16 Μαρ 2009

Δημιουργία... και το κυριότερο... συναίσθημα!


Otan erxontai ta synnefa from VJ Spyros on Vimeo.


Σήμερα το radiobubble διοργάνωσε μια ημέρα φόρο τιμής για τον Μάνο Χατζηδάκη...

...Για να μη συνηθίσουμε ποτέ...

να γράψει ο καθένας "ότι για εσάς είναι “Χατζιδάκις”."


Και σήμερα παρόλο που δεν είχα σκεφτεί να γράψω κάτι, έτσι όπως είμαι πηγμένος στην καθημερινότητά μου, το άκουσμα και μόνο του "Όταν έρχονται τα σύννεφα..." από το πολύ προσεγμένο βίντεο του Spyros_vj και αυτή η έκρηξη της ορχήστρας όσο το κομμάτι κορυφώνεται προς το τέλος του, που αλυσιδωτα προκαλεί μια έκρηξη αισιοδοξίας μέσα μου , κάθε φορά που το ακούω, με οδηγήσανε εδώ να προσπαθώ να εξηγήσω τι είναι για μένα Χατζηδάκις...

Για μένα Χατζηδάκης πέρα από την προσωπικότητά του, την λάμψη του, την απλότητά του, τις ιδέες του, το πρωτοποριακό και ελεύθερο πνεύμα του, την επαναστατικότητά του ... είναι δημιουργία και το κυριότερο...είναι συναίσθημα.

Δεν μπορώ να ακούσω τα τραγουδια του Μάνου χωρίς να συγκλονιστώ, χωρίς να πλημμυρίζω από συναισθήματα, χωρίς να νιώθω την μουσική του σε κάθε μου κύτταρο, χωρίς να ανατριχιάζω, χωρίς να δακρύσω, χωρίς να νιώσω ένα κόμπο...
... χωρίς να νιώσω αγάπη
.

5 σχόλια:

lifewhispers είπε...

μεσα στην τελευταια παραγραφο ειναι τα παντα συνδεδεμενα με αυτο το ονομα τελικα..
και ολοι μας οι πηγμενοι στην καθημερινοτητα καλα θα κανουμε να βλεπουμε μερικες φορες τις στιγμες μας καταματα...
φιλια

Vassilis είπε...

καταπληκτική σύνθεση, μόνο με τη μουσική και χωρίς καθόλου λόγια. όπως το περιγράφεις : έκρηξη αισιοδοξίας, μια έπαρση συναισθημάτων.

philos είπε...

Δεν έχω κάτι να προσθέσω στα σχολιά σας... Χαίρομαι που με διαβάζουν άνθρωποι που καταλαβαίνουν τα συναισθηματα που περιγράφω!

:)))

ria είπε...

καλό μήνα!

Provato είπε...

Πολύ ωραίο! Μπράβο στον Spyro! Και θεγκζ που το ανέβασες!