18 Δεκ 2011

O Ρεξ και τα ... κόκκαλά του!

Πριν λίγο ήρθε ο μικρός και μου χάρισε 2 ζωγραφιές του. Ο μικρός δεν ζωγραφίζει συχνά αλλά και όταν το κάνει συνήθως είναι ακόμη μουτζούρες και τώρα μόλις τον τελευταίο μήνα αρχίζουμε και μεις και διακρίνουμε κάποια σχήματα που έχουν αναλογία με το θέμα που μας λέει ότι απεικόνισε!

"Μπαμπά... αυτός εδώ είναι ένας δεινόσαυρος, ο ρεξ είναι... είναι τυρανόσαυρος ...











και από εδώ (δείχνοντας μου την δεύτερη ζωγραφιά στην πίσω πλευρά της σελίδας) ...είναι τα κόκκαλα!
Ποια κόκκαλα;
Τα κοκκαλα του δεινοσαυρου..."


Το διηγήθηκα στην γυναίκα μου και εκείνη μου εξήγησε ότι εννούσε τα κόκκαλα που είχαν οι κούκλες-ρομποτ των δεινοσαύρων στην έκθεση του mall που επισκεφθήκαμε πριν 10 ημέρες και ότι της εξήγησε ότι δεν ήταν ολόκληρος ο τυρανόσαυρος γιατί ήταν πολύ μεγάλος και δεν χώραγε στο mall!









Και για όσους δεν έχουν πάει να δούνε την έκθεση των δεινοσαύρων στο mall, να πούμε ότι οι δεινόσαυροι στην αρχή της έκθεσης δείχνανε και μία τομή του κεφαλιού τους προκειμένου να φαίνονται και τα κόκκαλά τους!


Εννοείται ότι απαντήσαμε επί τόπου την απορία των μικρών για ποιο λόγο αποτυπώσαν έτσι τους δεινόσαυρους στην έκθεση.
Αυτό που δεν είπαμε είναι ότι ο τυραννόσαυρος είναι πολύ μεγάλος και δεν χώραγε στο Mall.

O μεγάλος ήδη εξέφρασε την επιθυμία του να ξαναπάει γιατί δεν πρόλαβε να παίξει αρκετά με τα παιχνίδια που είχε εκεί.
Μία εβδομάδα λοιπόν από την επίσκεψή μας στην έκθεση δεινοσαύρων στο mall, τα παιδιά ακόμη την σκέφτονται έντονα, θέλουν να ξαναπάνε και δείχνουν να αφομοιώσαν κάποιες πτυχές για τους δεινόσαυρους... όπως το τεράστιο μέγεθός τους.


Και σίγουρα θα τους ξαναπάμε. Και μην γκρινιάξει κανένας για την τιμή, Είναι μια έκθεση που αν πηγαίναμε Λονδίνο θα τους πηγαίναμε οπωσδήποτε.
Και αν τα 9€ ακούγονται πολλά μπορούμε να τον πάμε και καθημερινή που έχει 5€. Όπως θα τον πάμε και σε άλλα μουσεία και σε θέατρα στις παραστάσεις που θα επιλέξουμε και ας κοστίζουν ακόμη πιο ακριβά.
Άλλωστε τα μόνα έξοδα που κάνουμε πλέον εκτός των βασικών είναι για την εκπαίδευση των παιδιών σε κάθε επίπεδο. Όσο αντέχουμε τόσο θα επενδύουμε στην εκπαίδευση των παιδιών μας... η μόνη σίγουρη επένδυση που μας απέμεινε.







Μαντέψατε την παρέα μας;
Ο Γιώργος και η Εβίτα σχεδιάσαν και από ένα αποτύπωμα!

3 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Αυτές είναι εκθέσεις!
Εύχομαι σύντομα και σε μεγαλύτερους. Διαλέγετε και παίρνετε: Βερολίνο, Λονδίνο ή όπου αλλού!

μπλεγμένο κουβάρι είπε...

Kαλή Χρονιά με Υγία!

philos είπε...

Καλή χρονιά μπλεγμένο κουβάρι! Σε ευχαριστώ για τις ευχές και το ποδαρικό! Να χαίρεσαι όσους αγαπάς!