11 Οκτ 2007

Άλλο Λωζάννη και άλλο Κοζάνη!

Παω το Σάββατο το πρωί στο κατάστημα της Νespresso να πάρω πολεμοφόδια.
Ristretto, Livanto, Vivalto, Decaffeinato Intenso.
Παράλληλα μιας και μπαίνει και χειμώνας σε λίγο, τουλάχιστον έτσι ελπίζουμε, τους ρωτάω αν έχουν φέρει και κάτι σπεσιαλ σοκολατάκια που έχουν γιατί δεν τα εβλεπα μπροστα μου.
Και μου απαντάνε αφοπλιστικά...


"Όχι ακόμη. Δεν μας στέλνουν οι Ελβετοί, γιατί ακόμη έχουμε αρκετή ζέστη εδώ!"
Μπράβο σκέφτηκα από μέσα μου. Αυτό σημαίνει να νοιάζεται μία εταιρεία πραγματικά για την ποιότητα των προϊόντων της. Αυτή την στιγμή η ΝESPRESSO χάνει λεφτα με αυτή της την κίνηση. Αλλα κερδίζει σε καλό όνομα! Και άρα σε πιο φανατικούς πελάτες. (Περιττό να σας πω ότι η ποιότητα σχεδόν όλων των ειδών καφέ που προσφέρει είναι από τις κορυφαίες του είδους, και πιστέψτε με έχω πιει πολλούς εσπρέσσο στην ζωή μου και μάλιστα από τα χέρια ειδικών στον τομέα).

Το ίδιο παρατήρησα και με τις Kinder γαλακτοφέτες που παίρνω στον μικρό. Οι Ελβετοι και πάλι μέχρι και την προηγουμενη εβδομαδα δεν τις είχανε φέρει στα σουπερμάρκετ, παρόλο που είναι προϊόν που διατηρείται στο ψυγειο.


Χθες το μεσημέρι πήγα στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς.
Κοιτάζω για σοκολάτα. Βρισκω μία Λακτα αμυγδάλου.που ειχα και καιρό να φάω.
Την αγοράζω, ανεβαίνω στο γραφείο και την ανοίγω για να δοκιμάσω κανα κομματάκι και να φύγει η γευση που μου άφησε στο στόμα το μπιφτεκάκι φούρνου και η χωριάτικη.

Και ω τι έκπληξη (sic) .... η σοκολάτα είναι μαλακή... στα πρόθυρα να λιώσει στα δάκτυλα μου. Δεν είναι ότι δεν τρωγόταν η σοκολάτα, αλλά σίγουρα απείχε πολύ από την ιδανική της κατάσταση.
Κοιταζω ξανα ημερομηνια λήξης. 01/09/2008. Άρα η σοκολατα μάλλον είναι φρέσκιας αραγωγής. Το ψιλικατζίδικο με το γραφειο ούτε 30 μέτρα απόσταση και μέσα το γραφείο είναι μπούζι από το αιρκοντίσιον...
Άρα μάλλον κατά την μεταφορά της σοκολάτας δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα και δεν διατηρηθηκαν οι ιδανικές συνθήκες, δηλαδή σκιερό και δροσερό περιβάλλον, όπως αναγράφει και στο περιτυλιγμα.

Τι σημαίνει αυτό?
Ότι οι Ελβετοι κάτι παραπανω ξέρουνε και δεν πουλάνε σοκολατες στα μεσογειακά κλίματα τουλάχιστον πριν τον Οκτώβρη. Γιατί ξέρουν καλά ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν πως θα τις αποθηκεύσουν και θα τις διαχειριστούν οι Έλληνες έμποροι.

7 σχόλια:

Unknown είπε...

Oρθότατη παρατήρηση!!!

philos είπε...

Ενημερωσα και την εταιρεία πριν λίγο και περιμένω να δω αντιδραση!

DaNaH είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
jojo είπε...

και συ φαν του nespresso ???

αχ, είναι το μόνο που μου λείπει τόσο τώρα που δεν κάνει να πίνω καφέδες!
βλέπω την καφετιέρα στην κουζίνα και μελαγχολώ.
αν και μια φορά ήπια έναν -ντεκαφεϊνέ- να ξεχαρμανιάσω!

όποτε κάνει ο άντρας μου καφέ, παίρνω βαθιές εισπνοές απο το άρωμα που ξεχύνεται στο χώρο...

DaNaH είπε...

Και εγώ έχω κοντά στο σπίτι μου ένα μαγαζάκι που πουλάει ξηρούς καρπούς, ποτά και σοκολατάκια. Πριν από το καλοκαίρι αγόραζα ανά διαστήματα κάτι σοκολατάκια με λικέρ σε κόκκινο περιτύλιγμα που τα λατρεύω! Με το που μπήκε ο Μάιος όμως και ήρθαν οι ζέστες μου είπε η κυρία εκεί ότι το καλοκαίρι δεν φέρνουν λόγω θερμοκρασίας... Από το φθινόπωρο ξανά, ή όποτε αρχίσουν τα κρύα. Ευτυχώς είχα φυλάξει λίγα στο ψυγείο και μου κράτησαν ως τα μέσα Ιουνίου. Πάντως σίγουρα είναι προς τιμήν τους αυτή η τακτική! Βλέπεις δεν συμβαίνει μόνο στην γειτονιά σου! ;-)

Σοφία είπε...

Τι απάντησε η εταιρία;

philos είπε...

Jojo, η γυναικα μου πίνει decaffeine και μάλιστα τον intenso, και του γιατρου που το είπαμε δεν το θεώρησε κακό ένα καφεδάκι στο τόσο.
Εχει βγει και μία special γεύση από Ινδία τώρα... σκέτη κόλαση!
Τέλειος καφές!

Δανάη, αυτό λέω και γω.
Και να τα φέρνουν, ας προσέχουν λίγο όλοι. Πως να τον εμπιστευτω παλι τον συγκεκριμένο ψιλοπώλη?

Σοφία, έχω κρατήσει πλήρη αποδεικτικά στοιχεία της ενημέρωσης μου, προς αυτους. Προς το παρόν δεν έχουν αποστείλει ούτε καν πιστοποίηση της παραλαβής της καταγγελίας. Μπορεί αργότερα.