3 Δεκ 2007

Μια μουσική μπλογκογειτονιά...

Διαβάζοντας τον enteka, ανακάλυψα ένα νέο παιχνίδι στην ελληνική μπλογκόσφαιρα. Δεν είναι αλυσίδα. Είναι διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο έχουμε συνηθίσει να παίζεται μέχρι σήμερα. Ίσως δεν είναι καν παιχνίδι με την ουσία της λέξης, αλλά όλοι οι συμμετέχοντες διαθέτουν άφθονη παιχνιδιάρικη διάθεση...

Το ξεκίνησε ο gone4sure και στην ουσία έπεισε 26 bloggers να δώσουν τα 20 αγαπημένα τους άλμπουμς για το 2007 σε μία σειρά διαδοχικών ημερήσιων ποστς από το νουμερο 20 έως το νούμερο 1, το οποίο νουμερο 1 της φετινής χρονιάς θα αναρτηθεί ταυτόχρονα και στα 25 blogs στις 20 Δεκεμβρίου!

Πολύ καλή ιδέα!

Όσοι έχετε χρόνο και μουσική διάθεση, αναζητήσετε τις μουσικές τους προτιμήσεις για φέτος στις παρακάτω διευθύνσεις:

gone4sure

dustroad,

tranzistorer,

zelig / homo ludens (δύο είναι),

mouxlaloulouda,

m.hulot,

enteka,

schottkey,

gizmo,

no heathen,

mixalis e.,

cartoon dandy,

sandman,

elafini,

big music,

another day full of dread,

lkrory21,

t-drom,

g-sus,

H20,

depecher,

driver under influence,

vencerem ,

mediocrityrules,

fantasmenios,

robertolution



Εγώ μάλιστα εμπνευσμένος απο την παραπάνω ιδέα, θα πρότεινα να μαζευτούν όσοι περισσότεροι bloggers θέλουν και να προτείνουν τα 20 αγαπημένα τους ποστς μέσα στο χρόνο που πέρασε ή και παλαιότερα... όχι απαραίτητα ένα κάθε ημέρα σε στυλ countdown - αλλά όλα μαζεμένα χωρίς αρίθμηση από το χειρότερο προς το καλύτερο - μέχρι μια ημερομηνία στο τέλος του χρόνου.
Και παράλληλα - γιατι όχι - να αναρτηθούν όλα τα top 20 σε ένα ξεχωριστό ανεξάρτητο blog έτσι ώστε να δούμε ποια ποστ ξεχωρίσανε περισσότερο μες την χρονιά.

Για να το δουλέψουμε λίγο ακόμη στο μυαλό μας!
Όλοι!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι πάθατε καλέ; Αρρωστήσατε; Περαστικούλια σας! Έχεις κάτι ιδέες όμως ώρες ώρες. Γιατί βάζεις τον μπλιγκοκόσμο να μπλεχτεί με τα διαπλεκόμενα βρε; Είναι πολύ γλυκιά η εξούσία. Για να δούμε τώρα πόσο μετράει η αλήθεια και πόσο οι δημόσιες σχέσεις. Γιατί όλοι είμαστε υπεράνω! Πολύ χαίρομαι! Ελπίζω να μην κοιμάσαι 3 μέρες στη σειρά για να αντέξεις. Καλή δύναμη

Σοφία είπε...

Κάτι ανάλογο με τα αγαπημένα ποστ είχαν κάνει εδώ στην Αγγλία, δηλαδή έστελναν όσοι ήθελαν το πιο αστείο τους ποστ σε έναν μπλόγκερ-συντονιστή, και όλα τα ποστ μαζί εκδόθηκαν σε βιβλίο που τα έσοδά του δώθηκαν σε φιλανθρωπικό σκοπό.

philos είπε...

Σε ευχαριστώ freedula. Σήμερα κοιμηθηκαμε πολύ καλύτερα.
Αυτό για τα ποστς το σκεφτόμουν από πέρσι να το έκανα εγώ μόνος μου, σύμφωνα με αυτά που επιλέγω και αναρτώ εδώ δίπλα στα google shared items.
Και αν βρω χρόνο θα το κάνω φέτος.
Απλά έλεγα γιατί να μην το έκαναν και οι υπόλοιποι.
Κάτι σαν γιορτή για να αποχαιρετήσουμε την χρονιά.

Σοφία, αυτό που κάνανε στην Αγγλία είναι εκπληκτική ιδέα.
Γιατί όχι και εδώ. Και ας μην προλάβουμε τα Χριστουγεννα! Μετά έρχεται και Πάσχα.

Και γω που σας τα λέω αυτά δεν έχω την παραμικρή φιλοδοξία ή ελπίδα - αναγνωρίζοντας την ποιότητα των γραπτών μου - να δω κάποιο μου κείμενο μέσα σε μια τοπ λιστα.

Ανώνυμος είπε...

Καλό μεσημέρι! Γέλασα με το σχόλιο σου! Αλήθεια! Να σε ρωτήσω κάτι; Ποιος είναι αυτός που θα μου πει ποιο κείμενο είναι ωραίο ή ενδιαφέρον και τι να διαβάσω και να σε ενθουσιάσει και τι όχι. Έχουμε όλοι τα ίδια ενδιαφέροντα; Φυσικά και όχι. Κάποιος μπορεί να ερευνά και να τον συναρπάζει, κάποιος άλλος να σχολιάζει την επικαιρότητα και κάποιος να ονειρεύται. Έτσι είναι το γράψιμο. Αντικειμενικά ωραίο είναι αυτό που γεμίζει ίσως την ψυχή των περισσοτέρων ή αφορά τους περισσότερους. Και ποιος μας είπε οτι όλοι εδώ γράφουν για τους περισσότερους; Τους λίγους ψάχνουμε, που μας "νοιάζονται". Άρα μην υποτιμάς αυτό που κάνεις, γιατί υποτιμάς εμάς που σε νοιαζόμαστε και το σχόλιο μου το πρώτο είχε μια τζούρα πειράγματος.

Αν και αυτό που είπε η Σοφία είναι πράγματι πάρα πολύ έξυπνο.

ritsmas είπε...

Καλησπέρα, καλησπέρα.... Να περασατε να μου πειτε χρονια πολλά, παρακαλω. Να σας κερασω κι ενα γλυκακι, καθ ότι βαρβαρα μαρια το ονομα μου
χαιρετω
ριτς

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΜΑΝΑΚ

έτσι νομίζω λέγεται αυτό που θέλετε να κάνετε.

ροσφέρω τον τίτλο του blog.

www.almanak2008. oti 8elete. oti na nai

(πάλι έγραψα ρε πστση μ)

philos είπε...

Το ξέχασα αυτό το ποστάκι και τα ωραία του σχόλια!
freedula, δεν υποτιμώ τίποτα. Και μακάρι να υπάρχει πολυφωνία και διαφορετικά κριτήρια σε μία τέτοια κίνηση.
Δυστυχώς διάφορες αναποδιές οικογενειακές δεν μου επιτρέπουν να κάτσω να ασχοληθώ όσο θα ήθελα με κάτι τέτοιο. Θα ήθελα όμως μία στιγμή να το κάνω. Κάτι σαν ένα flashback των όσων ωραίων κειμένων διάβασα εδώ μέσα.
Και σίγουρα αξίζει γιατί δαπάνησα πολύ περισσότερες ώρες να διαβάσω κείμενα άλλων παρά να γράψω τα δικά μου ποστς.

Τωρα αν θα το πουμε αλμανάκ ή τα ωραιότερα κείμενα ή δεν ξέρω γω τι άλλο δεν ξέρω.
Μπορεί στην επανάληψη να διαπιστώσω ότι κείμενα που με συγκίνησαν τόσο παλαιότερα, τώρα τα περναω αδιάφορα. Και το αντίστροφο. Δεν υπάρχει αντικειμενικότητα. Αλλ΄σίγουρα κάποια κείμενα θα ξεχωρίσουν και πάλι και θα μας θυμίσουν μοναδικές στιγμές και συναισθήματα που περάσαμε διαβάζοντάς τα.

Δεν είναι κακό να βάζουμε που και που λίγο φρένο, να κάνουμε καμιά στάση και να κοιτάμε και λίγο προς τα πίσω, πριν ξεχυθούμε και πάλι με φόρα προς τα μπρος για νέα ποστς!