν μια τέτοια απόφαση. Οι φτωχοί μαύροι, που είναι μπλεγμένοι με συμμορίες και τα συναφή, σίγουρα θα έχουν ξεμείνει ακόμη στα πολλά ακόμη γκέτο της πόλης.
Πρόσεξε αλήθεια κανένας τη φωτό με τους μαθητές του Αντώνη, όπου τα αγοράκια κάνουν με τα δακτυλά τους διάφορα σήματα σαν και αυτά που βλέπουμε να κάνουν οι συμμορίες στις ταινίες ή στα gangsta video clips?

Τελικά ίσως είναι καλό και για την υπόλοιπη Αμερική που μεταναστεύουν οι Νεοϋορκέζοι, έστω και δειλά δειλά, μπας και μπορέσουν να μεταδώσουν νέες ιδέες και αντιλήψεις στους Αμερικανούς της επαρχίας, γιατί πολλοί από αυτούς έχουν μείνει ακόμη στην εποχή της Κου Κλουξ Κλαν, στέλνοντας τα παιδιά τους να πολεμήσουν στο Ιράκ και όπου αλλού τους καθοδηγήσουν οι ηγεσίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: