29 Σεπ 2008

"Ρίξτε με αν έχετε άλλα σχέδια"

είπε με άλλα λόγια πριν λίγες ημέρες ο Πρωθυπουργός στην ΚΕ του κομματος.

Δεν είπε "Ρίξτε με, αν διαφωνείτε με την πολιτική της κυβέρνησης."

Δεν είπε "Ρίξτε με, αν διαφωνείτε με την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης."

Δεν είπε "Ρίξτε με, αν πιστεύετε ότι απέτυχα"

Στην ουσία είπε το δικό μας σχέδιο είναι να παραμείνουμε στην εξουσία όσο το δυνατό περισσότερο. Και εσείς για να θέλετε να με ρίξετε κάτι άλλο έχετε στο μυαλό σας. Κάποιο άλλο δικό σας συμφέρον.

Ο Καραμανλής λοιπόν καλά τα λέει. Γιατί τα λέει στους δικούς του. Στους εκλεκτούς του κόμματος, σε αυτους που έχουν αφιερώσει χρόνια από την ζωή τους για μια θέση στην γραμμή του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές, σε όλους αυτους που στην ουσία αποτελούν την κυβέρνηση είτε ως Υπουργοι, Γραμματείς, Προεδροι και μέλη Δ.Σ. διαφόρων κυβερνητικών οργανισμών και στους υπόλοιπους που στηρίζουν την κυβέρνηση απλά ως βουλευτές.

Ο Καραμανλής δεν απευθυνθηκε στον λαό. Δεν φοβάται τον λαό. (Δεν τον φοβήθηκε πέρσι που κάηκε η μισή Ελλάδα). Τους κομματικούς και τα προσωπικά τους συμφέροντα φοβάται.
Γιατί αν φοβόταν έστω και ελάχιστο τον λαό, θα είχε φροντίσει και η Ζαχαρέα να είχε φύγει καιρό από τα διάφορα πόστα της και τον Πολύδωρα, Ζαχόπουλο, Τσιτουρίδη, Βουλγαράκη θα τους είχε διώξει από μόνος του πριν πάρουμε εμείς μυρωδιά σκανδάλου ή ανικανότητας.

Γιατί αν ο λαός για μια φορά έφερνε τον εαυτό του στην θέση του μετόχου αυτού του κράτους αντί για την θέση του απλού ψηφοφόρου που εξαγοράζεται με παροχές και διευκολύνσεις, δεν θα απαιτούσε απλά την καθαίρεση όσων δεν κάνουν καλά την δουλειά τους στην κυβέρνηση ή όσων δείχνουν έστω και υποψία διαπλοκής... αλλά θα απαιτούσε την άμεση παραίτηση του Πρωθυπουργού ως CEO αυτής της τεράστιας επιχείρησης που λέγεται κράτος, στην οποία όχι μόνο είναι μέτοχος, αλλά δυστυχώς είναι και ο μοναδικός της χρηματοδότης!

Γιατί σε αυτή την χώρα, ποτέ δεν έχουμε δει ποτέ Πρωθυπουργό να "παραιτεί" κάποιον πριν καν ακουστεί ότι υπάρχει κάποια διαπλοκή, σκάνδαλο ή αποτυχία αποτελεσμάτων.
Δεν έχουμε δεί ποτέ Πρωθυπουργό να διώχνει κάποιον από την Κυβέρνηση ή το κόμμα λέγοντας ότι αυτός δεν είναι άξιος να συμμετέχει στο κόμμα γιατί πχ. διαπιστώσαμε σε εσωτερικό έλεγχο που κάναμε ότι διαπλεκόταν, ή ότι είχε εμπλακεί σε κάποια παρατυπία ή παρανομία ή έστω ότι δεν ανταποκρινόταν στην αποτελεσματικότητα των στόχων που είχαμε θέσει.

Μόνο υπο το βάρος της παρατεταμένης δημοσιότητας και των δημοσκοπήσεων παραιτείται κάποιος στην Ελλάδα ... και αυτό δυστυχώς όχι πάντα!

4 σχόλια:

Klearchos είπε...

Χάθηκε ένας Άκης Γεροντόπουλος;

Σοφία είπε...

Δεν ξέρω αν γίνονται μόνο στην Ελλάδα αυτά, πάντως ένα δίκιο το έχεις. Το ότι ο Καραμανλής δεν φοβάται τον ελληνικό λαό είναι ηλίου φανερότερο. Και γιατί να τους φοβηθεί; Το πολύ-πολύ στις επόμενες εκλογές να κατηγορήσει για όλα τους ...Λετονούς και να βγει πάλι λάδι.

Ανώνυμος είπε...

Αφού είμαστε και 'μεις κότες..μιλάμε μιλάμε και στο τέλος όταν θα έρθουν οι εκλογές θα δώσουμε αυτοδυναμία στον Γιωργάκη ή στον Κωστάκη!!

philos είπε...

Το θέμα Κλέαρχε δεν είναι απλα να πέσει μια κυβέρνηση... το θέμα είναι να αλλάξουν μυαλα όλοι, και οι κυβερνήτες και εμείς

σοφία, καλα έκανε χθες ένα διάγγελμα απίστευτου κάλλους.... Τωρα δεν φοβαμαι τίποτα... Εχουμε δυνατή κυβερνηση

sid_iron Να μάθουμε να είμαστε αυστηροι με αυτους που μας κυβερνάνε και όλα τα άλλα θα ερθουν.