15 Νοε 2007

Που Χριστούγεννα σημαινει... (εννεάκις)

... να ανοίγεις την τηλεόραση και να πέφτεις πάνω σε διαφημίσεις για παιχνίδια, ποτά και τα τελευταία χρόνια και δάνεια! Όλη μέρα, κάθε μέρα από νωρίς τον Νοέμβριο!
Ενίοτε παίζει και καμιά διαφήμιση αρώματος, έτσι για το ξεκάρφωμα και να βλέπουμε και κάτι πιο όμορφο και αισθησιακό!
Α ναι! Και ξεκινήσανε και οι χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις της Coca Cola, που κάθε χρόνο δεν ξεχνάει να μας υπενθυμίζει ποιανού επινόηση ήταν ο συμπαθητικός μουσατος και ευτραφής Santa Claus και οι πτερωτοί του τάρανδοι!

[Να και το πρώτο - πρώιμο - δωράκι που πήρα στον γιο μου (και απο χθες δεν μπορούμε να του το πάρουμε από την αγκαλιά του) ακολουθώντας τις προτιμήσεις της αγαπημένης μου μικρής Λυδίας! Προς το παρόν ούτε ο μπαμπάς αλλά ούτε και υιός δείχνουν να επηρρεάζονται από τα απανωτά κύματα διαφημίσεων που μας βομβαρδίζει η τηλεόραση!]

Οι εφημερίδες γίνονται διπλές και τρίδιπλες από τα διαφημιστικά φυλλάδια και τα διαφημιστικά περιοδικά (αυτή την Κυριακή πήρα μαζι με τις εφημερίδες και δύο διαφημιστικούς κατάλογους πολυκαταστημάτων συν φυλλάδια από κάθε αλυσίδα ηλεκτρονικών ειδών που σέβεται τον εαυτό της).

Μία ολόκληρη χώρα περιμένει τον 14ο μισθό για να κινηθεί η οικονομία της. Ακόμη και το κράτος δανείζεται τέτοιες μέρες παραδοσιακά για να αντεπεξέλθει στις αυξημένες τις ταμειακές ανάγκες και να δώσει μια ανάσα ζωής σε αυτή την χώρα φασόν που έχουμε δημιουργήσει.
Σήμερα που κατέβηκα κέντρο Σύνταγμα, είδα ότι είχε και μία ειδική έκθεση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (την δεύτερη παρακαλώ!) όπου ήταν συγκεντρωμένες όλες οι τράπεζες - για να βοηθήσουν (sic) τον καταναλωτή να συγκρίνει από μόνος του - δίνοντας πληροφορίες για κάρτες και καταναλωτικά δάνεια (για να ακριβολογούμε ειδικά και μόνο για τις μεταφορές καταναλωτικών και προσωπικών δανείων και υπολοίπου καρτών, γιατί μπήκα και γω να ρωτήσω για μεταφορά και αύξηση επισκευαστικού δανείου και ούτε που ξέρανε ένα επιτόκιο να μου πούνε!!!)




Όπως αντιλαμβάνεστε οι παλαιοί αναγνώστες του blog η πετυχημένη σειρά του 2006 συνεχίζεται ...
.... και το 2007!

Εγώ απλα να σας θυμίσω για μια ακόμη φορά, την σειρά των ποστς που είχα ανεβασει πέρσι από τον Νοέμβρη, για αυτή την εποχή του χρόνου και τις ιδιαιτερότητες, τις αναμνήσεις, τα χαρακτηριστικά, τα συναισθήματα που μεταφέρει σε μένα αλλά και στους περισσότερους θέλω να πιστεύω σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό....

Για πάρτε μία ματιά από τα περσινά μου ποστς για να μπαίνουμε στο κλίμα!

Που Χριστούγεννα σημαίνει...
Μια εισαγωγή και ένα ψάξιμο που οδήγησε σε μια συγκινητική ιστορία από την Ρουμανία.

Που Χριστούγεννα σημαίνει... (δις)
Οι ευχές

Που Χριστούγεννα σημαίνει... (τρις)
Βιβλία, βιβλία, βιβλία.

Που Χριστούγεννα σημαίνει... (τετρακις)
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!

Που Χριστούγεννα σημαίνει... (πεντάκις)
Πρωτοχρονιάτικο Κρατικό Λαχείο!

Που Χριστούγεννα σημαίνει... (εξάκις)
Δώρα όχι μόνο για τους φίλους αλλά και για όσους δεν έχουν φίλους που να τους κάνουν δώρα! Φέτος το thinkgeek έχει και πάλι μια σειρά από περίεργα δωράκια!

(Φέτος το Bazaar ΔΡΟΜΟΙ ΖΩΗΣ θα λάβει χώρα στις 8 και 9 Δεκεμβρίου και θα γίνει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι. Πληροφορίες εδώ!)

Που Χριστούγεννα σημαίνει... (επτάκις)
Αγάπη και έρωτας

Που Χριστούγεννα σημαίνει... (οχτάκις)
Χαρτάκι ... σε κάθε του μορφή

Που Χριστούγεννα σημαίνει... (the end)
Η γιορτή μου! Και αυτό δεν αλλάζει... θα είναι πάντα η κατάληξη!


Ο καθένας θα έχει κάτι ιδιαίτερο να πει ή να γράψει για τα δικά του Χριστούγεννα. Ας πάρει όποιος θέλει την σκυτάλη και να γράψει όχι απλά ένα ποστ, αλλά τα δικά του sequels, όπως του έρχονται στο δικό του μυαλό όσο πλησιάζουν οι γιορτές και δεχόμαστε τα αντίστοιχα ερεθίσματα!
Και ας πλησιάσουμε ο ένας τον άλλον μέσα από τα γραπτά μας, τις σκέψεις και τις αναμνήσεις μας.
Άλλωστε και το πλησίασμα αυτό αποτελεί μέρος της διαδικασίας....


"Που Χριστούγεννα σημαίνει!"


υγ. Ο Ζαχαρίας Δαβαράκης είναι ο πρώτος blogger της φετινής χρονιάς που με ένα πολύ τρυφερό κειμενό του ανέλαβε να μας βάλει στο κλίμα των εορτών.

3 σχόλια:

ritsmas είπε...

Αχ, Κρις στη γιορτή σου θα είμαι στο Λονδίνο με 'ολη την οικογένεια. Αλλά αμα μου στειλεις το κινητο σου, θα σου στειλω μηνυμα. Αμ πώς ;
Εχεις γράψει ενα πολύ ομορφο κείμενο στο πνευμα των χριστουγέννων, θα έλεγα. Παρ οτι τα χριστούγεννα ειναι μόνον καταναλωτικά και τίποτ αλλο. Α, ναι και κλειστά σχολεία...παρ ότι ειναι πια τόσο κλειστα τα σχολεία ωστε κανεις δεν εντυπωσιάζεται
ριτς

philos είπε...

Ελπίζω στας Λονδίνας, να αισθανθείς πολύ περισσότερο το Χριστουγεννιατικο κλίμα! Και να ψωνίσεις και τίποτε όμορφο!
Ποιος στη χάρη σου!
όχι ότι εμένα θα μου κακοπέσει σπιτάκι με οικογένεια και φίλους σε πολυ χαλαρους ρυθμους!

όσο για τα σχολεία μπορεί κανείς να μην ενυπωσιάζεται... αλλα αποτελεί κακιά συνήθεια!

paraxeno είπε...

και η δική μου γιορτή, φίλε μου, και τα γενέθλια μαζί, (άτιμε χρόνε να δούμε πότε θα με ξεχάσεις) - Να μας ζήσουμε, αν και θα επανέλθω...

...σημαινει όμως, και δίνω όλα εκείνα που αγαπώ να παίρνω, που σημαινει θυμάμαι να μην ξεχνώ θυμάμαι να συντροφεύω να συμπάσχω, να νοιάζομαι... (δυστυχώς για τους περισσότερους μόνο τα Χριστούγεννα ξυπνούν όλα αυτά)

για όλα αυτά κι άλλα τόσα ίσως που μπορούν να κάνουν την καρδιά ανάλαφρη το νού χωρίς έννοια και χωρίς ανησυχία... τη συνείδηση λιγάκι χορτασμένη, υπάρχουν κάποιοι εδώ στο ιντερνετ που σκέφτηκαν αυτό...

Χριστουγεννιάτικη αλυσίδα αγάπης του Οικολογίου για να σβήσει η φωτιά του καλοκαιριού…

αν σας αρέσει η ιδέα τους, ή αν θέλετε να μαθετε περισσότερα δεν εχετε παρά να τους ρωτήσετε :) ή να το πειτε και στους φίλους σας, να οπως κάνω εγώ τωρα δα ;)