6 Ιαν 2008

Ο σεισμός φαίνεται να είναι στο Λεωνίδιο

update: Στις 11:30 πμ το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έδινε τα παρακάτω στοιχεία στην ιστοσελίδα του - Ανακοίνωση Σεισμού (κοινώς πάλι λάθος το μέγεθος που δώσανε την πρώτη φορά στις 07:50):



Αλλά και το Αμερικάνικο Ινστιτούτο έδωσε διορθωμένα στοιχεία αργότερα, όσον αφορά το επίκεντρο (στην θάλασσα αυτή την φορά έξω από το Λεωνίδιο) και το εστιακό βάθος (50 χιλιόμετρα):



αλλά και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο, το οποίο και γω συνηθίζω να επισκέπτομαι πρώτο μετά από κάθε σεισμό μιας και έχω παρατηρήσει ότι δίνει αποτελέσματα το αργότερο σε ένα 10λεπτο μετά από κάθε σεισμό, έχει διορθώσει αισθητά τα αρχικά του αποτελέσματα:



Αρχικά Στοιχεία - μισή ώρα μετά τον σεισμό στο Λεωνίδιο

Tα στοιχεία παρακάτω είναι στις 07:45, μισή ώρα μετά το σεισμό και μόλις κατάφερα να συνδεθώ με τους ιστότοπους, μιας και η σύνδεση ήταν ανέφικτη πιθανόν λόγω traffic.


Σύμφωνα και με τα στοιχεία του Αμερικανικου Σεισμολογικού Ινστιτούτου ο σεισμός φαίνεται να είναι 6,1 Ριχτερ και 75 χιλιόμετρα βάθος!



και του Ευρωπαικού Μεσογειακού Ινστιτούτου που όμως δίνει 5,8 ρίχτερ και εστιακό βάθος 100 χιλιόμετρα.



Τυχεροί είμασταν πάλι....

11 σχόλια:

Λου είπε...

ετσι ετσι...για να μην ξεχναμε την ασημαντοτητα μας στο συμπαν....κυριακατικο ξυπνημα κατω απο το τραπεζι....
Καλημερα.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα ;)
Όλα καλά...

yannis είπε...

Πώς να περιγράψεις τα συναισθήματα εκείνη τη στιγμή...

www.katagelies.gr/katagelies/ είπε...

ΒΟΗΘΕΙΑ.ΣΑΣ ΕΚΛΙΠΑΡΩ ΣΑΝ ΜΑΝΑ. ΣΤΙΣ 17-2-2007 ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΡΙΣΟΣ ΚΟΝΔΥΛΑΚΗ 30 ΩΡΑ 17 ΚΑΙ 15 ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΤΡΟΜΕΡΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΝΕΚΡΟ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΕΝΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ 23 ΕΤΩΝ.ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟ JEEP ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ STOP ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ.ΠΕΘΑΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ. ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 2102029145 ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ. ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΕΝΟΧΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΑΔΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ.Το παραπάνω μας ήρθε με email και υπήρξε και επικοινωνία με την μητέρα του θύματος. Παρακαλούμε διαδώστε όσο μπορείτε. katagelies.gr

Cinderelen είπε...

Καλησπέρα :)
Πωπω πετάχτηκα μιλάμε. Τρόμαξαααα.... Αλλά μετά ξανακοιμήθηκα αμέσως :P

philos είπε...

Καλησπέρα Λου!
Όπως ακριβώς το είπες...Κυριακατικο ξύπνημα κάτω από το τραπέζι ήταν!
Αν και εμείς εδώ στους Θρακομακεδόνες δεν ξεχνάμε εύκολα τους σεισμούς...
(θα μπορούσα και γω να έχω το ίδιο ψευδώνυμο με σένα, το είχα σκεφτεί σοβαρά όταν ξεκινούσα αυτό το blog λόγω επωνύμου μου!)

philos είπε...

net, καλησπέρα!
Όλα καλά και χαλαρά! Απλά αγχωνομαστε λίγο μήπως και έχουμε και αναλογη συνέχεια φέτος! Καλοσυνηθίσαμε χωρίς σεισμούς.

jaywalker, ήταν η μοναδική φορά τα τελευταία 20 χρόνια που δεν άκουσα τον σεισμό πριν εκδηλωθεί το κουνημα. Και αυτό γιατί κοιμόμουν βαριά και δεν πρόλαβα να συνειδητοποιησω τι γίνεται παρα αφότου τέλειωσε.

Σοφία είπε...

Άντε, φτηνά τη γλιτώσαμε πάλι ;-)

philos είπε...

9 ημέρες ήρθες και έκανε σεισμό Σοφία!
Πότε ξαναρχεσαι είπαμε?
;p

ΓΑΪΔΑΡΑ είπε...

Εγώ πάλι, εδώ στη σαλονίκη, γιατί την ακριβώς προηγούμενη μέρα περίπου ίδια ώρα 7:30πμ σηκώθηκα γιατί νόμισα ότι έγινε σεισμός???... δεν είπαν τίποτα βέβαια για σεισμό εδώ αλλά εγώ πετάχτηκα... :S

philos είπε...

γαϊδάρα μου τώρα πρόσεξα την απάντηση σου μες το χαμό!
Αν ξαναπεταχτείς πάντως από σεισμό μία μέρα πριν, ενημερωσε με αμεσα με email.
Και γω θα ενημερωσω με την σειρά μου και τους απαραίτητους φορείς! Που ξέρεις, μπορεί αν αποδειχθεί αλάνθαστο το αισθητήριο σου να γίνεις διάσημη και να βγάλεις και καλά λεφτα!!!
;)