6 Αυγ 2008

Ζήτω οι Έλληνες!


Βγαίνοντας από την Εθνική Οδό και μειώνοντας ταχύτητα σε ένα σταυροδρόμι, φαίνεται ότι είναι το ιδανικό σημείο για να ξεφορτωθούμε κάθε τι περιττό που κουβαλάμε στο αυτοκίνητο.

Μπορεί η χώρα μας να δείχνει βρώμικη και άσχημη αλλά τα αυτοκίνητά μας πρέπει να είναι πάντα καθαρά και φρεσκοπλυμμένα!

Είναι θέμα πολιτισμού πάνω από όλα!

13 σχόλια:

Γκρινιάρης είπε...

Ρε συ Philos πλάκα μου κάνεις; Αφού το ήπιε το νερό ο άνθρωπος, τι να το κάνει το μπουκάλι μεσ' τ' αμάξι;

Τι φταίει αυτός αν ο καθένας πετάει ό,τι να' ναι; Αυτός ένα μπουκάλι πέταξε. Μην είσαι αυστηρός...

DaNaH είπε...

Είμαστε τραγικοί όμως! Και το χειρότερο αν τυχόν πεις τίποτα σε κάποιον από όλους αυτούς έχουν και έτοιμη την απάντηση αντί να ζητήσουν συγγνώμη!

Την Κυριακή που γυρνούσαμε από Χαλκιδική ακούγαμε διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς για την κίνηση. Είπε κάτι ένας παραγωγός που μου άρεσε. Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες έχουν βρει τρόπο για να ακολουθούν οι πολίτες τον Κ.Ο.Κ. και γενικώς τους νόμους (εννοώντας την σωστή και κατάλληλη παιδεία). Σε εμάς αντιθέτως το μόνο που μας κρατάει να μην παρανομήσουμε είναι η απειλή της τιμωρίας και του προστίμου. "Προσπαθούμε" να μην παρανομήσουμε μόνο όταν δούμε αστυνομία και φοβηθούμε μην πληρώσουμε, μην πληγεί η τσέπη μας. Δεν μας ενδιαφέρουν ούτε οι ζωές των άλλων, ούτε το κακό παράδειγμα που δίνουμε στους γύρω μας και στα παιδιά μας.

Το ψάρι λένε βρωμάει από το κεφάλι. Αυτή η χώρα θέλει ριζική αλλαγή. Όλοι το λέμε αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα. Φυσικά βάζω και εμένα μέσα. Όταν βλέπω νέους να κινητοποιούνται είμαι πάντα υποψιασμένη πως κρύβουν συμφέροντα από πίσω. Όμως σίγουρα υπάρχουν αρκετοί που αγωνίζονται για το γενικότερο καλό. Πόσοι είναι όμως και πως τους ξεχωρίζεις; Anyway, μεγάλη κουβέντα άνοιξα, παρασύρθηκα!

Συγγνώμη για το μεγάλο comment! :)

Γκρινιάρης είπε...

Βρωμάει και το κεφάλι του ψαριού, αλλά μια χαρά βρωμάει και το σώμα και η ουρά του. Ανταγωνίζονται ποιο βρωμάει περισσότερο.

Ανώνυμος είπε...

Μιλάμε για τεράστια ντροπή...

Σοφία είπε...

Το παν είναι να λαμποκοπάει το αυτοκίνητο. Για τη φύση, έχει ο Θεός.

Όσο για το ψάρι, θα συμφωνήσω με τον Γκρινιάρη.

Mara Lisha είπε...

Ωραία τα γράφεις! Πρέπει επιτέλους να αποκτήσουμε οικολογική συνείδηση…
Εξάλλου αν δεν σεβαστούμε εμείς τον τόπο μας πως περιμένουμε να τον σεβαστούν οι ξένοι! Αυτό ισχύει για όλες τις συμπεριφορές μας (βλ τουρισμός, νησιά)

Sophia είπε...

XA! Εγώ πάλι, ανάποδα!! Δεν έχω πετάξει ποτέ στην ζωή μου ούτε χαρτάκι και το αυτοκίνητό μου δεν είναι ποτέ πλυμμένο, παρά 2-3 φορές το χρόνο... (από μέσα βέβαια, το σφουγγοκοπάω και το dettolιάζω σε τακτά χρονικά διαστήματα) με αποτέλεσμα να παθαίνω συχνά εγκεφαλικά, μιας και ζω στον Νομό που οι δρόμοι του χαλαρά θυμίζουν την φωτό αλλά τα αυτοκίνητα όλων είναι γλυμμένα!!
;-D

Ανώνυμος είπε...

Πριν πάρω το e-pass για το οποίο εσύ αγαπημένε φίλε Χρήστο με ενημέρωσες και με έψησες, το αυτοκίνητο ήταν γεμάτο απο αποδείξεις της Αττικής Οδού.....Και το αποτέλεσμα ήταν να μου πούν ότι δεν προσέχω το αυτοκίνητο μου και πετάω σκουπίδια (εννοώντας ΜΟΝΟ τα χαρτάκια!!!)!!!!
Αυτό που είδα στις Σπέτσες ήταν τρομερό.....Ναι μέν, κατά τις 4 το πρωί η παραλία και το λιμάνι έμοιαζαν σαν σκουπιδότοπος...Το πρωί όμως ολοι οι δρόμοι λαμποκοπούσαν!!!
Ο Δήμος εκεί κάνει τρομερή δουλειά...Τελικά όμως δεν αρκεί μόνο αυτό....
Κάτι πρέπει να κάνουμε ΟΛΟΙ!!!
Εγω πάντως θα εξακολουθώ να γεμίζω το αυτοκίνητο με αποδείξεις διοδίων !!!!
Καλή συνέχεια Chris!!!!!
Ελπίζω να πήγες τελικά σήμερα για μπανάκι!!
ΜΣ

Ανώνυμος είπε...

Και ΦΥΣΙΚΑ...γράφουμε και στις ταμπέλες σήμανσης με σπρέυ...

μια κουκουρουκου πριγκιπισσα είπε...

εγω φρικάρισα όταν γύρισα απο διακοπές, και συνειδητοποίησα οτι τα σκουπίδια που δειχνει η φωτό υπάρχουν στο βυθό της θάλασσας...εχω και ανατριχιαστικες φωτό για του λόγου το αληθες.....

Mara Lisha είπε...

Σίγουρα λείπεις! Διακοπούλες; Καλά να περνάς, τις χρειαζόσουν μετά από τόση κούραση. :)

philos είπε...

mara lisha, γύρισα επίσημα αλλά ανεπίσημα ακόμη διακοπέυω! ;)))

sailormoon εδώ δεν ντρέπονται και τα πετάνε εκεί που φαίνονται, δεν θα ντρεπόντουσαν εκεί που δεν φαίνονται?

sid_iron, αν θυμηθώ σήμερα να βγάλω μερικα μέτρα πιο πριν που είναι ακόμη κρεμασμένες αφίσες από πολιτική συγκέντρωση!

Και στην Ευρώπη έτσι κάνουν, αλλά αυτό δεν είναι λυση. Πρέπει να μάθουμε να μην είμαστε εμείς γουρουνια πρωτίστως!

Εσένα sophia το αμαξι σου είναι το πιο πολυφωτογραφημένο στο ιντερνετ! Μια χαρά το βλέπω. Απλά δεν το γλύφεις όπως οι υπολοιποι προκειμένου να πας κάπου.

γκρινιάρη, σοφία και Δανάη εγώ θα συμφωνήσω ότι βρωμάει το κεφάλι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει όλοι να προσπαθήσουν να αλλάξουν. Και δυστυχώς μόνο ο φόβος του προστίμου έχει αποτέλεσμα.
Παράδειγμα τα αλκοτέστ. Με το που δειξανε στην τηλεόραση ότι βγαινουν μπλοκα για τεστ και ότι τα πρόστιμα είναι τσουχτερα, όλοι προσέξανε...
Λες και η ζωή τους είναι τσάμπα...

fpboy είπε...

Όλη η Κορινθία είναι σε παρόμοια κατάσταση.... Δυστηχώς...