30 Νοε 2007

"Το AIDS μένει για πάντα...

... αν το σκεφτόμαστε μόνο κατά την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS!"


Ίσως η καλύτερη καμπάνια για το θέμα που έχω δει τελευταία!
Από την Γαλλία
(update: Πολύ τολμηρό Βίντεο από την φετινή καμπάνια στην Γαλλία και ένα ενδιαφέρον κλιπ με εικόνες από το φετινό happening στο Παρίσι. Thank you Eric)



Και δυστυχώς τα νέα είναι δυσάρεστα και για την χώρα μας όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία.

Καμπάνια από το MTV

Και φυσιολογικό...
Δεν το καταλαβαίνουμε ότι ο ιός HIV συνεχίζει να υπάρχει γύρω μας.


Καμπάνια από τον Καναδά.



Καμπάνια από την Γερμανία (και πολλές ακόμη σκληρές ... αφίσες στο ίδιο λινκ)


Τελικά περισσότερο μας απειλεί το γεγονός ότι δεν έχουμε συνειδητοποιήσει την απειλή του ιού.


Δεν θέλει πολλά από το κράτος.
Χρειάζεται συνεχή ενημέρωση προκειμένου να μπουν οι κίνδυνοι από το AIDS για τα καλά στο μυαλό μας και στην συνειδησή μας. Γιατί την στιγμή που μιλάει το σεξ, το μυαλό καμιά φορά αδρανεί, χαλαρώνει ή είναι απλά μεθυσμένο από ορμόνες ή αλκοόλ.


Το προφυλακτικο πρέπει να γίνει για την σεξουαλική μας ζωή ότι και η ζώνη στο αυτοκίνητο μας.
Να μας γίνει δεύτερη φύση.

Καμπάνια από την Ελβετία (μέρος της εκστρατειας αυτής αποτελεί και ένα πολύ έξυπνο και τολμηρό βίντεο!)

Και ας δούμε επιτέλους καμια σοβαρή διαφήμιση στους δρόμους και στην τηλεόραση και όχι απλά επώνυμους ηθοποιούς και αφίσες που το μεγαλύτερο μέρος τους δεν το πιάνει το προβαλλόμενο μηνυμα, αλλά οι φορείς και οι σπόνσορες που χρηματοδότησαν την καμπάνια....


.
.
.
.
.
.
.
.
.


Το έχουμε ξαναπεί άλλωστε....
Το να ξεχνάς ... είναι κολλητικό!


update 2009:
Aids - Candle Light (συναισθηματικό)
Aids - Coffee cup (έξυπνο και up to the point ... αν το προσέξεις)
Aids - Longer story (έξυπνο, τραβαει την προσοχή)
Aids - Coffin και Aids - Snake (δεν μου αρέσανε... προκαλούν φόβο και μόνο, ασε που αυτη με το φίδι είναι σιχαμερή... ο έρωτας δεν είναι, ας μη τα συγχέουμε)
Aids - Scribbles (το μηνυμα καλό, η εκτέλεση θα μπορουσε καλύτερα)
Aids - posters (θυμίζει τουριστική διαφήμιση... μέτρια)
Aids - Save your life, save your wife (Ινδικής προέλευσης... μου άρεσε αυτή η τελεία που έχουν οι Ινδές σύζυγοι και έχει μπει και στην αφίσα!!!)


11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

mein gott, αυτή με το σκορπιό με σόκαρε εντελώς. Δυστυχώς όμως, φαίνεται ο ιος να εξαπλώνεται περισσότερο, ειδικά στην Ελλάδα. Μόνο αυτή η αφίσα με τους ηθοποιούς (χάλια!) κυκλοφόρησε? Και να φανταστείς ούτε αυτή δεν είδα πουθενά. Σήμερα την είδα πρώτη φορά στο blog σου.

Ανώνυμος είπε...

Καλή σου μέρα και πάλι. Απαπά πρωί πρωί... Δεν το άφηνα κι εγώ να μπω αργότερα, να προλάβω τουλάχιστον να πιω τον καφέ! Τι το ήθελα :)

Παραταύτα, καταπληκτικό στήσιμο. Συγκλονιστική η Γαλλία. Πραγματικά. Κινδυνεύουμε από τόσα πράγματα εν αγνοία μας καθημερινά. Είναι πραγματικά κρίμα να απειλούμε κι εμείς οι ίδιοι την ζωή μας.

Πάντως πραγματικά είναι πολύ σοβαρό θέμα, το θέμα της προφύλαξης, για να το τσαλαπατάμε με συζητήσεις fastfood. Στατιστικά το 75% των γυναικών έχουν προβλήματα μολύνσεων και ιώσεων, των οποίων μεγάλο ποσοστό οδηγεί σε καρκίνο τραχήλου.

Εμείς είμαστε η γενιά που ότι έμαθε, το έμαθε από σπόντα. Η παιδεία μας κλείνει τα μάτια σε τέτοια θέματα. Είναι προτιμότερο να αναλωνόμαστε με το αν το βιβλίο της ιστορίας έχει ή δεν έχει τον τωρινό χάρτη, παρά να ακούσουμε επιτέλους κάτι ουσιαστικό. Τουλάχιστον ας κάνουμε όλοι κάτι για τα νέα παιδιά. Με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας. Ο καθένας από μας είμαστε "οι όλοι".

Έχω κουραστεί να ακούω γύρω μου γυναίκες να παραπονιούνται οτι οι άντρες δεν παίρνουν προφύλαξη. Μου φάινεται εξωπραγματικό να αποποιούμαστε τόσο εύκολα τις ευθύνες μας. Δεν τίθεται θέμα επιλογής. Ούτε ζήτημα επιβολής. Αφορά την ζωή μας. Το πολυτιμότερο που έχουμε. Δεν κατανοώ γιατί πρέπει να μας το φωνάξουν για να το καταλάβουμε.

m00nchild είπε...

Ωραίο ποστ, άγριες οι φρωτογραφίες...
Καλό σ/κ!

philos είπε...

Εγω απλα είχα δει την σχετική διαφήμιση στην τηλεόραση. Παγερα αδιάφορη Jaywalker. Αλλά ο σκορπιός έκανε δουλεια!

freedula, συμφωνώ με όσα λες.
Δεν θέλει να φτάνουμε στο άλλο άκρο. Να είμαστε ενημερωμένοι και το κυριοτερο να αλλάξουμε νοοτροπία. Όλοι.
Ανδρες
Γυναίκες.
Και από μικρή ηλικία!

Και όλο τον χρόνο!

Αναστασία, ο μικρός μας έκλεισε μέσα πάλι το ΣΚ...
Ανέβασε πυρετο και γω άνοιξα το pc για να αντέξω και να μην κοιμηθώ!

Ανώνυμος είπε...

Κατάλαβα...οι "παρενέργειες" του παιδικού σταθμου...Εμείς 3η χρονιά φέτος και δεν έφερε τίποτα ακόμη..
Όλο και καλύτερα θα πηγαίνει. Περαστικά του!

Manos S. είπε...

Συγχαρητήρια...τρομερές φωτογραφίες...

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Καταπληκτική δουλειά. Καμιά σχέση τα κοινωνικά μηνύματα με το καταναλωτικό μπρίο που διαπνέει το διαφημηστικό στάτους.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι δικοί μας επιδοτούμενοι κρατικά διαφημηστές κανακεύουν τάχα την ασφαλή πράξη, όταν ο κόσμος βοά ότι η πρακτική στην Ελλάδα είναι η "επικίνδυνη" 60% άνευ προφυλακτικού πράξη, και πρέπει να τονιστεί στον επιπόλαιο -απαιδευτο Ελληνα ότι είναι τό τριτο, ποιό επικίνδυνο για τη ζωή του νέου μέχρι τα 40. Πρώτο τα τροχαία, δεύτερο η κατάχρηση ποτού.

philos είπε...

Μάνο, Διόνυσε τα συχαρητηρια πρέπει να πάνε στους διαφημιστές που τολμούν και παρόλο και που στο εξωτερικό μπορεί να χρηματοδοτούνται από το κράτος για τέτοιες εκστρατείες δεν παρουσιάζουν κάτι τόσο άτολμο και άχρωμο όσο οι αντίστοιχες ελληνικές καμπάνιες.
Αν έπαιρνε πάλι ένα ιδιωτικό κανάλι τηλεόρασης όλες αυτές τις αφίσες ή τα σποτάκια που κυκλοφορούν στο ιντερνετ και έκανε ένα σποτάκι στην τηλεόραση για κάθε ημέρα του χρόνου, σε εκπομπές βραδινές με πιο ... χαλαρό περιεχόμενο αυτό θα ηταν πράγματι μία πολύ καλή και σίγουρα πιο αποτελεσματική καμπάνια!

Manos S. είπε...

...όντως...

admin είπε...

Ορισμένες φωτογραφίες πραγματικά σοκάρουν, και μάλλον αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να αφυπνιστούμε για το aids, αλλά και γενικότερα για τα αφροδίσια νοσήματα..

CyberEddie είπε...

Μπράβο! Τα βίντεο είναι απίστευτα! Οτι πρέπει για να τα βλέπεις κάθε πρωϊ ΠΡΙΝ βγεις από το σπίτι σου...