30 Αυγ 2007

Πρωτα πράξεις...

Πριν λίγο έλαβα και εγώ εκείνο το email που έγραψε ένας εθελοντής δασοπυροσβέστης.
Και όταν το διάβασα και γω συγκλονίστηκα και είδα με τα μάτια ενός συνανθρώπου μου το τι σημαίνει να παλεύεις με μία πυρκαγιά.

Επειδή όταν μου στέλνουν mails είμαι γενικά επιφυλακτικός ως προς την πηγή, έψαξα να βρω ποιος μπορεί να είναι ο αποστολέας.
Και βρήκα μάλιστα ότι έχει και δικό του blog.
Πηγαίνετε στο Blog του RealityOverdose και διαβάστε τον προσεχτικά.

Και πείτε του απλά ένα μπράβο.
Εκεί. Όχι εδώ.

Γιατί δεν είναι μόνο ότι είναι ένας ήρωας επειδή μπορεί να έχανε την ζωη του ή εστω την σωματική του ακεραιότητα.
Είναι ήρωας κυρίως γιατί είναι ένας εθελοντής.

Ένας άνθρωπος που την ώρα που εμείς ασχολούμαστε με το να διαβάζουμε ποστς ο ένας του άλλου, να κανονίζουμε βόλτες και διακοπές, αυτός έθετε σε κίνδυνο την ζωή του ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ... γιατί αυτό πίστευε ότι είναι το σωστό.
Και πάλεψε και παλεύει ακόμη για αυτό.
Με πράξεις πάνω από όλα.

Θέλει ηρωική ψυχή να θυσιαζεις τον προσωπικό σου χρόνο για το κοινό καλό, για το καλό κάποιων συνανθρώπων σου ή έστω για την ζωή κάποιων απλών ζωντανών, σαν τα πρόβατα που έσωσε με τους συναδέρφους του...

5 σχόλια:

Τζεφέρης Πέτρος είπε...

έτσι είναι όπως το λές ήρωας διπλός γιατι είναι εθελοντής. ΄Μου ήρθε και μενα το μειλ , βεβαια και δεν ξέρω ποιου ιδιοκτησία ειναι τελικά. Ομως όποιος και να ναι καλά να είναι και μακάρι να βρισκε μιμητές και συνοδοιπόρους!!

Μπράβο σου και σένα που εκανες το λινκ και προτρέπεις για σχολια εκει . Αυτό ειναι συνείδηση!

philos είπε...

Κραταω αυτό.
Ο ήρωας είναι διπλός!

Αυτό που έκανα δεν είναι θέμα συνείδησης. Είναι τρόποι. Δεν δέχομαι ανυπογραφα κείμενα. Ψαχνω και βρίσκω ποιος είναι για να δω αν είναι κάτι αληθινό και πόσο.
Και στο συγκεκριμένο Blog κοιταξα και πιο πισω σε παλια του κείμενα και είδα ότι ο ανθρωπος αυτός έχει ευαισθησίες και σίγουρα είναι δασοπυροσβέστης κιόλας!

Unknown είπε...

Mάγκας ο τύπος!!!

Leonor Quintana είπε...

Είμαι απλώς μια καθηγήτρια Ισπανικών που αγαπώ την Ελλάδα βαθύτατα...
Θα ήθελα να δείτε I help Greece και, αν συμφωνίται, να το διαφημίσεται στο πολύ ωραίο blog σας.
Ευχαριστώ.

philos είπε...

Αγαπητή Λεονορ, χαίρομαι που αγαπάς την Ελλάδα τόσο και που ενώνεις τις προσπάθειες σου με αυτές όλων των Ελλήνων.
Εχω ενημερωθεί ήδη μεσω του in.gr για το ihelp.gr όπως και νομίζω και κάθε άνθρωπος που θέλει να βοηθήσει αυτες τις ώρες. Πόσο πιο πολύ να βοηθήσει μία διαφήμιση εδώ πέρα?
Ήδη στην εταιρεία που δουλεύω απλοί υπάλληλοι τρεξαν από την προηγουμενη Δευτέρα και μαζέψανε από τον καθένα μας ένα σοβαρό ποσό το οποίο και καταθέσαν σε έναν από τους ειδικους λογαριασμους που έχουν ανοιξει οι τράπεζες.