24 Σεπ 2007

Μοιραστείτε ελεύθερα...

Και επειδή πάντα γκρινιάζουμε ότι δεν έχουμε ποτέ αρκετά λεφτά για να μοιραστούμε, τουλάχιστον μοιραστείτε ότι βρίσκετε ενδιαφέρον στην οθόνη του υπολογιστή σας!

Δείτε τι προτείνουν και πάλι τα τρομερά παιδιά του Google!

Gmail έχουμε?
Έχουμεεεε....(Τουλάχιστον όσοι έχουν blog στον Blogger. Οι υπόλοιποι έχετε ήδη αργήσει πολύ στις εξελίξεις!)

Firefox έχουμε? έχουμεεεεεε.....

Ακούω κάποιους που ξεροβήχουνε... και ψυθιρίζουν και κάτι φωνηεντα εκεί στο βάθος, αλλά είναι καθήκον μου να το πω, ότι με το firefox η νέα εφαρμογή δουλέυει άψογα γιατί μπορείς και προσθέτεις το απαραίτητο Bookmark-κουμπάκι πάνω στην μπάρα που φαίνεται στον firefox.

Ποιο κουμπάκι?

Πάμε σε αυτή την διεύθυνση και παίρνουμε το κουμπάκι που γράφει (email / Share) και το κάνουμε drag and drop πάνω στην μπάρα του browser.


Αν επιμένετε σε explorer απλά το βάζετε μες στα favorites.

Τώρα κάθε φορά που βρίσκετε κάτι ενδιαφέρον... πχ ένα ποστ, μια φωτογραφία απο το φλικρ, μία είδηση στο in.gr και θέλετε να την μοιραστείτε με τον κόσμο ή απλά τους φίλους σας πατάτε το κουμπάκι στην μπαρα σας, την στιγμή που βρίσκεστε στην σελίδα που θέλετε να μοιραστείτε.
Ανοίγει ένα πλαίσιο και απο εκεί επιλέγετε πως θέλετε να μοιραστείτε το εύρημά σας.

  • Στην δική σας σελίδα που δημιούργησε η google ειδικά για αυτό το σκοπό?
  • Σε κάποιο άλλο social media σαν το facebook?
  • Στο del.icio.us που προτιμάει και ο Vrypan?
  • ή να το στείλετε με mail στους φίλους σας (αναγνωρίζει απευθείας όλες σας τις διευθυνσεις στο gmail!!!) ?


Δοκιμάστε το άμεσα.
Είναι τρομερά απλό και βολικό.
Το συνηθίζεις άμεσα.
Περιμένω πως και πως και ένα function ανάλογο με αυτό που έχει o google reader και έχω εγκαταστήσει και γω στο πλάι εδώ, για να μπορείς να δημοσιεύεις τα ευρήματά σου απευθείας στο blog σου.

To δε βασικό του πλεονέκτημα σε σχέση με τον google reader είναι ότι δεν χρειάζεται να έχεις κάνει subscribe στην συγκεκριμένη σελίδα που θα βρεις κάτι ενδιαφέρον. Ειδικα όταν παρακολουθώ σήμερα πληθώρα ποστς και blogs εκτός του reader μου, πχ μέσω buzz, sync, ή άλλων aggregators, μου δίνετε η δυνατότητα να ξεχωρίζω αυτά που με ενδιαφέρουν περισσότερο και να τα μαζεύω σε μία σελίδα και μάλιστα να τα αρχειοθετώ με tags.

Δεύτερο πλεονέκτημα είναι ότι μπορείς να κάνεις comments στο αρχείο που επιλέγεις.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί δεν ενοποιήσανε τον google reader με το google shared stuff. Ή έστω να υπάρχει μία κάποια διασύνδεση για να διαφυλάξεις μία συνέχεια στα αποθηκευμένα του reader, μέσα στα shared stuff.

Μπορείτε να παρακολουθείτε τα δικά μου ενδιαφέροντα ευρήματα στην σελίδα αυτή, της οποίας το link θα αναρτήσω και στην διπλανή στήλη.


Ή μπορείτε να βλέπετε τα ενδιαφέροντά μου - μαζί με άλλα πολλά - στην σελίδα μου στο facebook, όσοι είστε ήδη μέλη. Όσοι χρησιμοποιούν ήδη Facebook θα γνωρίζουν ότι την ίδια δυνατότητα δίνει εδώ και καιρό και το facebook, προβάλλοντας μάλιστα τα επιλεγμένα σας κείμενα μέσα στην προσωπική σελίδα του χρήστη. Αυτό αποδεικνύει ότι το Google άρπαξε την ιδέα από το facebook και την προσφέρει σε πολύ μεγαλύτερη μερίδα κόσμου, που δεν θέλουν κατ' ανάγκη ή απλά βαριούνται να συντηρούν και μία σελίδα στο facebook.
Και πιστέψτε με ξέρω πολλούς...

Έτσι δεν είναι κύριε Τάκη?

Simplicity Google Rulez for one more time!!!

5 σχόλια:

ritsmas είπε...

Καλε , πού τα ξευρεις εσύ ουλα τούτα ; Εγω χαμπαρι δεν παιρνω και ζαλιζουμαι λιγουλάκι.
σε φιλω , θα τα μελετησω με την πρωτη ευκαιρία
ριτς

Τζεφέρης Πέτρος είπε...

αα πολυ καλό ευχαριστουμε για την ενημέρωση !! να σαι καλά !!

(παω να το ψαξω)!!!

katerina είπε...

Καλημέρα!
Είναι ελαφρώς άσχετο το comment μου με το συγκεκριμένο post σου, αλλά ήθελα να σου ευχηθώ για τον ερχομό του νέου μέλους... Να χαίρεσαι και τον γιό σου!!!

Καιρό ήθελα να μπω στο blog σου αλλά δυστυχώς το ξεχνούσα.. Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως, ε;

Katerina ante portas είπε...

Νόμιζα πως σχολίασα!
Συναγερμός τέλος, σε διαβάζω!

philos είπε...

Ουφ, ηρέμησα λιγο απο την δουλειά και ήρθα να απαντήσω.

Ρίτσα, δεν είναι καθόλου δύσκολο το όλο κονσεπτ. Μελέτησέ το άμεσα και θα δεις πόσο θα σε διευκολύνει να διατηρείς τα κείμενα που σε ενδιαφέρουν. Έστω και μόνο για σένα, χωρίς κατ'αναγκη να θες να τα μοιραστείς.

οικολογούντες, για ότι απορία εδώ είμαστε!

river, καλώς τηνα και ας άργησε!
:D
Σε ευχαριστώ για τις ευχές και ελπίζω να σε φανεί ενδιαφέρον το Blog μου. Σε διαβάζω και γω λίγο καιρό τώρα και μου αρέσει ο αυθορμητισμός σου και η ειλικρίνειά σου.

Κατερίνα, σε ευχαριστώ πάντως που μου αναφέρεις κάθε φορά που αντιμετωπίζεις πρόβλημα.
Αν δεν μπορείς να με διαβάζεις τότε τι τον έχουμε τον google reader. Εγω διαβάζω στο χαλαρό πάνω από 100 ποστς την ημέρα από εκεί. Και αν θεωρήσω ότι έχω κάτι να πω, σχολιάζω.