13 Δεκ 2007

Έρανος!

Ας υποθέσουμε ότι αύριο γιορτινές μέρες που είναι σας υποδεχτούν σπίτι, στο γραφείο, στο δρόμο... δύο ωραίες κοπελίτσες με στολή εποχής Τσεκλένη και σας παρακαλέσουν να συμμετάσχετε στον έρανο υπέρ της Διάσωσης της Ολυμπιακής Αεροπορίας, εσείς πόσα λεφτά θα δίνατε?
Οι περισσότεροι θα έχετε ήδη διαβάσει ένα σωρό άρθρα σε εφημερίδες, αναλύσεις σε πάνελς, στην σάτιρα του Λάκη που συνηγορούν στο να παραμείνει η Ο.Α. κρατική. Κυρίως για να μην απολυθούν οι 8.500 υπάλληλοι της. Γιατί κατα τα άλλα όλοι αναγνωρίζουν τα χρέη, την κακοδιαχείριση, την σπατάλη που οδήγησαν την Ο.Α. σε αυτό το σημείο.
Εγώ θα ήθελα να διαβάσετε και αυτο το κείμενο για τα χρέη της Ο.Α. στην Καθημερινή δίνοντας βάση ότι κάθε μήνας που περνάει και συντηρείται η υπάρχουσα κατάσταση η εταιρεία είναι ζημιογόνος κατά 10 εκατομύρια ευρώ!!! ή περί τα 300.000 € ανά ημέρα λειτουργίας!
Μινιμουμ.

Γιατί κατά τον Πρωθυπουργό όπως υπενθυμίζει και ο Μάνος σε άρθρο του στην "Κ" κάθε ημέρα που περνά μας κοστίζει 1,5 εκατ. ευρώ ή στο σύνολο η Ο.Α. μας έχει στοιχίσει μόνο επί κυβερνήσεως ΝΔ 2 δις και κάτι ευρώ! (2.025.000.000 €).
Ουδείς άλλωστε ξέρει την αλήθεια και τα αληθινα νούμερα. Ζαλίζουν ξέρετε τα τόσα δις ευρώ που ακούμε καθημερινά δεξιά και αριστερά στα κανάλια!

Λοιπόν τι θα δίνατε για τον ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΑ?

Τι θα δίνατε για να διατηρήσουν την δουλειά τους και τα προνόμιά τους 8.500 συμπατριώτες μας, που εδώ και χρόνια έχουν μπει με "αδιαβλητες", "διαφανείς" και "υπερκομματικές" διαδικασίες στις θέσεις τους αυτές?

Αλήθεια για να καλυφθουν αυτά τα 2,5 δις ευρώ χρέη (σχεδόν όσο κόστισαν όλα τα έργα για τους Ολυμπιακούς σγώνες το 2004), πόσες θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να είχαν χρηματοδοτηθεί από τις κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια?

Πόσες νέες επιχειρήσεις θα μπορούσαν να είχαν βοηθηθεί και στηριχθεί πραγματικά στα πρώτα τους βήματα για να αναπτυχθούν και να επιβιώσουν στον διεθνή ανταγωνισμό?

8 σχόλια:

Manos S. είπε...

Ανάλογα πόσο "γλυκές" θα ήταν οι κοπέλες!! ;)

philos είπε...

Έθεσες μία νέα παράμετρο!
Κοίτα αν μιλάγαμε για την Singapore Airlines ή καμιά TWAI, θα είχανε ξεχρεώσει.
Αλλά αν σκεφτείς οτι στην Ο.Α. δούλευε και η διάσημη Ρούλα των καναλιών για να μην θυμηθώ άλλες παλαιότερες.... αεροσυνοδούς!!!
;D

Σπύρος Ντόβας είπε...

Δώσαμε, δώσαμε...

Ανώνυμος είπε...

Σπύρο ωραίος! Έρχονται και τα κάλαντα μην το ξεχνάμε!

Εγώ πάντως θα έδινα κατιτίς γιατί έχω δύο ξαδέρφια που μπήκαν με τις εντελώς αδιάβλητες διαδικασίες και τώρα θα βάλουν κι αυτοί άλλους δύο, με τις ίδιες και υπερκομματικές διαδικασίες. Και ναι να σας κάνω και μια αποκάλυψη. Οι προιστάμενοι τρώνε πολλούς λαγούς. Αν έτρωγαν και λίγο αρνάκι θα είχα τουλάχιστον άλλους δυο να μετράω. Και δεν κάνω καθόλου πλάκα. Οπότε όπως καταλαβαίνεις είναι οικογενειακό το ζήτημα! Δεν μπορώ να μη βοηθήσω...τους συμπατριώτες, οι οποίοι με απεριόριστη χαρά διατείνονται οτι ειναι πολύ ωραία δουλειά το ξύσιμο!

philos είπε...

Σπύρο δίνουμε, δίνουμε είναι ο σωστός χρόνος.
Κάθε μέρα που περνάει και η ΟΑ πετάει! Πληρώνουμε όλοι!

Παλι καλά freedula που δεν διατείνονται ότι είναι και κουραστική δουλειά!
Γιατί υπάρχουν και άλλοι αχάριστοι!
;)

Σοφία είπε...

While we're at it, γίνεται να κάνουμε κάτι και για τον δημόσιο τομέα γενικότερα;

philos είπε...

Ανεβάζεις πολύ τον πήχυ Σοφία.
Εδώ μια προβληματική επιχείρηση 8.000 κόσμου δεν μπορούν να διαχειριστούν, λες να τα βάλουν με 500.000 δημοσιους υπαλλήλους?

Ανώνυμος είπε...

視訊聊天室,視訊聊天,聊天室,視訊做愛,視訊,做愛,情色視訊,情色,免費視訊聊天室,免費視訊聊天,免費視訊,視訊交友網,視訊交友,美女視訊,視訊美女,A片,AIO交友愛情館,AIO,日本A片,免費A片下載,免費A片,A片下載,AV片,AV,A,情色A片,情色,AV女優,A漫,H漫,成人漫畫,UT聊天室,豆豆聊天室,哈啦聊天室,尋夢園聊天室,聊天室尋夢園,成人聊天室,成人,愛情公寓,色情網站,寄情築園小遊戲,情色交友,一葉情貼圖片區,微風成人區,微風成人,微風論壇,成人網站,成人光碟,嘟嘟成人網,成人影城,18成人,成人電影,成人影片,本土自拍,自拍