17 Δεκ 2007

Έξαλλος... και εγώ!

Σήμερα θα καταθέσω τις σκέψεις μου για το θέμα της παραίτησης Μαγγίνα μέσω σκέψεων άλλων bloggers:

Ό Σπύρος Ντόβας είπε στο Πολιτεύομαι:
"Όφειλε να παραιτήσει τον υπουργό του όταν αποκαλύφθηκε ότι έχει ανασφάλιστους υπαλλήλους (μιας και διαχειρίζεται την ασφαλιστική μεταρρύθμιση) και όχι για πολεοδομικές παραβάσεις (όπως αντίστοιχα όφειλε να παραιτήσει τον Σουφλιά που είναι υπουργός ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ για τις δικές του πολεοδομικές παραβάσεις)."

Το θυμόσαστε ή το ξεχάσατε κιόλας?

Από τον Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή


Ο Ovi σε ένα οργισμένο αλλά απόλυτα δικαιολογημένο κείμενο του με τίτλο "Έξαλλος" τα λέει σχεδόν όλα και αναδεικνύει τις διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Φιλανδίας:

"Και τελικά το μόνο κριτήριο που οδήγησε τον Έλληνα πρωθυπουργό στο να πάρει την απόφαση να παραιτήσει ένα υπουργό του δεν ήταν εντιμότητα ή χαρακτήρας αλλά το πόσο καλό ή κακό έκανε αυτή η δημοσιότητα στην εικόνα της κυβέρνησης και πόσους πόντους θα στοίχιζε στη κυβέρνηση αυτός ο διασυρμός."


"...γνωστός Φιλανδός πολιτικός και μια από τις λαμπρές ελπίδες για το μέλλον 'φιλοξενεί' στο κτήμα του παραγωγής φράουλας κάποιους εργάτες από την Εσθονία και την Ρωσία. Σε τρεις μέρες τον επισκέπτεται το αντίστοιχο ΙΚΑ και το λαμπρό του μέλλον μετατρέπεται σε απόλυτη οικονομική καταστροφή από τα πρόστιμα και το τέλος κάθε σκέψης πολιτικής καριέρας, νομίζω ότι έκανε και τρεις μήνες φυλακή. Ο κύριος Μαγγίνας θα είναι στις επόμενες εκλογές υποψήφιος και σαν σύνθημα θα έχει, ο πολιτικός που πολέμησε τα εκδοτικά συμφέροντα!"


Διαβάστε το όλο αυτό το εξαιρετικό κείμενο του OVI και για έναν ακόμη πολύ σημαντικό λόγο. Για να καταλάβετε γιατί είναι τόσο σημαντικό εμείς οι Έλληνες να είμαστε περισσότερο ευαισθητοποιημένοι για τους μετανάστες στην χώρα μας και την ανασφάλιστη εργασία.


Και τέλος... όπως θυμίζει και ο Καιρός.... σήμερα

Πάαααααλι Πετραλιά!

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως θα τον ψηφίσω στο λέω για να μην μου ξαναμιλήσεις. Και η Πετραλιά μια χαρά είναι. Τρώει και ωραίες τούμπες! Τουλάχιστον έχει χιούμορ η κυβέρνηση. Είσαι άδικος και προδότης. Κι όταν θα ξαναβγει ο Μαγγίνας να σε δω τι θα λες. Κι αν σε ξαναφιλοξενήσουμε εμείς...

Αχ και πάλι αχ! Και τώρα καλημέρα! Α και που είσαι, αν πάρεις τα 600 είμαστε κι εμείς εδώ, εκπέμπω sos, δεν θα πάρω καλό δώρο φέτος :P

Καλημέρα, καλή εβδομάδα κι αν με βαρεθείς διώξε με! (και σιγά μη φύγω χαχαχα)

Ανώνυμος είπε...

Σου ξανάρθα. Ο συνεργάτης μου από το πρωί μιλάει για τον Μαγγίνα και την Πετραλία. Σταμάτα ρε χρυσέ μου πρωί πρωί, μη μου χαλάς την μέρα! "Μα είναι ξεφτίλες μπλα μπλα" Ουφ, τι πάθατε όλοι; Χάλια τα νεύρα σας χάλια! Και τα δικά μου μαζί!

Έξαλλη ... κι εγώ!

philos είπε...

Καλημέρα ΔΙΣ εξαλιάρα!!!
;p

Και βέβαια θα σου δοθεί η ευκαιρίά να τον ψηφίσεις.
Εδώ δεν είχε καν την ευθιξία να παραιτηθεί και από βουλευτής!

Αν είναι τα 600 να πάνε στον Χρηστάκι, χαλάλι του!
;)

Αλλά και σενα τα θέλει ο κ.. σου. Από τον συνεργάτη σου σε μένα για να τα ακούς στέρεο!!!

Είδες τελικά πόσο λάθος κίνηση ήταν που παραιτήθηκε ο Μαγγίνας. Σήμερα όλοι μιλάνε για αυτό και την ΠΆΑΑΑΛΙ. Διαφορετικά δεν θα ασχολιόταν κανένας. Όπως με το αυθαίρετο του Σουφλιά που δεν ασχολείται κανένας!

Ανώνυμος είπε...

Τα θέλει ο κ... μου ναι. Και σιγά μην πάνε στο Χρηστάκι. Για μένα τα θέλω για ένα συνολάκι που έχω μπανίσει. Τη νομίζεις επειδή σου κάνω την ευαίσθητη... :P

Καλησπέρες!

Σπύρος Ντόβας είπε...

Κι ο παροιμιώδης μέσος ανθρωπάκος,
κέρδος ποτέ μα από παθήματα χορτάτος,
που συνηθίζει στην κάθε βρωμιά,
αρκεί να έχει γεμάτο τον ντορβά
κι επαναστάσεις στ' όνειρά του αναζητεί,
τον έχω βαρεθεί.

Zaphod είπε...

Νομίζω πως η παράγραφος:

"Και τελικά το μόνο κριτήριο που οδήγησε τον Έλληνα πρωθυπουργό στο να πάρει την απόφαση να παραιτήσει ένα υπουργό του δεν ήταν εντιμότητα ή χαρακτήρας αλλά το πόσο καλό ή κακό έκανε αυτή η δημοσιότητα στην εικόνα της κυβέρνησης και πόσους πόντους θα στοίχιζε στη κυβέρνηση αυτός ο διασυρμός."

είναι ενδεικτικότατη του τρόπου που λειτουργούν οι κυβερνήσεις και ειδικά ετούτη. Καμία έννοια πολιτικής, μόνο καιροσκοπια...:(

philos είπε...

Έπρεπε να το είχα καταλάβει.
Δεν είναι τυχαίο ότι κάνεις παρέα μαζί μου freedula!
;PP

Καλή σου ημέρα!

philos είπε...

Σπύρο με εξέπληξες!
Πολυ καλό το ποιημα!
Περιγράφει πλήρως τον Έλληνα σήμερα!
Ποιανού είναι?

philos είπε...

Zaphod, το πρόβλημα είναι ότι συνηθίζουμε...

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα, καλημέρα. Αν υποψιαστώ πάλι ότι δεν δουλεύεις θα ζηλέψω πολύ στο λέω. Είδες; Αποκτώ κακές συνήθειες :P και να φανταστείς δεν είχα καμία.

philos είπε...

Αν είναι να σε χαλασω με την παρέα μου πέςτο μου να θυσιαστώ και να το κλείσω το ρημάδι!
;PP

Στην δουλειά είμαι ακόμη!
Αδεια απο την άλλη εβδομαδα, αν και αυτό παίζεται. Εγώ είμαι μόνιμα σε μια επιφυλακή εν εξελίξει πραγματων επειγόντων. Απλα αυτες τις μέρες είμαι σε χαλαρους ρυθμούς. Τόσο χαλαρους που δεν έχω όρεξη ποστ να ανεβασω!
;)

Σπύρος Ντόβας είπε...

Google it! Πρόκειται για ένα παλιό τραγούδι. Θα εκπλαγείς με το εύστοχο των περισσότερων στίχων του. Και η ερμηνεία που έχω ακούσει (από Β. Παπακωνσταντίνου), πολύ καλή

philos είπε...

Yes, I will!
Γιατί από Παπακωνσταντίνου είμαι λίγο σκράπας!